Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Jurševskis izglābj "Lekringa" uzvaru Tallinā

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Jurševskis izglābj "Lekringa" uzvaru Tallinā
Artūrs Jurševskis (Cēsu "Lekrings"). Foto: Anita Stukāne

Šovakar spēles aizvadīja visas sešas komandas, kas piedalās jaunizveidotajā Latvijas un Igaunijas florbola līgā vīriešiem. Pirmais mačs notika Tallinā, kur Igaunijas čempionvienība "Sparta team Automaailm" uzņēma titulēto Cēsu klubu "Lekrings". Četras minūtes pirms pamatlaika beigām cēsnieki vēl zaudēja ar 6:8, bet spēja ne vien izraut neizšķirtu (8:8), bet arī uzvarēt pagarinājumā ar 9:8. Visus trīs pēdējos vārtus šajā mačā guva Artūrs Jurševskis. Citā spēlē pirmo uzvaru izcīnīja Kocēnu "Rubene", kas pretinieku laukumā ar 8:6 pārspēja komandu "Jogeva SK Tähe/Olivia". Pa trim rezultativitātes punktiem kocēniešu labā guva Ingars Matisons, Dāvis Zēmelis un Juris Zilberts. Otro uzvaru pēc kārtas izcīnījusi "Lielvārde/Fat Pipe", kas Valmieras Olimpiskajā centrā ar 5:2 pieveica komandu "FBK Valmiera/Betsafe".Trīs vārtus uzvarētāju labā guva Rūdis Žukelis, divus – Armands Savins, bet labākā spēlētāja balvu saņēma vārtsargs Raivis Puzulis, kurš atvairīja 21 no 23 pretinieku metieniem.

“Sparta team Automaailm” maču pret "Lekringu" sāka ar trim pēc kārtas gūtiem vārtiem, pirmā perioda vidū izvirzoties vadībā ar 3:0. Cēsnieki atbildēja ar Artūra Jurševska un Rūdolfa Dāvja Maklera goliem (2:3), bet pēc pirmā perioda latvieši bija iedzinējos ar 3:5. Otrās trešdaļas vidū, kad vārtus guva Edgars Puriņš, rezultāts kļuva neizšķirts (6:6), bet pirms pēdējā perioda vadībā ar 8:6 jau atkal bija izvirzījušies tallinieši. Pēdējā periodā rezultāts ilgi nemainījās, līdz pamatlaika pēdējās minūtēs savu benefici uzsāka Artūrs Jurševskis. Vienu golu viņš iemeta 57. minūtē (7:8), bet vēl vienu – 59. minūtē, ļaujot Cēsu florbolistiem burtiski izraut neizšķirtu rezultātu – 8:8. Arī pagarinājumā vārtus guva tieši Jurševskis, kurš papildlaika 8. minūtē lieliski izmantoja Kaspara Lisovska piespēli – 9:8 un "Lekringam" divi punkti turnīra tabulā.

"Rubene" svin uzvaru Jogevā

Jogevā notikušās spēles rezultātu jau 1. minūtē ar precīzu metienu atklāja kocēnietis Jēkabs Keišs -1:0. 8. minūtē rezultāts kļuva jau 2:0, jo ar vārtu guvumu izcēlās arī Māris Parts. Pēc pirmā perioda rezultāts gan atkal bija neizšķirts – 2:2. Arī pēc otrās trešdaļas rezultāts bija neizšķirts – 4:4. Tikai 60. minūtē kocēnieši ieguva divu vārtu pārsvaru (8:6), ko "Rubene" nosargāja līdz pat uzvarai – 8:6.

Žukelis un Savins nokārto "Lielvārde/Fat Pipe" uzvaru Valmierā

Valmieras Olimpiskajā centrā notikušās spēles rezultāts tika atklāts jau 4. minūtē, kad atlēkušo bumbiņu valmieriešu vārtos ieraidīja lielvārdietis Rūdis Žukelis – 1:0. Pēc pirmā perioda rezultātu tablo vēstīja par neizšķirtu, jo 16. minūtē ar vārtu guvumu atbildēja mājinieks Oskars Siliņš (1:1). Otrajā trešdaļā tika gūti tikai vieni vārti – 40. minūtē pie atlēkušās bumbiņas jau atkal pirmais paspēja Žukelis – 2:1. 43. minūtē Armands Savins perfekti realizēja soda metienu, izvirzot Lielvārdes komandu vadībā ar 3:1. Pēc šī panākuma viesi kļuva nedaudz pasīvāki, šo apstākli 46. minūtē izmantoja valmierieši, Ralfam Matīsam Balodim samazinot rezultāta starpību līdz minimumam – 2:3. 60. minūtē tika gūti vēl divi vārti – vispirms Savins ieraidīja bumbiņu tobrīd tukšajos laukuma saimnieku vārtos (4:2), bet 17 sekundes pirms pamatlaika beigām Žukelis izmantoja lielvārdiešu skaitlisko vairākumu, fiksējot galarezultātu – 5:2.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar trim vārtu guvumiem bija Rūdis Žukelis, Armanda Savina kontā divi goli, bet divas rezultatīvas piespēles Oskaram Tūtānam. Labākā spēlētāja balvu saņēma vārtsargs Raivis Puzulis, kurš neitralizēja 21 no 23 pretinieku metieniem. Rezultatīvākais starp valmieriešiem ar 2 (1+1) punktiem bija Ralfs Matīss Balodis, bet labākā spēlētāja balvu saņēma vienu vārtu autors Oskars Siliņš. Pēc šīs uzvaras "Lielvārde/Fat Pipe" ar septiņiem punktiem kļuva par turnīra līderi, bet "FBK Valmiera/Betsafe" ar četriem punktiem tagad ieņem 5.vietu.

"FBK Valmiera/Betsafe" - "Lielvārde/Fat Pipe" - 2:5 (1:1, 0:1, 1:3)
Metienu attiecība:
23:21 (7:8; 6:6; 10:7)
Rezultatīvākie:
"FBK Valmiera/Betsafe" – Ralfs Matīss Balodis 2 (1+1), Oskars Siliņš 1 (1+0), Ričards Eglītis 1 (0+1).
"Lielvārde/Fat Pipe" – Rūdis Žukelis 3 (3+0), Armands Savins 2 (2+0), Oskars Tūtāns 2 (0+2), Anrijs Pavlovs 1 (0+1).

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...