Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Šveice Singapūrā iegūto troni neaizstāvēs, Zviedrija atkal finālā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Šveice Singapūrā iegūto troni neaizstāvēs, Zviedrija atkal finālā
Zviedrijas izlase, foto: IFF Floorball

Pasaules sieviešu florbola čempionāta finālā spēlēs divas visbiežāk tur bijušās komandas. Ja Somija gana pārliecinoši tika galā ar Čehiju, tad Zviedrijas valstsvienība vien ar 4:2 izcīnīja uzvaru spēlē ar Šveici.

Līdz šim Šveice ne reizi nebija uzvarējusi Zviedriju pasaules čempionātos, turklāt pirms diviem gadiem, kad turnīrs norisinājās Zviedrijā, laukuma saimnieces pusfinālā konkurentēm pārbrauca pāri ar rezultātu 14:1. Komandas savā starpā trīs reizes spēlējušas arī pasaules čempionātu finālos, allaž uzvarot zili-dzeltenajām. Tomēr Šveice savu vienīgo čempionu titulu bija izcīnījusi pirms 18 gadiem tieši Singapūrā.

Šoreiz pusfināls sākās ar ļoti ātri gūtiem vārtiem, jo trešajā minūtē Šveices izlase palika skaitliskajā mazākumā un pasaules čempionāta rezultatīvākā spēlētāja Vilma Johansone raidīja bumbiņu vārtos. Trešdaļas turpinājumā noraidījums arī zviedrietēm, taču viņas pašlaik turnīrā ir labākās šajā spēles komponentā, arī šoreiz nosargājot vārtus neskartus. Mača 11. minūtē Elena Rasmusena bloķēja pretinieces metienu un pēc mirkļa jau pati ar velkošu metienu raidījuma bumbiņu vārtos, panākot 2:0 par labu aktuālajām čempionēm. Tomēr zviedrietes pašas atjaunoja intrigu perioda izskaņā, kad paviršu piespēli caur aizsardzības centru izdeva aizsardzes un Laila Ediza, pārtvērusi bumbiņu, daudz nedomāja un meta to vārtos, tiekot pie sava pirmā precīzā metiena pasaules čempionātos – 1:2 pēc 20 spēlētām minūtēm.

Spēles turpinājums vairs nebija tik rezultatīvs. Otrā perioda vidū zviedrietes izturēja nu jau kārtējo skaitlisko mazākumu, bet mača 37.minūtē izdevās atjaunot divu vārtu pārsvaru. Pēc uzmetiena uz Šveices izlases vārtiem bumbiņa nenonāca līdz Larai Heini un cīņā vārtu priekšā veiklākā izrādījās Elena Baksteda. Šveicietēm cerība uz atspēlēšanos radās trešā perioda vidū. Ja ar spēli klasiskajā mazākumā zviedrietēm lielas problēmas šajā turnīrā nerodas, tad mirklī kad komanda uz 36 sekundēm palika skaitliskajā mazākumā trijatā pret piecām gan radās problēmas un jau pēc 12 sekundēm Selīna Stetlere deficītu atkal sadeldēja līdz minimumam. Prieki gan ilga vien trīs minūtes, kad Bakstedas piespēli vārtu priekšā ar otro metiena mēģinājumu vārtu guvumā pārvērta Johansone. Atlikušajā laikā tiesneši caurskatīja epizodi vai pēc viena no Zviedrijas izlases spēlētāju metieniem bumbiņa nav šķērsojusi vārtu līniju. Soģi konstatēja, ka vārtu guvuma nav bijis, taču tas Šveices valstsvienībai daudz nepalīdzēja, jo atspēlēties neizdevās un Zviedrija tika pie 4:2 uzvaras, nodrošinot nu jau kārtējo spēlēšanu finālā pret savām niknākajām konkurentēm somietēm.