Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Juniori pasaules čempionātam gatavosies arī Lieldienās

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Juniori pasaules čempionātam gatavosies arī Lieldienās
Foto: Ritvars Raits

Latvijas U-19 vīriešu florbola izlase turpina gatavoties pasaules čempionātam, kas no 8. līdz 12.maijam norisināsies Vācijas pilsētā Hamburgā. No 30. līdz 31.martam valstsvienības kandidātiem Kocēnu sporta namā notiks kārtējā treniņnometne, uz kuru uzaicināti 35 spēlētāji.

Valstsvienības galvenā trenera Īro Parviainena asistents Mārtiņš Jarohovičs informēja, ka treniņus šajā nometnē vadīs viņš un fiziskās sagatavotības treneris Jānis Volajs, jo Ī.Parvianena trenētajam klubam turpinās izslēgšanas spēles Zviedrijas Superlīgā. Tāda paša iemesla dēļ uz abām nometnes dienām nevarēs ierasties arī tie florbolisti, kuri Cēsu "Lekringa" un "Lielvārdes" sastāvā šīs nedēļas nogalē uzsāks Latvijas 20.čempionāta florbolā vīriešu Virslīgas finālsēriju.

Šīs treniņnometnes laikā paredzēti četri treniņi. Liela vērība tiks pievērsta spēlētāju pašreizējai fiziskajai sagatavotībai, jo lielai daļai florbolistu sezona jau beigusies. Līdz 8.aprīlim Starptautiskajai Florbola federācijai jāiesniedz izlases spēlētāju paplašinātais saraksts (30 florbolistu) no kura tiks atlasīts izlases pamatsastāvs (20 spēlētāji) gaidāmajam pasaules čempionātam. Nometnes otrajā dienā ieradīsies arī komandas Cēsu "Lekrings" un "Lielvārde" pārstāvētie juniori, lai kopā ar pārējiem izlases kandidātiem aizvadītu treniņu procesu.

M.Jarohovičs atzīmēja, ka arī iepriekšējā nometnē (no 1.-3.martam) vairāki spēlētāji parādīja sevi no labākās puses, saglabājot izredzes iekļūt valstsvienības pamatsastāvā. Tas pats tiek gaidīts arī no tiem florbolistiem, kuri uzaicināti uz šo nometni. Izlases sagatavošanas posma turpinājumā paredzēta treniņnometne aprīļa vidū, kas varētu būt garāka nekā parasti. Nākamā mēneša beigās tiek organizētas divas pārbaudes spēles ar Somijas junioru izlasi, kas notiks Latvijā.

Junioru (U-19) florbola izlases kandidāti:

Nr.p.k.Vārds un UzvārdsP.Klubs
1.Agris RogainisVValmiera
2.Deniss BerķisVRubene
3.Anrijs VentsVSK Pārgauja
4.Reinis KirilkoVFK Bauska
5.Emīls HartmanisATalsi/Triobet
6.Juris ZilbertsARubene
7.Oskars BergmanisAKurši
8.Miķelis DravnieksARTU/Inspecta
9.Artūrs MudelisALielvārde
10.Antons ŽuksALielvārde
11.Edvards JansbergsAFK Rīga
12.Edgars LiepaAFK Bauska
13.Kārlis ZarsALU/FS Masters
14.Jānis MelderisALekrings
15.Didzis MellisALielvārde
16.Toms NiedreUFK Bauska
17.Ingars MatisonsURubene
18.Mārtiņš BroksUValmiera
19.Dāgs RozenbahsUValmiera
20.Kārlis LaucisUKurši
21.Matīss MālnieksURubene-1
22.Edžus CeriņšURTU/Inspecta
23.Toms AkmeņlauksULielvārde
24.Artūrs JurševskisULekrings
25.Valdis VāversUFK Bauska
26.Rolands KovaļevskisUFK Bauska
27.Ringolds KalniņšURubene
28.Niklāvs ĒrcītisUKuldīga
29.Germans MatjušenkoUSK Babīte
30.Helmuts SmutovsULekrings 2
31.Kristaps LoginsUĶekavas Bulldogi
32.Roberts SudmalisULekrings 2
33.Emīls DzalbsULekrings
34.Kristers PuķītisULielvārde
35.Niks ĶuzulisURTU/Inspecta

Galvenais treneris: Īro Parviainens
Treneris: Kristians Bjorkstens
Treneris: Mārtiņš Jarohovičs
Treneris: Jānis Volajs
Ārsti: Lilita Lazdiņa un Mārtiņš Tēcis
Ekipējuma menedžeris: Oļegs Groševs
Izlases menedžere: Maija Zēmele

Latvijas junioru U-19 (vīriešu) izlases gatavošanās un piedalīšanās pasaules čempionātā florbolā, kas 2013.gada maijā notiks Vācijas pilsētā Hamburgā, tiek līdzfinansēta no valsts budžeta līdzekļiem. Latvijas izlases gatavošanos un piedalīšanos pasaules čempionātā atbalsta SIA "LDz ritošā sastāva serviss".

Izmantotie resursi:
floorball.lv