Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Vasaras līgā startējuši arī jaunieši

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Vasaras līgā startējuši arī jaunieši
Foto: vasarasliga.lv

Pagājušās nedēļas nogalē (29. un 30.jūnijā) florbola Vasaras līgā tika aizvadīts pirmais posms Jauniešu grupā, sestdien sacenšoties U-13 vecuma grupas komandām, savukārt svētdien – U-16.

Sestdien kā pirmie laukumā devās U-13 vecuma grupas spēlētāji. Pirmajā posmā piedalīsies četras komandas: "Ķekavas Bulldogs", "FSM-Sarkanie", "FSM-Melnie" un "FSM-Dzeltenie".

Pārliecinošāko sniegumu demonstrēja "Ķekavas Bulldogs", kas triumfēja visās priekšsacīkšu spēlēs ar kopējo vārtu attiecību 27:4 un finālā atkārtoti sakāva komandu "FS Masters-Melnie" ar 10:3. Cīņā par 3.vietu florbola skolas "Masters" sarkanā komanda uzveica dzeltenos ar 5:3, līdz ar to 1.posmā ķekavieši aiz sevis atstāja visas rīdzinieku komandas.

U-13 grupas komandu vietu sadalījums 1.posmā

Ķekavas Bulldogs 8 punkti
FS Masters-melnie 7 punkti
FS Masters-sarkanie 6 punkti
FS Masters-dzeltenie 5 punkti

1.posma rezultāti

Dienu vēlāk kārta pienāca U-16 vecuma grupas komandām un uzreiz jāatzīmē, ka kopējā turnīra tabula izvērtās vareni neprognozējama. Vasaras līgas 1.posmā U-16 grupā startēja septiņas komandas: "FS Masters-Melnie", "FS Masters-Dzeltenie", "FS Masters-Sarkanie", "FK Ādaži", "Ķekavas Bulldogs", "Uz Pieredzīti!" un "Bauskas BJSS". Komandas aizvadīja viena apļa savstarpējo spēļu turnīru, taču diemžēl lietus dēļ pēdējais mačs nevarēja notikt, tāpat arī līdz galam netika izspēlēta pirmspēdējā spēle.

Komandas "FS Masters-Melnie" un "Bauskas BJSS" kopumā cīnījās bez zaudējumiem (katrai pa 3 uzvarām), taču baušķeniekiem palika neizspēlēta pēdējā cīņa, līdz ar to posma uzvarētājs vēl netika noskaidrots. Lai nu kā, trīs uzvaras bija arī komandas "Uz Pieredzīti!" kontā, vēl divas - "FK Ādaži" un "Ķekavas Bulldogs" komandām. Vienīgā komanda, kas 1.posmā cīnījās bez uzvarām bija "FS Masters-Dzeltenie", taču neizspēlēts palika mačs pret "Uz Pieredzīti", līdz ar to komandai vēl ir iespēja izvairīties no pēdējās vietas 1.posmā. Kā rezultatīvākā izvērtās cīņa starp "FK Ādaži" un "Ķekavas Bulldogs", kur ķekavieši bija pārāki ar 8:0, taču otru lielāko sakāvi turnīrā piedzīvoja paši buldogi, ar 0:6 kapitulējot "Uz Pieredzīti!".

U-16 grupas komandu vietu sadalījums pēc 1.posma aizvadītajām spēlēm (netika izspēlētas spēles starp FS Masters-sarkanie un Bauskas BJSS, kā arī FS Masters-dzeltenie un Uz Pieredzīti!.

FS Masters-melnie (3-3-0)
Bauskas BJSS (3-2-0)
Uz Pieredzīti (3-0-2)
Ķekavas Bulldogs (2-2-2)
FK Ādaži (2-2-2)
FS Masters-sarkanie (1-0-4)
FS Masters-dzeltenie (0-1-4)
(uzvaras – neizšķirti – zaudējumi)

Jauniešu grupās uzvarētāji tiks noskaidroti finālposmā, kurš sāksies uzreiz ar izslēgšanas spēlēm. Tajās iekļūs komandas, kas 2 posmu kopsummā ieņems 1.-8.vietu katrā vecuma grupā. Par uzvaru posmā komanda saņem 8 punktus, 2.vieta – 7.punktus u.t.t., līdz ar to komandām, kas 1.posmā nestartēja, ir labas iespējas piedalīties nākošajā posmā un līdz ar to izcīnīt vietu finālposmā. Atgādinām, ka maksimālais komandu skaits katrā posmā ir 8.

Nākamais posms U-13 grupai notiks jau 6.jūlijā, savukārt U-16 dienu vēlāk, 7.jūlijā.

Izmantotie resursi:
vasarasliga.lv