Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Norvēģija iztur 27 minūtes, igaunietes sāk ar panākumu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Norvēģija iztur 27 minūtes, igaunietes sāk ar panākumu
Pasaules čempionātu visu laiku labākā vārtu guvēja Korina Rutimana saņēma MVP balvu mačā pret Norvēģiju, foto: IFF Floorball

Pasaules florbola čempionātā sievietēm turnīra pirmajā dienā Šveices izlasei bija nepieciešamas 27 minūtes, lai gūtu pirmos vārtus mačā ar Norvēģiju. Skanot beigu sirēnai, šveicietes bija tikušas pie 8:2 uzvaras. Cita spēle, kas svarīga Latvijas izlasei, Igaunija ar rezultātu 9:3 pieveica ASV.

Austrālietes pret Vāciju iztur vienu trešdaļu

Turnīra pirmajā spēlē Vācijas izlase devās laukumā, lai sacenstos ar Austrāliju. Iepriekšējā pasaules čempionātā Vācija turnīru noslēdza desmitajā vietā, austrālietēm ierindojoties uzreiz aiz savām pirmajām pretiniecēm. Pasaules čempionātos komandas bija spēlējušas 12 gadus, kad vācietes uzvarēja ar 8:0. Šodien mača pirmā trešdaļa aizritēja līdzvērtīgā spēkošanās, kurā tika gūti tikai vieni vārti, kad vācietes pārtvēra bumbiņu savā laukuma pusē un noslēdza ātro pretuzbrukumu. Austrālietēm gan atlikušajā spēles laikā spēki vairs nepietika, jo, ejot otrajā pārtraukumā, eiropietes atradās vadībā jau ar 5:0, bet visā mačā tika izcīnīts panākums ar graujošo 10:0. Pieredzējusī Anna-Lēna Besta ar diviem vārtu guvumiem un vienu piespēli bija rezultatīvākā Vācijas izlasē, lai gan divus vārtus iemeta arī Vinona Jurgensa.

Igaunietes sper pirmo soli ceturtdaļfināla virzienā

Latvijas izlasei saistoša bija spēle D apakšgrupā pret mums labi zināmo Igauniju un ASV izlasi, jo ar kādu no šīm nācijām varētu nākties spēlēt kvalifikācijas kārtas mačā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā. Līdz šim abas izlases savā starpā bija tikušās divas reizes, abās igaunietēm tiekot pie panākuma papildlaikā. Šoreiz tik liela intriga nebija, jo mūsu ziemeļu kaimiņienes ar vairākiem skaistiem vārtu guvumiem jau pirmajā periodā izvirzījās vadībā ar 4:0 līdz pirmos vārtus guva arī amerikānietes. Arī otrajā periodā ASV valstsvienība pie vārtu guvuma tika vien pāris sekundes pirms došanās atpūtā, tobrīd deficītu sadeldējot līdz 2:7. Noslēdzošajā mačā nogrieznī igaunietes iekrāja 9:2 vadību, bet perioda vidū nepatīkamā situācijā kāda no amerikānietēm uztriecās Igaunijas izlases pamatvārtsardzei Saskijai Ormakai un vārtsardze ar asarām acīs atstāja komandas vārtus, vietu tajos atvēlot Katrīnai Kāramā – viņai atlikušajās minūtēs nācās atvairīt vienu metienu, taču tas neizdevās, jo bumbiņa atrada ceļu vārtos, nodrošinot igaunietēm panākumu ar rezultātu 9:3.

Šveices izlase atrod veidu, kā tikt galā ar Norvēģiju

Latvijas izlases gaidāmās pretinieces Šveices un Norvēģijas izlases aizvadīja savstarpējo spēli, kurā milzu teritoriālais pārsvars bija 2005. gada pasaules čempionēm šveicietēm, kurām vienīgais zelts izcīnīts tieši uz Singapūras zemes. Pēc pirmās spēles trešdaļas norvēģietes spēja saglabāt bezvārtu neizšķirtu, lai gan metienu attiecība bija 18:4 Šveices izlases labā. Šveices izlases līdzjutējiem līdz pirmajam vārtu guvumam šajā čempionātā nācās gaidīt vairāk par 27 minūtēm izdevās pretiniecēm atņemt bumbiņu aiz viņu vārtiem, Selīnei Stetleri no tuvas distances atklājot rezultātu. Maisam gan gals nebūt nebija vaļā, jo pārsvaru dubultot izdevās vien trīs minūtes pirms pārtraukuma, kad ātru pretuzbrukumu iesāka Šveices izlases vārtsardze, bet noslēdza kapteine Izabella Geriga. Drīz pēc tam Dorisa Bergrena ieskrēja vārtu priekšā un Šveices vadība tika palielināta līdz 3:0. Mača 48. minūtē pasaules čempionātu rekordiste gūtajos vārtos Korina Rūtimana pierakstījās arī šajā turnīrā, gūstot ceturtos vārtus šveicietēm, lai kolēģe drīz vien iemestu arī sesto bumbiņu pretiniecēm. Kad pēc realizētā vairākuma Šveice izvirzījās vadībā ar 6:0, sekoja atslābums un Norvēģijas izlases līdera Rike Hansena atspēlēja vienus vārtus, bet pēc tam lielisks metiens skaitliskajā vairākumā padevās Emmai Fagerhojai, deficītu sadeldējot līdz 2:6. Norvēģietēm pagalam neveiksmīga izrādījās cīņas pati izskaņa, jo 15 sekundes pirms mača beigām Anja Visa guva septītos vārtus, bet vēl pēc deviņām sekundēm pārsvars tika palielināts arī līdz 8:2.

Zviedrija atkal nežēlo slovākietes

Ceturto reizi vēsturē pasaules florbola čempionātā nūjas krustojušas Zviedrijas un Slovākijas izlases. Līdz šim līdzvērtīgākā cīņa (ja par tādu to var nosaukt), bijusi 2015. gada pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā, kad Zviedrija triumfēja ar graujošo 15:1. šoreiz zviedrietes nebija gatavas dod jebkādas cerības konkurentē. Mača rezultātu Moa Gustafsone atklāja otrajā minūtē, bet pēc dažām sekundēm pārsvars tika dubultots. Kaut gan slovākietēm izdevās savu būri neskartu nosargāt desmit nākamās minūtes, perioda vidū čempiones ar 17 sekunžu intervālu palielināja līdz 4:0, bet perioda pēdējās divās minūtēs pārsvars pieauga vēl par diviem vārtiem. Ar nedaudz vairāk kā 25 minūtēm bija gana, lai uz tablo tiktu iedegts divciparu skaitlis, bet mača vidū Lenak Červena guva pirmos vārtus Slovākijas izlases labā. Tas gan tikai vēl vairāk sadusmoja pretinieces, kuras līdz pārtraukumam savu pārsvaru bija pieaudzējušas līdz 16:2. Līdzīgi kā somietes mačā ar Latvijas valstsvienību, arī zviedrietes noslēdzošo spēles posmu aizvadīja mierīgākā režīmā, mača izskaņā priecājoties par 20:3 uzvaru. Slovākietēm neviena florboliste neguva vairāk par vienu punktu, kamēr zviedrietēm rezultatīvākās ar pieciem punktiem bija Amanda Delgado Johansone (2+3), Kajsa Elma (1+4) un Emīlija Vibrona (1+4).

Mājinieces iesāk ar panākumu

Savu vēsturisko pirmo spēli pasaules čempionāta finālturnīrā aizvadījusi Francijas valstsvienība, kas otrā perioda pirmajā daļā panāca 1:0 vadību, vēlāk arī 2:1, pie šāda rezultāta dodoties atpūtā uz trešo periodu. Noslēdzošais mača nogrieznis gan sekmīgāks padevās aziātēm, kad vispirms lielisks metiens no distances padevās Dafnei Tanai, tad no pretējās malas Junšava Jē vadībā izvirzīja jau savu komandu. Naša Jefri astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām vārtu priekšā izcīnīja atlēkušo bumbiņu, bet divas minūtes pirms finālsvilpes Mišela Loka nodrošināja gana retu uzvaru Singapūrai pasaules čempionātā – 5:2.

Pasaules florbola čempionāts, 1.spēļu diena

LaiksGrupaSpēle
06:30CAustrālija – Vācija0:10
07:30DASV – Igaunija3:9
10:00ALatvija – Somija1:14
11:00AŠveice – Norvēģija8:2
13:00BSlovākija – Zviedrija3:20
14:00CFrancija – Singapūra2:5