Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Florbola izlase piekāpjas vāciešiem, atkāpjoties uz otro vietu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Florbola izlase piekāpjas vāciešiem, atkāpjoties uz otro vietu
Artis Raitums
Foto: Floorball.lv

Vācijas pilsētā Veisenfelsā notiekošajā 6-Nāciju florbola turnīrā, kas tiek izmantota kā gatavošanās drīzumā gaidāmajam pasaules čempionātam, Latvijas izlase ar rezultātu 2:5 piekāpās laukuma saimniekiem vāciešiem. Ar vārtu guvumiem izcēlās Toms Akmeņļauks un Pēteris Trekše, bet par labāko atzina kapteini Arti Raitumu.

Pirms Latvijas un Vācijas izlašu spēles savu trešās kārtas cīņu paspēja izspēlēt Dānijas un Slovākijas izlases jeb komandas, kuras latvieši bija uzvarējuši turnīra pirmajā dienā. Šajā spēlē slovāki bija pārāki ar rezultātu 4:2, tādējādi tiekot pie sava otrā panākuma, kamēr dāņiem tā bija jau trešā neveiksme tikpat spēlēs.

Mūsu valstsvienības mačs pret lauukuma saimniekiem cīņas pirmajā nogrieznī aizritēja visnotaļ līdzvērtīgā spēkošanās bez pārlieku daudz vārtu gūšanas iespējām pie viena vai otra cietokšņa. Tomēr perioda izskaņā bumbiņa pabija Jāņa Salcēviča vārtu tīkliņā, kad konkurenti veica ātru saspēli, kas noslēdzās ar precīzu metienu no vārtu priekšas Svensona Hopes izpildījumā. Viņu traucēt nepaspēja Andris Rajeckis, kurš bija tuvākais pretspēlētājs no mūsu izlases dalībniekiem.

Otrās trešdaļas ievadā latvieši pirmo reizi turnīrā nonāca iedzinējos ar divu vārtu deficītu, kad pavirši savu vārtu priekšā nospēlēja kāds no aizsargiem, kura piespēli pārtvēra Nils Hoferberts, ātri metot bumbiņu mūsu izlases vārtu tīkliņā. Drīz vien radās laba iespēja vienus vārtus atspēlēt, jo pret sevi noteikumu pārkāpumu izprovocēja Edgars Puriņš. Pie pirmā precīzā metiena tikt gan joprojām neizdevās. Paviršā veidā tika zaudēti arī trešie vārti, kad latviešiem pie laukuma apmales tika fiksēts noteikumu pārkāpums. Kamēr mūsu spēlētāji lūkojās tiesneša virzienā, vācieši zibenīgi izpsēlēja soda izspēli, ar divām ātrām piespēlēm metiena pozīcijā izvirzot Janošu Brokeru, kurš trešo reizi sarūgtināja Salcēviču & Co – 0:3. Līdz pirmajam Latvijas vārtu guvumam bija jāgaida otrās trešdaļas pirmspēdējā minūtē, kad augstā presingā devās Edgars Puriņš un Toms Akmeņlauks, pa abiem piespiežot konkurentam zaudēt bumbiņu. Epizodes noslēgumā Akmeņlauks skaisti apspēlēja vārtsargu, turot nūju ar vienu roku un ievirzot bumbiņu konkurentu cietoksnī – 1:3 un saglabātas cerības uz atspēlēšanos.

Izšķirošās trešdaļas ievadā latvieši vairākas reizes veica labu saspēli gar pretinieku vārtiem, taču allaž kaut kas pietrūka, lai izpildītu rezultatīvu noslēdzošo metienu. Situācija vēl nepatīkamāka kļuva piecas minūtes pirms cīņas beigām, kad vācieši noorganizēja ātru pretuzbrukumu, kas noslēdzās ar metienu jau tukšos Latvijas izlases vārtos – 1:4. Kaut gan jāspēlē bija vēl teju piecas minūtes, mūsu izlases treneri izšķīrās par soli turpinājumā spēlēt bez vārtsarga. Un tas ātri deva rezultātu, kad no Somijas Elites līgas kluba spēlētāja Morica Krūmiņa piespēles vārtus guva šīs pašas līgas florbolists Pēteris Trekše, ātri atkal pietuvinot latviešus divu vārtu attālumā. Latvieši turpināja “šturmēt” pretinieku vārtus, taču pusotru minūti pirms cīņas beigām tika pārtverta Trekšes piespēle un vācieši ar metienu no savas laukuma puses ievirzīja bumbiņu tukšajos Latvijas izlases vārtos 2:5 un atspēlēšanās kļuva vien teorētiska. Turpinot spēlēt bez vārtsarga pie vārtu guvumiem vairs tikt neizdevās un ācās piedzīvot pirmo zaudējumu turnīrā.

Pēc šīs spēles Latvijas izlase turnīra tabulā atkāpusies uz otro vietu, garām palaižot tieši vāciešus. Šovakar pulksten 20:00 Latvijas izlasei paredzēta ceturtā spēle turnīrā, spēkojoties ar Poliju.

6-Nāciju florbola turnīrs vīriešu izlasēm

Latvija – Vācija 2:5 (0:1, 1:2, 1:2)
Rezultatīvākie Latvijas izlasē: Toms Akmeņlauks 1 (1+0), Pēteris Trekše 1 (1+0), Morics Krūmiņš 1 (0+1)

Turnīra tabula

VietaKomandaSpēlesUzvarasNeizšķirtiZaudējumiVārtiPunkti
1.Vācija320116:84
2.Latvija320114:94
3.Slovākija320110:104
4.Norvēģija21017:72
5.Polija21016:102
6.Dānija30036:150

Latvijas izlases sastāvs 6-Nāciju florbola turnīrā

NumursSpēlētājsPozīcijaKlubs
4.Morics KrūmiņšAizsargsNokian KrP (Somija)
5.Oskars TūtānsAizsargsLielvārde/FatPipe
6.Daniels Jānis AnisUzbrucējsUHC Uster (Šveice)
7.Jānis RagovskisAizsargsKoovee (Somija)
11.Jorens MalkavsUzbrucējsNokian KrP (Somija)
12.Armands SavinsAizsargsLielvārde/FatPipe
13.Ralfs OrsteAizsargsĶekava
16.Klāvs JansonsUzbrucējsĶekava
19.Toms AkmeņlauksUzbrucējsTalsu NSS/Krauzers
20.Gustavs GriezītisAizsargsKoovee
21.Artis RaitumsUzbrucējsTalsu NSS/Krauzers
22.Pēteris TrekšeUzbrucējsTPS Turku (Somija)
23.Andris RajeckisUzbrucējsLekrings
26.Valters KalnietisUzbrucējsTalsu NSS/Krauzers
27.Edgars PuriņšUzbrucējsLekrings
41.Artūrs JurševskisAizsargsLekrings
61.Kevins ŠmitsUzbrucējsFBK Valmiera
88.Rolands KovaļevskisUzbrucējsKoovee (Somija)
89.Jānis SalcēvičsVārtsargsLielvārde/FatPipe
93.Klaids MaļcevsVārtsargsRubene

Latvijas izlases spēļu kalendārs 6-Nāciju florbola turnīrā

DatumsLaiksSpēleRezultāts
30. septembris10:00Latvija – Slovākija4:1 (0:1; 3:0; 1:0)
30. septembris16:00Latvija – Dānija8:3 (2:1; 4:1; 2:1)
1. oktobris12:00Latvija – Vācija2:5 (0:1; 1:2; 1:2)
1. oktobris20:00Latvija – Polija
2. oktobris12:00Latvija – Norvēģija