Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

"Rubene" pārsteidzoši uzvar Igaunijā, "Valka/IGLU" cieš smagu fiasko

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Rubene" pārsteidzoši uzvar Igaunijā, "Valka/IGLU" cieš smagu fiasko
Jogevā uzvaras vārtus ar realizētu soda metienu guva Kārlis Dūmiņš, foto: Rubene

Latvijas florbola čempionātā vīriešu 1.līgā ļoti vāji pirmajā pusfināla spēlē nospēlējuši FK "Valka/IGLU", kas Kocēnu sporta namā ar 2:12 kapitulēja Liepājas "Kuršiem". Citā spēlē panākums pēcspēles metienos pērnās sezonas čempioniem no Grobiņas. Savukārt dublieru cīņās negaidīta uzvara Kocēnu "Rubene-1".

Čempioni atspēlējas un pieveic vicečempionus

Pērnās sezonas čempioni “Leģions/Grobiņas SC” šoreiz jau pusfināla sērijā sacenšas ar saviem fināla pretiniekiem no Kuldīgas un pirmais mačs nelika vilties. Cīņai norisinoties Nīcas sporta hallē, līdz pirmajam vārtu guvumam bija jāgaida mača 27. minūte, kad skaitliskajā vairākumā ar patālu velkošo metienu vārtus guva Rūdolfs Ķīvītis, vadībā izvirzot viesus. Rezultāts tika izlīdzināts pēc piecām minūtēm, kad ar individuālo meistarību Oskars Bergmanis apspēlēja visu viesu aizsardzību un noslēgumā piespēlēja vārtu priekšā pilnīgi brīvajam Valeteram Freijam – 1:1. Otrajā pārtraukumā gan tāpat vadībā devās viesi, kad Linards Vimbsons aiz pretinieku vārtiem atbruņoja no bumbiņas mājinieku aizsargu un izdarīja lielisku piespēli vārtu priekšā esošajam spēlējošajam trenerim Tomam Grinkevičam. Atspēlēties mājiniekiem izdevās sešas minūtes pirms pamatlaika beigām, kad atkal īstajā laikā un vietā bija Freijs, raidot vārtos vārtsarga atsisto bumbiņu pēc Aivara Dēvica metiena. Dēvics pamatlaika pēdējās sekundēs nopelnīja divu minūšu sodu, to pašu atkārtojot arī pagarinājuma izskaņā, taču komandas biedri mazākumu izturēja, vēlāk triumfējot pēcspēles metienu sērijā.

“Valka/IGLU” saņem mācībstundu no liepājniekiem

Negaidīts rezultāts fiksēts starp regulārās sezonas spēcīgāko komandu FK “Valka/IGLU” un Liepājas “Kuršiem”, maču aizvadot Kocēnu sporta namā nedaudz vairāk nekā 300 skatītāju klātbūtnē. Jau ar spēles pirmajām minūtēm notikumu gaitu un rezultātu pārliecinoši kontrolēja kurzemnieki, kurus pirmajā periodā ar diviem vārtu guvumiem vadībā izvirzīja Patriks Bliska. Otrajā spēles periodā pie diviem vārtu guvumiem tika arī mājinieki, taču rezultāts bija jau 6:2 viesu labā. Savukārt noslēdzošajā spēles nogrieznī liepājnieki dubultoja savu gūto vārtu skaitu, kamēr vārtsargs Klaids Maļcevs, kuram Kocēnu sporta nams ir gana labi pazīstams, savos vārtos bumbiņas vairs neielaida, tādējādi sekmējot FK “Kurši FSS “ komandas vieglu uzvaru ar rezultātu 12:2.Bliskam šajā spēlē trīs vārtu guvumi un divas piespēles, kamēr Kristapam Ošam-Ervicam divi vārti un trīs piespēles. Valcēniešiem neviens no spēlētājiem neguva vairāk par vienu punktu.

Pastiprinātie “vilki” sāk ar “studentu” pieveikšanu

Latvijas čempioniem izstājoties no cīņas par Elvi florbola līgas trofeju, daļa šīs komandas dalībnieku pārcēlušies uz 1. līgu, pievienojoties “Ogres Vilki/Lielvārde” komandai, kas pirmajā pusfināla mačā viesos ar rezultātu 7:3 apspēlēja “Latvijas Universitāte/FS Masters”. Pēc līdzīgā pirmā perioda, kurā pērnās sezonas dublieru līgas finālisti divas reizes spēja atspēlēties no minimāla deficīta, otrajā trešdaļā galvaspilsētas komanda nonāca iedzinējos ar 2:5, vēlāk arī ar 2:7 un Roberta Trofimenko gūtie vārti spēles izskaņā skaitliskajā vairākumā vairs nespēja glābt “studentus” no zaudējuma. Trofimenko piedalījās visos komandas vārtu guvumos, divreiz izceļoties pašam, bet reizi izdarot piespēli partnerim. Tikmēr uzvarētājiem Kārlim Stukānam divi vārti un divas piespēles.

“Rubene-1” pārsteidz igauņus

Līdzīgi kā apvienotā Ogres un Lielvārdes komanda, arī “Rubene-1” uz pusfināla mačiem kļuvusi krietni spēcīgāka, nekā, iespējams, būtu gribējuši, jo vienībai pievienojušies vairāki vadošās komandas spēlētāji, kuriem Elvi līgas sezonas aprāvusies priekšlaicīgi. Tā rezultātā “Rubene-1” parūpējās par pārsteigumu, viesos ar rezultātu 6:5 papildlaikā tiekot galā ar praktiski neuzvaramajiem “Jogeva SK Tahe/Olivia” florbolistiem. Cīņas gaitā Kocēnu komanda četras reizes prata atspēlēt minimālu deficītu, pēdējo riezi to 47. Minūtē paveicot Artim Matīsam Fogelim. Tādējādi pamatlaiks noslēdzās ar neizšķirtu 5:5 rezultātu, bet papildlaika trešajā minūtē latvieši nopelnīja tiesības uz soda metienu, kuru realizēja Kārlis Dūmiņš, nodrošinot “Rubene-1” komandai uzvaru sērijas pirmajā duelī.

Latvijas čempionāta 1.līgas play-off

Pusfināli (A grupa)

Komandas1.spēle2.spēle3.spēle4.spēle5.spēleSērijā
FK Valka/IGLU – FK Kurši FSS2:1217.03.23.03.24.03.30.030:1
SK Leģions/Grobiņas SC – Kuldīgas NSS/Linde Grupa3:2 (PS)17.03.23.03.24.03.30.03.1:0

Pusfināli (B grupa)

Komandas1.spēle2.spēle3.spēle4.spēle5.spēleSērijā
Jogeva SK Tahe/Olivia – Rubene-15:6 (OT)17.03.23.03.24.03.30.03.0:1
LU/FS Masters – Ogres Vilki/Lielvārde3:717.03.21.03.24.03.30.03.0:1