Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Junioru izlases treneres Līces blociņā 37 uzvārdi

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Junioru izlases treneres Līces blociņā 37 uzvārdi
Allana Kolosova (no kreisās) un Katrīna Dārta Kārkliņa gatavosies savam jau otrajam junioru pasaules čempionātam. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

14. un 15. martā, izmantojot skolēnu brīvlaika nedēļu, Latvijas sieviešu U19 izlases galvenā trenere Linda Līce uz treniņnometni Kocēnu sporta namā aicinājusi 37 junioru vecuma florbolistes. Ar šo nometni Latvijas izlases kandidātes sāks gatavošanos pasaules čempionātam, kas notiks 2024. gada pavasarī, turnīra norises vieta pagaidām vēl nav apstiprināta, bet iespējams, ka tas notiks Somijā.

Aizpagājušajā pasaules čempionātā, kas 2021. gadā notika Zviedrijas pilsētā Upsalā, Latvijas U19 sieviešu izlase izcīnīja augsto piekto pozīciju, saglabājot vietu A divīzijā. Kā nākamā pasaules čempionāta norises vieta sākotnēji bija plānota Jaunzēlandes galvaspilsēta Velingtona. Latvijas Florbola savienība, ņemot vērā ļoti augstās izmaksas, kādas bija paredzamas, ja juniores būtu jāsūta uz Jaunzēlandi, izlases dalību šajā turnīrā nepieteica. Pēc kāda laika paši jaunzēlandieši atteicās no pasaules čempionāta rīkošanas. Turnīra rīkošanu uzņēmās Polijas pilsēta Katovice, tas notika pagājušajā gadā – no 31. augusta līdz 4. septembrim. Sākotnēji gan Latvijas izlasei netika dota iespēja tajā piedalīties. Arī pēc tam, kad no dalībnieču skaita tika izslēgta agresorvalsts Krievijas izlase, latvietēm nekas nemainījās, jo krieviešu vietu ieņēma Itālijas izlase. Tikai tad, kad savu dalību pasaules čempionātā atsauca ASV komanda, Latvijas Florbola savienība saņēma piedāvājumu uz Katovici sūtīt savu izlasi, kas ar prieku tika pieņemts. Latvietēm pagājušajā pasaules čempionātā nācās spēlēt B divīzijā, kur sākotnēji vieta bija ASV florbolistēm. Apakšgrupas turnīrā, kurā mūsu meiteņu pretinieces bija austrālietes, singapūrietes un dānietes, Latvijas U19 izlase bija labākā, bet galarezultātā latvietes izcīnīja 8. vietu pasaulē un tiesības nākamajā pasaules čempionātā spēlēt A divīzijā.

No tā spēlētāju sastāva, kas pērn cīnījās Polijā, uz vietu Latvijas izlases jaunajā modelī var pretendēt septiņas florbolistes: Marta Drille, Viktorija Kovaļova, Katrīna Dārta Kārkliņa, Allana Kolosova, Madlēna Rozīte, Kristīne Andrējeva un Estere Elbrete. Uz pirmo treniņnometni galvenā trenere Līce izsaukusi 11 spēlētājas no Kocēnu "Rubenes", desmit florbolistes no Rīgas "NND/RJTC", pa piecām no "Rīgas Lauvas/Stars" un Cēsu komandas "Lekrings", trīs no "SK Slampe/Zevid", divas no "Irlava/Tukums", bet viena no FK "Ķekava".

Latvijas U19 sieviešu izlases kandidātes

Nr.p.k.Vārds un UzvārdsKomandaPoz.
1.Viktorija KovaļovaNND/RJTCA
2.Beāte ŽavnereNND/RJTCA
3.Gunita JuškevičaNND/RJTCU
4.Elīna DīceNND/RJTCU
5.Marta RekeNND/RJTCU
6.Jana Linda JefimovaNND/RJTCA
7.Madlēna RozīteRubeneU
8.Marta DrilleRubeneA/U
9.Evelīna CauneRubeneA/U
10.Sanija Ramona ĀbeltiņaRubeneA
11.Estere ElbreteRubeneV
12.Marta GaugereRubeneU
13.Jolanta KoziņecaRubeneU
14.Asnāte PēlmaneRubeneU
15.Nikola ČermeņevaRubeneA/U
16.Kira MazurikaRubeneU
17.Karolīna Tīna RutkovskaRubeneA
18.Annija Dārta DankfeldeFK ĶekavaU
19.Dārta MalkavaLekringsU
20.Olīvija JarohovičaLekringsU
21.Evelīna BarkaLekringsU
22.Paula ZālmaneIrlava/TukumsU
23.Kristīne AndrējevaIrlava/TukumsU
24.Jolanta PoneSK Slampe/ZevidA
25.Nikola Elīna DilāneSK Slampe/ZevidU
26.Elīza EikenaSK Slampe/ZevidU
27.Anete GaileRīgas Lauvas/StarsU
28.Patrīcija KubuliņaRīgas Lauvas/StarsU
29.Sigita BurcevaRīgas Lauvas/StarsU
30.Nikola RikmaneRīgas Lauvas/StarsU
31.Amanda FedulovaRīgas Lauvas/StarsA
32.Paula Loreta KokinaNND/RJTCU
33.Viktorija JanuškēvicaNND/RJTCA
34.Linda Gavrilova-RogozaLekringsV
35.Allana KolosovaNND/RJTCV
36.Loreta NemiroNND/RJTCU
37.Katrīna Dārta KārkliņaLekringsA/U

Galvenā trenere: Linda Līce
Treneris: Jānis Inģists
Treneris: Jānis Dainis
Fiziskās sagatavotības treneris: Kaspars Reikmanis
Fizioterapeite: Kristīne Kirilova

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...