Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Bronzas godalgas izcīna "Red Ants Rychenberg" un "SSV"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Bronzas godalgas izcīna "Red Ants Rychenberg" un "SSV"
"Red Ants Rychenberg"
Foto: Mārtiņš Šults, www.floorball.lv

Šodien Valmierā notiekošā Eiropas Čempionvienību kausa izcīņas finālturnīra spēlēs par bronzas godalgām Šveices sieviešu florbola komanda "Red Ants Rychenberg" ar 4:3 pārspēja Somijas "SC Classic", bet Somijas čempioni - "SSV", bez īpašas piepūles ar 11:3 uzvarēja norvēģu "Tunet IBK".

Ja sieviešu turnīra mazā fināla pirmais periods noslēdzās neizšķirti (1:1), tad otrā sākumā šveicietes izvirzījās vadībā ar 3:1. Perioda vidū "SC Classic" nerealizēja soda metienu, bet 40. minūtē abas komandas pamainījās ar vārtu guvumiem – 4:2. 55. minūtē uz "Red Ants Rychenberg" vārtiem tika piespriests jau trešais soda metiens, kuru šoreiz somietes realizēja (3:4). Atlikušajās minūtēs "Red Ants Rychenberg" aizsardzība nekļūdījās un šveicietes varēja sākt gavilēt – izcīnīta uzvara ar 4:3 (1:1, 3:1, 0:1) un 3. vieta.

"SC Classic" labā 3 (2+1) punktus guva Katrīna Sārinena, bet uzvarētāju rindās ar 2 (0+2) punktiem izcēlās Daniela Stettlere. Par labākajām spēlētājām tika atzītas Daniela Stettlere (Red Ants Rychenberg) un Alisa Pollanena (SC Classic).

Vīriešu komandu spēlē somu florbolisti pamatus savai uzvarai ielika jau pirmajās desmit minūtēs, gūstot trīs bezatbildes vārtus (3:0). Līdz spēles vidum rezultāts kļuva 8:0, tikai tad Norvēģijas čempioni atbildēja ar trim precīziem raidījumiem pār kārtas (8:3). Pēc otrā perioda somi atradās vadībā ar 9:3, bet pēdējā guva vēl divus vārtus, uzvarot ar 11:3.

Uzvarētāju rindās piecus punktus guva Harri Forstens, bet ar četriem gūtiem vārtiem izcēlās Juho Jārvinens. Norvēģijas komandā divi punkti Patrika Gundersena kontā. Tieši Jārvinens un Gundersens arī tika atzīti par labākajiem savās komandās.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība | Sākums