Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Zviedrijas čempiones pārliecinoši tiek galā ar šveicietēm

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Zviedrijas čempiones pārliecinoši tiek galā ar šveicietēm
Epizode no spēles

Somijā sācis florbola Čempionu kauss gan dāmu, gan vīru konkurencē, kur par titulu sacenšas četru vadošo valstu čempionvienības. Pirmajā spēlē zviedru "Team Thorengruppen" pārliecinoši tika galā ar Šveices "Kloten-Dietlikon Jets".

Čempionu kauss šādā formātā norisinās kopš 2011. gada un dāmu konkurencē allaž triumfējušas ir komandas no Zviedrijas. Līdz ar to arī pirmajā pusfinālā šīs valsts čempiones "Team Thorengruppen" bija izteiktas favorītes mačā ar pērnās sezonas labāko Šveices komandu. Vēl jo vairāk tādēļ, ka zviedrietes šajā sezonā perfekti spēlē arī valsts čempionātā, kur uzvarējušas visus 15 mačus ar kopējo vārtu attiecību 142:41, kamēr "Jets" komandai savas valsts čempionātā 13 spēlēs ir vien deviņas uzvaras, kas dod otro vietu tabulā, taču no līderēm jau ir deviņu punktu deficīts.

Līdz pirmajam vārtu guvumam bija jāgaida astoņas minūtes, kad favorītes vadībā izvirzīja Sofija Joelsone. Pagāja vien 31 sekunde, kad Ouna Kaupi rezultātu dubultoja. Līdz pirmā perioda beigām "Thorengruppen" bija iekrājušas jau 4:0 pārsvaru. Otrajā trešdaļā šveicietes sāka spēlēt nedaudz agresīvāk aizsardzībā, kas deva rezultātu, jo konkurentes tik bieži netika labās pozīcijās, lai gūtu vārtus. Otrais periods noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu, jo arī "Jets" komandai ar uzbrukumu nesekmējās. Trešā perioda ievadā bumbiņa Šveices kluba vārtos ceļu atrada no pašu spēle'tājām, bet Kajsa Alma 46. minūtē pārsvaru palielināja jau līdz 6:0. Ronja Niederberga vienus vārtus spēja atspēlēt, bet tad Ouna Kaupi noformēja sev "hat-trick" šajā cīņā. Atlikušajā laikā komandas apmainījās vārtu guvumiem, "Team Thorengruppen" svinot uzvaru ar rezultātu 8:2, kas nodrošināja vietu finālā. Tikmēr "Kloten-Dietlikon Jets" komandu gaida spēkošanās par bronzas medaļām.

Čempionu kauss florbolā sievietēm, pusfināls

Team Thorengruppen (Zviedrija) – Kloten-Dietlikon Jets (Šveice) 8:2 (4:0, 0:0, 2:2)
Rezultatīvākās Team Thorengruppen: Ouna Kaupi 4 (3+1), Amanda Delgado Johansone 3 (1+2), Emīlija Vibrona 2 (2+0), Sofija Joelsone 2 (1+1), Kajsa Alma 1 (1+0), Matilda Ekenlinde 1 (0+1), Moa Johansone 1 (0+1), Mī Kipilā 1 (0+1)
Rezultatīvākās Kloten-Dietlikon Jets: Ronja Niederbergere 2 (2+0), Andrea Gamperli 2 (0+2)