Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Noskaidroti visi ceturtdaļfinālisti

Noskaidroti visi ceturtdaļfinālisti
Manuels Muča (#19) bija viens no galvenajiem Vācijas uzvaras kaldinātājiem
Foto: wft2012.ch

Šodien pasaules čempionātā florbolā aizvadītas vairākas interesantas spēles. D grupas mačā Vācijas florbolisti ar 4:3 apspēlēja Krievijas komandu, iekļūstot turnīra ceturtdaļfinālā, kur viņus jau gaida Latvijas izlase. Tikmēr Bernē, kur spēli aizvadīja B grupas komandas, maču nācās uz pārtraukt uz stundu elektrības zuduma dēļ.

A grupa

Slovākija apspēlē Singapūru un iegūst otro vietu grupā

Spēle iesākās ļoti līdzīgi, ar vārtu guvumiem apmainoties abām komandām. Līdz perioda izskaņai Slovākija ieguvu ievērojamu pārsvaru, izvirzoties vadībā ar 6:1. Otrā perioda 3. sekundē (20:03) Lukašs Rezanina guva izcēlās ar vārtu guvumu, kļūstot par čempionāta ātrāko vārtu īpašnieku, ja skatās katru periodu atsevišķi. Slovāki turpināja dominēt un pēc 40 nospēlētām minūtēm panāca pārliecinošu vadību – 10:2. Mača pēdējā trešdaļā slovāki guva vēl trīs vārtus, svinot pārliecinošu panākumu ar 13:2.

Šis panākums saglabāja Slovākiem cerības iekļūt ceturtdaļfinālā, taču tas iespējams tikai tad, ja Šveice pieveiks igauņus ar piecu vai vairāk vārtu starpību. Teicamu sniegumu demonstrēja slovāku uzbrucējs Lukašs Razaņina, kura kontā astoņi rezultativitātes punkti (4+4).

Singapūra – Slovākija 13:2 (1:6; 1:4; 0:3)

Šveicieši apspēlē igauņus ar 11 vārtiem un liedz cīņu ceturtdaļfinālā

Situācija tabulā pirms šīs spēles bija ļoti intriģējoša, jo uzvaras gadījumā igauņi kļūtu par grupas līderiem, taču viņiem pietiktu ar neizšķirtu vai zaudējumu ar trīs vārtu deficītu, lai saglabātu otro vietu grupā. Mājiniekiem šveiciešiem pilnībā pietiktu ar vienu punktu spēlē jeb neizšķirtu, kas viņiem garantētu uzvaru grupā.

Spēles sākums veiksmīgāks padevās kaimiņiem igauņiem, kuri otrajā minūtē atklāja rezultātu. Šveiciešiem pietika ar minūti, lai rezultātā uz tablo izlīdzinātu, bet vēl piecas minūtes, lai pirmo reizi spēlē izvirzītos vadībā. Kad laikrādis vēstīja tieši 15 nospēlētās minūtes, ar spēcīgu sitienu zem vārtu pārliktņa izcēlās Šveices izlases uzbrucējs Kaspars Šmokers, palielinot pārsvaru līdz diviem vārtiem. Trešdaļas pēdējās sekundēs igauņi mazliet atslāba un saņēma vēl vienu spēcīgu satricinājumu - rezultāts 4:1.

Vairāk kā desmit minūtes otrajā trešdaļā abas komandas klusēta, taču tad sekoja vārtu jūra. Vispirms vārtus ar netveramu šāvienu guva šveicieši, bet igaunis Patriks Markuss atbildēja ar sitienu no gaisa, kas atrada vietu Šveices vārtos. Tam sekoja trīs ātri šveiciešu vārti, kas panāca igauņiem ļoti nepatīkamo mīnus septiņi - 9:2. Līdz trešdaļas izskaņai rezultāts nemainījās.

Igauņiem vairs nebija atkāpšanās ceļa, bija jāuzsāk pakaļdzīšanās, lai saglabātu otro vietu A grupā. Jau 41. minūtē Igaunijas komandai radās iespēja spēlēt vairākumā, taču pretinieku aktīvā darbība lika pārkāpt noteikumus un saņemt divu minūšu noraidījumu. Šveicieši šādas kļūdas nepiedeva un izmantoja iespēju spēlēt skaitliskajā vairākumā, 10:2. Pēc asa Jonasa Tomsona raidījuma igauņi var uzgavilēt, jo trešo reizi pārspēts pretinieku vārtsargs. Astoņas minūtes pirms mača beigām šveicieši izdara vairākas izcilas piespēles, kā rezultātā vārtu guvums. Šveicieši kontrolēja spēles gaitu un neļāva igauņiem vairs izvērsties. Šveicieši guva vēl vienus vārtus vairākumā un mazliet vēlāk arī vienādos sastāvos. Spēle noslēdzās ar rezultātu 14:3.

Šī bija pēdējā apakšgrupu turnīra spēle. Pēc tās kļuva skaidrs, ka Šveice par vietu pusfinālā cīnīsies ar norvēģiem, bet slovākus gaida smaga spēle ar Zviedriju.

Šveice - Igaunija 14:3 (4:1; 5:1; 5:1)

A grupas turnīra tabula

V.KomandaS.Vārtu att.P.
1.Šveice357:76
2.Slovākija321:143
3.Igaunija320:203
4.Singapūra34:610

B grupa

Bernē pazūd gaisma, taču tas Zviedriem netraucē

B grupas vadošās komandas Norvēģija un Zviedrija cīņai gatavojās ļoti nopietni, jo šīs spēles liktenis izšķīra komandu novietojumu grupas tabulā. Vienības pirmajos mačos apspēlēja Poliju un Ungāriju.

Jau spēles 26. sekundē ar vārtu guvumu izcēlās zviedru uzbrucējs Patriks Mamstrēms. Pēc ātri zaudētajiem vārtiem norvēģi nenokāra degunus, bet atbildēja ar nopietnu pretestību, tomēr 11. minūtē Zviedrija izvirzījās vadībā ar 2:0.

Dažas minūtes pirms gaidāmā pārtraukuma Bernes arēnā negaidīti pazuda apgaismojums un maču nācās pārtraukt. Komandas devās uz ģērbtuvēm, lai sagaidītu gaismas atgriešanos, taču spēlētājiem tur nācās pavadīt vairāk kā stundu. Brīdī, kad atgriezās elektrība, komandas atgriezās laukumā un atkārtoti iesildījās, lai būtu gatavas mača turpinājumam.

Komandas atgriezās laukumā un aizvadīja nenospēlētās minūtes, kuru laikā vārti netika gūti. Otrās 20 minūtes sāka Zviedri, gūstot otros un trešos vārtus četru minūšu laikā, rezultāts 4:0. Spēles 32. minūtē zviedru aizsargs Martins Ostholms nospēlēja rupji pret norvēģu spēlētāju un saņēma piecu minūšu noraidījumu. Spēlējot vairākumā, norvēģi spēja vienus vārtus atspēlēt, taču tas arī bija viss uz ko viņi šajā mačā bija spējīgi. Pēdējā trešdaļā vēl trīs vārtus guva zviedri un svinēja skaistu panākumu ar 7:1.

Mača zaudētājiem norvēģiem ceturtdaļfinālā būs jāspēlē ar Šveici, bet zviedriem pretī stāsies Igaunija vai Slovākija.

Zviedrija - Norvēģija 7:1 (2:0; 2:1; 3:0)

B grupas turnīra tabula

V.KomandaS.Vārtu att.P.
1.Zviedrija354:66
2.Norvēģija325:124
3.Polija310:322
4.Ungārija37:460

C grupa

ASV turnīru noslēdz ar panākumu

Izšķirošo pārsvaru amerikāņi panāca jau spēles 1. trešdaļā, gūstot trīs vārtus. Otrajā cēlienā pirmie vārtus guva Japānas florbolisti, kas viņos viesa cerības, taču pēc 40 nospēlētajām minūtēm tablo vēstīja par ASV pārākumu – 7:1. Līdz mača izskaņai amerikāņi guva vēl divus vārtus, bet japāņi atbildēja ar vieniem. Spēles gala rezultāts 9:2.

ASV florbolistiem šis bija pirmais panākums čempionātā, bet japāņiem trešais zaudējums. Japānas komandā labākā spēlētāja balva tika piešķirta Tomoaki Nagakavam, bet amerikāņiem - Rajenam Vinkleram.

ASV - Japāna 9:2 (3:0; 4:1, 2:1)

C grupas turnīra tabula

V.KomandaS.Vārtu att.P.
1.Latvija324:86
2.Čehija338:104
3.ASV316:232
4.Japāna34:410

D grupa

Vācieši izcīna uzvaru pār krieviem un spēlēs pret Latviju

Šīs spēles likme bija ļoti augsta, jo tās uzvarētājs automātiski garantētu sev vietu ceturtdaļfinālā. Ja Vācijas florbolistiem derēja arī neizšķirts rezultāts, tad Krievijai nebija atkāpšanās ceļa – ceļazīmi uz nākamo kārtu nodrošinātu tikai uzvara.

Pirmajās 20 minūtēs laukumā bija spraiga cīņa, taču neviena no komandām vārtus gūt nespēja, un periods noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu. Otro periodu uzsākot, krieviem bija iespēja spēlēt skaitliskajā vairākumā, ko ar precīzu raidījumu vārtu tīklā realizēja Sergejs Azovs. Nepāgaja pat 100 sekundes, kad rezultātu izlīdzināja Vācijas izlases uzbrucējs Dominiks Muča, rezultāts 1:1. Spēles 31. minūtē teicama vārtu gūšanas izdevība radās tam pašam Mučam, kurš nepievīla un izvirzīja vāciešu vadībā (2:1). Krieviem bija nepieciešamas vien dažas minūtes, lai starpību samazinātu līdz minimumam. Līdz perioda izskaņai vārti netika gūti un pirms izšķirošās trešdaļas Vācijai minimāls pārsvars 3:2.

Trešā perioda 2. minūtē krieviem radās izdevība spēlēt vairākumā, taču līdz vārtu guvumam viņi nespēja izkombinēties. Nepilnas astoņas minūtes pirms mača beigām ceturtos vārtus Vācijas labā guva pirmo divu vārtu autora dvīņubrālis Manuels Muča. Krieviem 59. minūtē izdevās vienus vārtus atspēlēt. Pēdējās sekundēs Krievijas vārtus pameta vārtsargs, taču komanda nespēja gūt vārtus un bija spiesta atzīt vāciešu pārākumu ar 3:4.

Šis panākums Vāciju ierindo D apakšgrupas 2. vietā. Tas nozīmē, ka rītdien (06.12.) 19:30 Latvijas izlase cīnīsies par vietu pusfinālā ar vāciešiem. Spēli tiešraidē būs iespējams vērot Latvijas Televīzijas kanālā LTV 7.

Krievija – Vācija 3:4 (0:0; 2:3: 1:1)

Somija gūst 29 vārtus un grauj Kanādu

Jau pirms šī mača bija skaidrs, ka grupas uzvarētāji ir somi, bet kanādiešiem nāksies samierināties ar pēdējo pozīciju.

Spēles sākumā somi noteica toni laukumā un pēc spēlētām 20 minūtēm atradās vadībā ar 6:0. Turpinājumā laukumā bija vērojams krietni atklātāks un rezultatīvāks florbols. Somiem pietika ar astoņām minūtēm, lai gūtu piecus vārtus. Spēles 29. minūtē pirmais vārtu guvums arī Kanādai, precīzs Stefans Laportjē. Līdz trešdaļas beigu sirēnai somiem vēl pieci vārti, vienus no tiem paši savos vārtos raidīja kanādieši. Arī noslēdzošajā trešdaļā turpinājās vārtu birums - Somi vēl 12 reizes lika kapitulēt kanādiešu vārtsargam, taču atslābinājās aizsardzībā un zaudēja divus vārtus. Spēles gala rezultāts 29:3.

Šajā spēlē bija vērojami divi interesanti fakti. Pirmais - šajā mačā trīs vārti tika gūti no savas komandas spēlētāja, divas nelaimīgas epizodes Kanādai un viena Somijai. Otrais - kanādieši spēlē pret somiem guva vairāk vārtu kā vācieši un krievi kopā.

Somija - Kanāda 29:3 (6:0; 11:1; 12:2)

D grupas turnīra tabula

V.KomandaS.Vārtu att.P.
1.Somija355:56
2.Vācija315:154
3.Krievija317:262
4.Kanāda311:520

Izmantotie resursi:
World Floorball Championship
IFF

1 2 57 komentāri

  +6 [+] [-]

, 2012-12-05 19:36, pirms 12 gadiem
Hokejā pirmsākumos Latvija burtiski izģērba Vāciju 8:0.

Lai florbolā ir līdzīgs panākums.
Lai veicas

     [+] [-]

, 2012-12-05 19:36, pirms 12 gadiem
Saliksim fričus!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-12-05 19:41, pirms 12 gadiem
PAr florbolu maz sajēga..LV spēks apmeram zināms..kas ir ar tiem vāciešiem,cik spēcīgi īsti ir salīdzinot ar Usa un čehiju?

  +9 [+] [-]

, 2012-12-05 19:42, pirms 12 gadiem
Vacija varetu but diezgan parocigaks pretinieks par krieviem, jo sodienas spele to ari redzejam, ka krievi fiziski bija specigaki, bet tehniski vel atpaliek. Tatad pret fiziski vajakiem vaciesiem musu speletajiem, kuri jau ir apliecinajusi savu speku divcinas un cinas pie bortiem, butu vieglak spelet.

Veiksmi musejiem un rit 19:30 laipni aicinati pie TV ekraniem. Cerams, ka so speli LTV7 parraidis tiesraide, un bez starpgadijumiem!

  +1 [+] [-]

, 2012-12-05 19:42, pirms 12 gadiem
jāturpina uzvaru gājiens...

 +11 [+] [-]

, 2012-12-05 19:43, pirms 12 gadiem
furios rakstīja: PAr florbolu maz sajēga..LV spēks apmeram zināms..kas ir ar tiem vāciešiem,cik spēcīgi īsti ir salīdzinot ar Usa un čehiju?
stipraki par USA, krietni vajaki par Cehiju
Vacijas izlase neskatoties uz nakoso spelu rezultatiem jau ir izcinijusi sev augstako vietu lidz sim Pasaules cempionatos.

  -1 [+] [-]

, 2012-12-05 19:45, pirms 12 gadiem
Number 0 rakstīja: stipraki par USA, krietni vajaki par Cehiju
Vacijas izlase neskatoties uz nakoso spelu rezultatiem jau ir izcinijusi sev augstako vietu lidz sim Pasaules cempionatos.
Cik stiprāki par Usa?

  +1 [+] [-]

, 2012-12-05 19:46, pirms 12 gadiem
furios rakstīja: PAr florbolu maz sajēga..LV spēks apmeram zināms..kas ir ar tiem vāciešiem,cik spēcīgi īsti ir salīdzinot ar Usa un čehiju?
IFF World Ranking - Wikipedia, the free...

Ja vikipedija nemelo!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-12-05 19:49, pirms 12 gadiem
Pēc reitinga spriežot,tikai nedaudz vājāka Ger kā LV!Tā kā nevajag priecāties par agru...pēc visa spriežot spēku samērs 55/45 par labu mums,kas sportā ir gandrīz 50/50
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-12-05 19:52, pirms 12 gadiem
Number 0 rakstīja: stipraki par USA, krietni vajaki par Cehiju
Vacijas izlase neskatoties uz nakoso spelu rezultatiem jau ir izcinijusi sev augstako vietu lidz sim Pasaules cempionatos.
Tā gan nav - viņi jau četras reizes bijuši astotie.

  +4 [+] [-]

, 2012-12-05 19:57, pirms 12 gadiem
LFS ‏@LFS_floorball

Rīt 19:30 tiešraide LTV7 un internetā:http://www.ltv.lv Latvija - Vācija cīņa par iekļūšanu 1/2 finālā!

  +1 [+] [-]

, 2012-12-05 19:58, pirms 12 gadiem
Patreiz ir Krievija- Vācija 4:3. Un informācija tiek papildināta. Hi.

  +1 [+] [-]

, 2012-12-05 20:01, pirms 12 gadiem
Ritvars Raits rakstīja: Tā gan nav - viņi jau četras reizes bijuši astotie.
emm, man te facebokaa vaaciesi gavilee un svin vaaciesu pirmo veesturisko ieklusanu 1/4 finaalaa :??

jautaajums tev kaa uz vietas esoshai personai!

Riit ir ierakstiits, ka speele 18:30 saakas, bet Chehi cik es te uzzinaaju jau bija rezerveejushi laiku savaa televiizijaa uz 18:30, jo bija paarliecinaati, ka buus 1. grupaa.. Tagad kad vinji ir 2. vietaa un jaaspeelee 15:30 pret somiem, vini ir iesniegusi kkaadu prasiibu par speelu laiku izmainjaam, proti, to speeli kas jaaspeelee 15:30, speeleet 18:30, un otraadi

  +1 [+] [-]

, 2012-12-05 20:03, pirms 12 gadiem
Ritvars Raits rakstīja: Tā gan nav - viņi jau četras reizes bijuši astotie.
tochna, IFF lapaa paskatiijos, taa ir..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-12-05 20:09, pirms 12 gadiem
Ko saka bukmeikeri?Mekleju,nevaru atrast uz ko liek bukmeikeri,kam pa labu?

     [+] [-]

, 2012-12-05 20:10, pirms 12 gadiem
Number 0 rakstīja: emm, man te facebokaa vaaciesi gavilee un svin vaaciesu pirmo veesturisko ieklusanu 1/4 finaalaa :??

jautaajums tev kaa uz vietas esoshai personai!

Riit ir ierakstiits, ka speele 18:30 saakas, bet Chehi cik es te uzzinaaju jau bija rezerveejushi laiku savaa televiizijaa uz 18:30, jo bija paarliecinaati, ka buus 1. grupaa.. Tagad kad vinji ir 2. vietaa un jaaspeelee 15:30 pret somiem, vini ir iesniegusi kkaadu prasiibu par speelu laiku izmainjaam, proti, to speeli kas jaaspeelee 15:30, speeleet 18:30, un otraadi
Droši vien tāpēc, ka 1/4 fināli ir tikai otro čempionātu.

     [+] [-]

, 2012-12-05 20:11, pirms 12 gadiem
Ritvars Raits rakstīja: Droši vien tāpēc, ka 1/4 fināli ir tikai otro čempionātu.
nu jaa, tad cikos ir speele?
Vaacieshi vispaar savos portaalos ir sarakstiijushi, ka speele ir piektdien

  +1 [+] [-]

, 2012-12-05 20:13, pirms 12 gadiem
Number 0 rakstīja: nu jaa, tad cikos ir speele?
Vaacieshi vispaar savos portaalos ir sarakstiijushi, ka speele ir piektdien
oficiāli laiku nosaka florbola rīkotāji.Tātad rīt 19.30 pēc Latvijas laika

  +1 [+] [-]

, 2012-12-05 20:13, pirms 12 gadiem
Number 0 rakstīja: nu jaa, tad cikos ir speele?
Vaacieshi vispaar savos portaalos ir sarakstiijushi, ka speele ir piektdien
Mēģinu sazināties ar LFS prezidentu, bet, domāju, ne bez viņa ziņas bija tas tvīts, kuru te iepriekš iekopēju. Priekškam mums vajag tik neizdevīgu laiku, kad visi vēl darbā un kur tikai nē?
Čehi lai tajā laikā pafilmējas, kā viņi sirtaki smuki dejo...

  +1 [+] [-]

, 2012-12-05 20:15, pirms 12 gadiem
Ritvars Raits rakstīja: Mēģinu sazināties ar LFS prezidentu, bet, domāju, ne bez viņa ziņas bija tas tvīts, kuru te iepriekš iekopēju. Priekškam mums vajag tik neizdevīgu laiku, kad visi vēl darbā un kur tikai nē?
Čehi lai tajā laikā pafilmējas, kā viņi sirtaki smuki dejo...
nu tikko pienaaca zinas no IFF, ka speele ir laikaa, kad tai ir jaabuut!!!

Taatad 19:30 peec Latvijas laika..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-12-05 20:21, pirms 12 gadiem
Number 0 rakstīja: Riit ir ierakstiits, ka speele 18:30 saakas, bet Chehi cik es te uzzinaaju jau bija rezerveejushi laiku savaa televiizijaa uz 18:30, jo bija paarliecinaati, ka buus 1. grupaa.. Tagad kad vinji ir 2. vietaa un jaaspeelee 15:30 pret somiem, vini ir iesniegusi kkaadu prasiibu par speelu laiku izmainjaam, proti, to speeli kas jaaspeelee 15:30, speeleet 18:30, un otraadi
LFS prezidents atbildēja, ka viņam tādas informācijas vispār nav. Jau no rīta ar IFF ģenerālsekretāru viss ticis saskaņots, arī par TV, spēle 19.30 (pLl).

  +1 [+] [-]

, 2012-12-05 20:29, pirms 12 gadiem
tikai lai mūsu floristiem nepiemetās vecā LV hokeja slimība- gan jau vinnēsim!!! ir nopietni jāsaņemās un friči jānodīrā!!!Lai veicās!!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-12-05 20:45, pirms 12 gadiem
A-BURTS tas pats rakstīja: kads ir izspeliu reglaments? ja uzvar,ar ko sanak pusfinals? un ja ir zagis( nedod Dievs ) ka tiek izspeletas 5.-8. vietas?
Ja nemaldos, ar zviedriem (ja viņu 1/4finālā nenotiks brīnums).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-12-05 20:52, pirms 12 gadiem
Kāds ir 1 kritērijs Ja divām komandām ir vienāds punktu skaits.Zaudētie vārti kam mazāks vai iesisto vārti kurai vairāk ? Shajā situācija runa par Igauniju un Slovākiju

     [+] [-]

, 2012-12-05 20:56, pirms 12 gadiem
A-BURTS tas pats rakstīja: un ja "brinums" notiks musu 1/4? tad ka? hokeja mums butu garanteta 5.vieta
Vins domāja ja zviedri nezaudees Slovākiem vai Igauniem tad mes pret zviedeim pusfinālaa.Vai ko tu domāji?

     [+] [-]

, 2012-12-05 21:00, pirms 12 gadiem
Nu ja notiek brīnums un igauņi paņem Šveici, tad mums pusfināls pret Zviedrija/Šveice uzvarētāju... Ja nē, tad pret Zviedrija/Igaunija vai Zviedrija/Slovākija uzvarētāju...gandrīz garantēts, ka pusfināls pret zviedriem
1 2 57 komentāri