Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Jogeva saplosa valcēniešus, Ērcītis apdzen Ābolu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Jogeva saplosa valcēniešus, Ērcītis apdzen Ābolu
Ar septiņiem vārtiem mačā pret līderiem izcēlās Artūrs Okružko, foto: Floorball.lv

Pamatīgu fiasko Latvijas florbola čempionāta 1.divīzijā piedzīvojuši tabulas līderi FK “Valka/IGLU”, kas no ceļojuma uz Igaunijas pilsētu Jogevu pārveda 2:18 sakāvi. Tikmēr kuldīdznieku kapteinis Niklāvs Ērcītis pakāpies uz 4. vietu līgas visu laiku rezultatīvāko sarakstā.

“Valka/IGLU” kapitulē, taču saglabā līderpozīcijas

Otrais zaudējums trijās pēdējās spēlēs nav liedzis saglabāt līderpozīcijas turnīra tabulā FK “Valka/IGLU” komandai, kas kārtējā mačā cieta pamatīgu šoku, izbraukuma spēlē ar 2:18 kapitulējot “Jogeva Sk Tahe/Oliva”, kas turpina uzvarēt vienu maču pēc otra, atrodoties otrajā vietā dublieru komandu konkurencē. Mājinieki jau pirmo sešu minūšu laikā panāca 4:0 vadību, bet nākamo sešu minūšu laikā viesi nopelnīja 30 soda minūtes, turklāt Artis Kazaks savā priekšā ieraudzīja sarkano kartīti. Turpinājumā valcēniešiem zuda cīņasspars un komanda piedzīvoja smagāko zaudējumu daudzu gadu garumā. Zaudētājiem abos vārtu guvumos piedalījās līgas nu jau bijušais rezultatīvākais florbolists Linards Ščegoļevs (1+1), kamēr uzvarētājiem septiņi vārtu guvumi Artūram Okružko, bet Matiass Einamans, kurš atgriezās laukumā pēc vienas spēles izlaišanas, tika pie četriem vārtiem un divām piespēlēm, kļūstot par turnīra rezultatīvāko spēlētāju.

Ērcītis apdzen Ābolu, kuldīdznieki uzvar pastarīšus

Pēc neveiksmes divu vadošo komandu divcīņā, “Kuldīgas NSS/Linde Grupa” tikuši pie uzvaras, savās mājās, ar rezultātu 12:5 apspēlējot FK “Ozolnieki/JN” - vienīgo komandu, kas joprojām čempionātā nav izcīnījusi nevienu punktu. Pirmā trešdaļa noslēdzās ar neizšķirtu 2:2 rezultātu, bet otrā perioda izskaņā Roberts Akers vispirms pietuvināja līdz 3:4, bet viesiem sāpīgs bija vārtu zaudējums divas sekundes pirms pārtraukuma. Trešā perioda ievadā Akers guva vēl vienus vārtus, deficītu sadeldējot līdz 4:5. Tāds rezultāts saglabājās līdz pat 49. Minūtei, bet atlikušajās 12 minūtēs mājinieki guva vairāk vārtu, nekā iepriekšējā spēlē kopumā, beigās izcīnot ļoti komfortablu panākumu. Ar četriem precīziem metieniem uzvarētājiem izcēlās Pēteris Birznieks, bet Niklāvam Ērcītim vieni vārti un trīs piespēles. Pēc šī mača Kuldīgas kluba kapteinis ar 341 (208+133) punktu pakāpies uz līgas visu laiku rezultatīvākā spēlētāja ceturto pozīciju, apsteidzot Stalbes “Pārgauja” kluba rekordistu Lauri Ābolu.

Čempioni ierāda vietu ogrēniešiem

Četru uzvarēto spēļu sēriju pārtraukuši “Ogres Vilki/Lielvārde”, kas savās mājās cieta pamatīgu 4:12 pērienu no pērnās sezonas līgas čempioniem “Leģions/Grobiņas SC”. Jau pirmajā periodā viesi guva trīs bezatbildes vārtus, savu pārsvaru palielinot arī otrajā, bet – jo sevišķi - trešajā spēles nogrieznī. Teicama spēle padevās Edgaram Freimanim, kurš atzīmējās ar četriem vārtu guvumiem un divām rezultatīvām piespēlēm. Mājiniekiem Mārtiņš Lejnieks bija rezultatīvākais, vienu reizi ar vārtu guvumu izceļoties pašam,bet reizi arī izdarot piespēli partnerim. Grobiņas komanda turpina turnīra tabulā saglabāt trešo pozīciju, sīvi konkurējot ar Valkas un Kuldīgas komandām par labāko pozīciju pirms izslēgšanas spēļu turnīra.

Velmunska debijas “hat-trick” no neveiksmes neglābj

Latvijas florbola čempionāta apritē pēc piecu sezonu prombūtnes atgriezies Bauskas florbola audzēknis, kurš pievienojies 1.līgas komandai “FK Saulkalne”. Savā atgriešanās mačā florbolists bija ļoti rezultatīvs, izceļoties ar trim vārtu guvumiem, pēc mača saņemot arī labākā spēlētāja balvu savā komandā. Diemžēl komandai ar to izrādījās par maz, lai savās mājās tiktu pie punktiem cīņā ar FK “Ogre/VT Timber”, kurā nācās piedzīvot zaudējumu ar rezultātu 8:11. Viesi jau pirmo septiņu minūšu laikā izvirzījās vadībā ar 3:0 un turpinājumā konkurentus nepielaida tuvāk par divu vārtu starpību. Lieliska spēle Raitim Ozolam, kuram trīs vārtu guvumi un tikpat piespēles, kas viņam ļāvis pakāpties jau uz 9.vietu līgas visu laiku rezultatīvāko spēlētāju sarakstā, apsteidzot Igoru Kalnaču. Domājams, ka jau tuvākajā laikā Ozols turpinās kāpt pa trepītēm augšup, jo tikai par punktu vairāk ir Sandijam Eglītim.

Ja zaudējumu ogrēniešiem “Saulkalne” vēl varētu uztvert kā saprotamu, tad nākamajā mačā viesos 3:11 kapitulācija pret FBK SĀC uzskatāma par lielu neveiksmi. Tiesa, uz nebūt ne tik tālo izbraukuma maču Ādažos komanda ieradās bez vairākiem vadošajiem spēlētājiem, kā rezultātā līdzvērtīgi ar pretinieku spēja nospēlēt vien līdz mača 26. Minūtei, kad vēl zaudēja ar 3:4. Atlikušajā laikā ādažnieki guva septiņus bezatbildes vārtu guvumus. Uzvarētājiem punkti sadalījās līdzvērtīgi, bet rezultatīvākais ar vienu vārtu guvumu un divām piespēlēm naskākais punktu vācējs bija Mārtiņš Neilands.

Studentiem sestais panākums pēc kārtas

Lielisku sniegumu turpina demonstrēt “Latvijas Universitāte/FS Masters”, kas uzvarējuši sesto cīņu pēc kārtas. Kārtējā spēlē komanda pēc 23 nospēlētām cīņas minūtēm atradās 0:4 iedzinējos izbraukuma spēlē pret “Talsu NSS/TX koks”, kuri savu sastāvu bija pastiprinājuši ar rezultatīvo Valteru Kalnieti no Elvi līgas, kurš šajā līmenī nebija spēlējis teju divus gadus. Lai gan Kalnietis izcēlās ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli, esot rezultatīvākais komandā, talsinieki izsēja iekrāto 4:0 vadību, trešajā periodā pašiem nonākot iedzinējos ar 4:6. Tieši Kalnietis divas minūtes līdz beigām deficītu sadeldēja līdz minimumam, taču punktus iegūt tabulā neizdevās. Uzvarētājiem lieliska spēle Maksim Klūgam, kuram trīs vārtu guvumi un viena rezultatīva piespēle.

Valmierieši nolauž pastarīšus, kam seko panākums pār Ogres vienību

Iepriekšējā kārtā pie pirmajiem punktiem turnīra tabulā tika FK “Madona” komanda, kuri kārtējo maču aizvadīja viesos, sacenšoties ar “FBK Valmiera” dublieriem. Kopumā līdzīgā spēlē visu laiku vienu vai divu vārtu pārsvaru iekrāja valmierieši, taču viesi allaž tika atpakaļ rezultātā. Pēdējo reizi mača 56. minūtē to paveica Rūdolfs Briedis, kurš atgriezies komandā pēc neilgas gaisa apostīšanas Elvi līgā Ādažu kluba sastāvā. Tobrīd rezultāts kļuva 5:5. Mača 47. Minūtē Ričards Riba kārtējo reizi vadībā izvirzīja laukuma saimniekus, bet 53. minūtē mājinieki pamanījās tikt pie diviem precīziem metieniem, tādējādi tiekot pie trim punktiem tabulā. Uzvarētājiem punkti sadalījās līdzīgi rezultatīvākajam esot Ribam, kuram vieni vārti un divas piespēles. Viesiem nelīdzēja čempionāta visu laiku rezultatīvākā spēlētāja Edgara Gailuma četras rezultatīvās piespēles.

Pēc grūtās uzvaras pār pastarīšiem valmierieši devās uz Ogri, lai sacenstos ar krietni vien ambiciozākajiem “FK Ogre/VT Timber”, tos sakaujot ar rezultātu 12:6. Jāpiezīmē, ka spēles liktenis lielā mērā tika izšķirts jau otrajā periodā, pēc kura viesi atradās vadībā ar 10;3, bet īsi pēc pārtraukuma Markuss Miruškins pārsvaru palielināja arī līdz astoņiem vārtiem. Vien spēles izskaņā laukuma saimnieki rezultātu padarīja kaut nedaudz cienījamāku. Spēles izskaņā, realizējot soda metienu, hat-trick sev noformēja Matīss Tepers, bet valmieriešiem lielisks bija spēlējošais treneris Ivars Laktiņš, kurš guva četrus vārtus un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli.

Cēsnieki atgūties prata vienreiz

Sesto uzvaru pēc kārtas izcīnījuši “Jogeva SK Tahe/Olivia” florbolisti, kas kārtējo maču aizvadīja Cēsīs. Iesākuši ar ātru 3:0 vadību, igauņi atslābinājās, par ko samaksāja ar trim bumbiņām savos vārtos. Otrā perioda ievadā vairākumā igauņi guva arī ceturtos vārtus, uz ko mājinieki arī atbildēja ar savu vārtu guvumu. Taču turpinājumā pērnās sezonas dublieru čempioni veica izrāvienu, uz kuru mājinieki nespēja atbildēt - līdz pārtraukumam rezultāts bija jau 8:4 Jogevas kluba labā, bet pēc pārtraukuma tika iemesti arī devītie. Ar diviem vārtiem “Lekrings/CPSS” pietuvojās līdz 6:9, bet pēdējās minūtēs katra no komandām guva vēl pa vieniem vārtiem, ļaujot Jogevas komandai triumfēt ar 10:7. Jāpiezīmē, ka viesiem bez punktu guvumiem palika viens no turnīra rezultatīvākajiem florbolistiem Matiass Einamans, taču viņa vietā ļoti rezultatīvs bija Pēteris Freimanis, gūstot trīs vārtus un izdarot tikpat rezultatīvu piespēļu. Cēsniekiem divi vārti un viena piespēle Rūdolfam Dāvim Makleram.

Slampes komandai labākais sezonas nogrieznis

Apraduši ar situāciju, ka sezonas turpinājums būs jāaizvada bez sava līdera Kristapa Kazlovska, kurš atgriezies “Irlavas” sastāvā Elvi līgā, “Slampe/Zevid” tikuši pie otrās uzvaras pēc kārtas, tādējādi uzlabojot situāciju turnīra tabulā. Kārtējā spēlē komanda savās mājās pēc pirmā perioda gan atradās 1:2 iedzinējos pret “Ķekavas Bulldogs”, taču jau otrā perioda izskaņā panāca 3:2 vadību, bet noslēdzošajā trešdaļā vēl vairāk attīstīja savu pārsvaru. Skanot spēles beigu sirēnai, Slampes komanda varēja svinēt 7:3 uzvaru. Ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Gustavs Māliņš, kamēr Ķekavas komandai neviens no spēlētājiem neguva vairāk par vienu punktu.

Latvijas florbola čempionāta 1. līgā vīriešiem

Pagājušās nedēļas spēles:

DatumsLaiksSpēleRezultāts
22.11.19:00FK Saulkalne – FK Ogre/VT Timber8:11 (2:4; 2:5; 4:2)
23.11.20:00FBK Valmiera/VSS - FK Madona8:5 (3:3; 1:1; 4:1)
23.11.20:00Lekrings/CPSS - Jogeva SK Tahe/Olivia7:10 (3:3; 1:5; 3:2)
24.11.20:30SK Slampe/Zevid - Ķekavas Bulldogs7:3 (1:2; 3:0; 3:1)
25.11.14:00Kuldīgas NSS/Linde Grupa – FK Ozolnieki/JN12:5 (2:2; 3:1; 7:2)
25.11.14:00FBK SĀC - FK Saulkalne11:3 (4:3; 3:0; 4:0)
25.11.18:00Talsu NSS/TX koks – LU/FS Masters5:6 (3:0; 1:2; 1:4)
25.11.18:00Ogres vilki/Lielvārde – SK Leģions/Grobiņas SC4:12 (0:3; 2:3; 2:6)
25.11.18:00Jogeva SK Tahe/Olivia - FK Valka/IGLU18:2 (7:0; 6:0; 5:2)
26.11.18:00FK Ogre/VT Timber – FBK Valmiera/VSS6:12 (2:5; 1:5; 3:2)

Turnīra tabula (A grupa)

VietaKomandaSpēlesVārtiPunktiPunkti vidējiForma
1.FK Valka/IGLU974:53222.44W-W-OL-W-L
2.Kuldīgas NSS/Linde Grupa976:41212.33L-W-W-L-W
3.SK Leģions/Grobiņas SC1073:53232.30W-L-L-W-W
4.FK Kurši FSS745:38121.71W-W-W-L-W
5.FK Ogre VT Timber967:61151.67L-W-W-W-L
6.SK Slampe/Zevid962:76101.11OL-L-L-W-W
7.FK Saulkalne947:6870.77W-L-OL-L-L
8.FK Madona836:7220.25L-L-L-OW-L
9.FK Ozolnieki/JN856:9500.00L-L-L-L

Turnīra tabula (B grupa)

VietaKomandaSpēlesVārtiPunktiPunkti vidējiForma
1.LU/FS Masters1080:37272.70W-W-W-W-W
2.Jogeva SK Tahe/Olivia9107:37242.66W-W-W-W-W
3.FBK Valmiera/VSS1069:65202.00W-OW-L-W-L
4.Ogres Vilki/Lielvārde1056:56181.80W-W-W-W-L
5.Rubene-1854:47111.38L-W-OW-OW-L
6.Lekrings/CPSS836:51101.25L-W-OL-W-L
7.Talsu NSS/TX koks1054:66121.20W-L-W-L-L
8.Ķekavas Bulldogs1047:5990.90L-L-W-L-L
9.RTU/Rockets 1842:6760.75OW-L-W-L-L
10.FBK SĀC850:8660.75L-W-L-L-W

Šīs nedēļas spēles:

DatumsLaiksSpēleRezultāts
28.11.20:00Lekrings/CPSS - FBK SĀC
28.11.20:45Rubene-1 – FK Madona
29.11.20:00FK Saulkalne – FK Valka/IGLU
01.12.20:00Ķekavas Bulldogs – RTU/Rockets 1
01.12.20:00FK Ozolnieki/JN - Talsu NSS/TX Koks
01.12.20:30SK Slampe/Zevid - Kuldīgas NSS/Linde Grupa
01.12.20:30FK Kurši FSS – SK Leģions/Grobiņas SC

Turnīra rezultatīvākie spēlētāji

VietaSpēlētājsKomandaSpēlesPunkti
1.Mathias EinamannJogeva SK Tahe/Olivia934 (16+18)
2.Linards ŠčegoļevsFK Valka/IGLU933 (17+16)
3.Karl Eerik KukkJogeva SK Tahe/Olivia930 (19+11)
4.Edgars LazdiņšFK Valka/IGLU826 (14+12)
5.Artur OkruzkoJogeva SK Tahe/Olivia725 (16+9)
6.Edgars JanovičsFK Ozolnieki/JN825 (15+10)
7.Raitis OzolsFK Ogre/VT Timber925 (14+11)
8.Matīss Jānis TepersFK Ogre/VT Timber922 (16+6)
9.Andrejs Dāvis KmetjuksSK Slampe/Zevid1021 (8+13)
10.Niklāvs ĒrcītisKuldīgas NSS/Linde Grupa920 (15+5)