Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Latviešu 4. vietai Pasaules spēlēs zināma mazuma piegarša

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Latviešu 4. vietai Pasaules spēlēs zināma mazuma piegarša
Jānis Ragovskis (no kreisās), Pēteris Trekše un Artūrs Jurševskis. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Šodien ar spēlēm par medaļām ASV pilsētā Birmingemā noslēgsies Pasaules spēļu turnīrs florbolā. Tajās pirmo reizi piedalījās Latvijas vīriešu izlase, kas mačā par bronzas godalgām krustoja nūjas ar Čehijas valstsvienību. Turnīru lieliski sākušajiem latviešiem jāsamierinās ar vietu uzreiz aiz goda pjedestāla, jo tika piedzīvots zaudējums ar 3:7. Vārtus mūsu komandas labā guva Artūrs Jurševskis, Rolands Kovaļevskis un Toms Akmeņlauks.

Latvijas vīriešu florbola izlase lieliski aizvadīja apakšgrupas turnīru, cīnoties neizšķirti ar pasaules čempioniem zviedriem (6:6), ar 6:5 pārspējot titulētos šveiciešus, kā arī ar 15:2 sakaujot Taizemes valstsvienību. Tikai pateicoties labākai vārtu attiecībai, pirmo vietu grupā ieņēma zviedri. Čehi pusfinālā tika pēc uzvarām pār mājiniekiem amerikāņiem (13:1) un kanādiešiem (17:0). Saviem galvenajiem konkurentiem somiem viņi zaudēja ar 3:5. Vakar pusfinālā Čehijas izlase ar 1:6 atzina zviedru pārākumu, bet mūsu florbolisti ar 1:5 piekāpās pasaules vicečempioniem somiem.

Šodienas spēlē par bronzas medaļām Čehijas florbolisti jau pirmā perioda sākumā tika pie iespējas izpildīt soda metienu, bet mūsu vārtsargs Jānis Salcevičs bija lielisks – viņš uzminēja, kurp lidos bumbiņa, tāpēc rezultāts nemainījās – 0:0. 4. minūtē latvieši ieguva viena spēlētāja skaitlisko pārsvaru, bet neprata to realizēt… Trīs minūtes pirms pārtraukuma spēles rezultātu atklāja pretinieki – 0:1. 18. minūtē pretinieku vārtu priekšā pats veiklākais izrādījās Artūrs Jurševskis, kurš atjaunoja neizšķirtu rezultātu – 1:1. Tomēr jau pēc divām minūtēm vadībā atkal izvirzījās pretinieki – 2:1. 26. minūtē Čehijas florbolisti izmantoja savu skaitlisko vairākumu, panākot 3:1.

Par zināmu lūzuma punktu var uzskatīt pēdējā perioda sākumu – 33. minūtē uz pretinieka rupjību ar viņa pagrūšanu atbildēja pieredzējušais Morics Krūmiņš. Čehs nokrita kā pļauts, bet tiesneši varēja ķerties pie soda minūšu dalīšanas. Vairāk tika Krūmiņam, kura pārkāpums tika novērtēts ar spēles sodu 2 un sarkano kartīti. Piedevām mūsējiem 2x2 minūtes bija jāspēlē četratā pret pieciem čehiem. Čeham iedeva tikai vienu parasto noraidījumu uz divām minūtēm. Skaitlisko mazākumu mūsējie faktiski izturēja, ja neskaita 34. minūtē uz Salceviča vārtiem piespriesto soda metienu. Šoreiz Čehijas florbolists darbojās perfekti, ieraidot bumbiņu tieši zem vārtu pārliktņa – 1:4. 38. minūtē pretinieki realizēja vēl vienu skaitlisko vairākumu – 1:5.

Atlikušajā laikā mūsu florbolisti mainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, pamatīgi iespiežot pretiniekus viņu aizsardzības zonā. 40. minūtē, izmantojot skaitlisko pārsvaru, vārtus guva Rolands Kovaļevskis (2:5), bet jau nākamajā minūtēs ar vārtu guvumu izcēlās Toms Akmeņlauks. Kā vēlāk izrādījās, tas bija latviešu pēdējais vārtu guvums šajās Pasaules spēlēs. Pamatlaika pēdējās divās minūtēs čehi divas reizes ieraidīja bumbiņu tobrīd tukšajos Latvijas izlases vārtos un varēja svinēt uzvaru ar 7:3, kā arī gatavoties bronzas medaļu saņemšanai.

Rezultatīvākais Latvijas izlasē ar 2 (1+1) punktiem bija Rolands Kovaļevskis. Un jau ceturto reizi vienā turnīrā, kurā bija jāaizvada tikai piecas spēles, par labāko spēlētāju mūsu komandā tika atzīts tieši viņš. Iespējams, to var uzskatīt ja ne par pasaules, tad par Ginesa rekordu noteikti. Latvijas izlase Pasaules spēlēs finišēja ceturtajā vietā. Jebkurā no iepriekšējiem pasaules čempionātiem latvieši varētu būt priecīgi par tādu rezultātu, bet šoreiz, kad kā līdzīgi ar līdzīgiem cīnījās ar visām četrām titulētākajām florbola izlasēm, par tādu iznākumu mūsējie noteikti ir kaut nedaudz vīlušies…

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...

     [+] [-]

, 2022-07-12 20:02, pirms 2 gadiem
Cepuri nost par izcilām spēlēm pret zviedriem un Šveici, un kapāšanos pret somiem, bet šodien džeki gribēja pārāk daudz un drusciņ pārdega, kas acīmredzami traucēja saglabāt vēsu prātu laukumā.. Pārlieku daudz kļūdas un nepareizi lēmumi noslēdzošajās epizodēs.

Nākošais pasaules čempis solās būt jautrs!

     [+] [-]

, 2022-07-12 21:14, pirms 2 gadiem
Tāpat malači - sevišķi laba spēle izdevās ar zviedriem, kas vien ir rada labu pēcgaršu par turnīru.