Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Mačā pret igauņiem “Lielvārde/FatPipe” iespējas nostiprināties vadībā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Mačā pret igauņiem “Lielvārde/FatPipe” iespējas nostiprināties vadībā
Armands Savins ir "Lielvārde/FatPipe" kluba rezultatīvākais spēlētājs turnīrā

Šovakar Lielvārdes sporta namā tiks aizvadīta Latvijas-Igaunijas apvienotās florbola līgas spēle, kurā Latvijas čempionvienība “Lielvārde/FatPipe” savās mājās uzņems “Jogeva SK Tahe/Olivia”, kas pašlaik tabulā atrodas piektajā pozīcijā.

“Lielvārde/FatPipe” – “Jogeva SK Tahe/Olivia” (pulksten 19:00 Lielvārdes sporta namā)

Lai gan Lielvārdes komanda čempionātu iesāka ar diviem minimāliem zaudējumiem, uzvaras trijās nākamajās spēlēs ļāvušas tieši Kaspara Kreimaņa vadītajai komandai pašlaik iekārtoties turnīra tabulas galvgalī, piecās spēlēs iekrājot desmit punktus. Pēdējā mačā komanda izbraukumā spēja atspēlēties no 0:2 deficīta un ar 6:5 pieveikt “Rubeni”. Komandas rezultatīvākais florbolists čempionātā ar 8 (6+2) punktiem ir Armands Savins, kamēr Oskars Tūtāns savācis 5 (2+3) punktus, bet Rūdim Žukelim visi četri punkti savākti ar vārtu guvumiem. Šajā turnīrā vēl nevienu maču komandas sastāvā nav aizvadījuši Iļja Taratutins un Maikls Nazarovs, tāpat kā Sandris Virsnītis, kuram decembra mēnesī esot plānota atgriešanās Latvijas florbola apritē.

Igauņi pašlaik turnīra tabulā ar četriem punktiem ieņem piekto vietu sešu komandu konkurencē, taču jāņem vērā, ka Jogevas komanda nospēlējusi trīs spēles, kamēr citiem klubiem ir četras, piecas vai pat sešas spēles aiz muguras. Igauņi gana līdzīgā mačā savās mājās zaudēja “Rubenei”, pēc tam papildlaikā tika galā ar “Lekringu” un “bullīšos” nolauza arī savus tautiešus no Tallinas. Komandas rezultatīvākais florbolists ar 12 (8+4) punktiem ir Artūrs Okružko, kurš pēdējā Latvijas čempionāta 1.līgas turnīra mačā iemeta septiņus vārtus pret tās līgas līdervienību no Valkas. Romeo Andro Mora trijās spēlēs ievācis 6 (3+3) punktus, bet Latvijas čempionāta 1.līgas rezultatīvākais florbolists Matiass Einamans trijās spēlēs savācis 4 (3+1) punktus.

Abām izlasēm šī būs pirmā savstarpējā spēle turnīrā. Spēles sākums pulksten 19:00 un cīņas video tiešraide būs vērojama Sportacentrs.com. Spēli vadīs tiesnešu duets Ilmārs Podnieks un Mikus Leo Roze.