Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Garbare mača vērtīgākā spēlētāja

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Garbare mača vērtīgākā spēlētāja
"R.A. Rychenberg Winterthur"
Foto: Red Ants

Garbarei vārtu guvums un MVP balva

Šveices spēcīgākajā florbola līgā vienu no labākajām spēlēm sezonā aizvadījusi Evelīna Garbare, kura izcēlās ar vārtu guvumu, tādējādi palīdzot savam “R.A. Rychenberg Winterthur” savās mājās gana pārliecinoši ar 10:3 (6:0, 0:1, 4:2) pieveikt “UH Red Lions Frauenfeld” vienību. Bez vārtu guvuma latvietei šajā mačā arī divu minūšu noraidījums. Pēc spēles tieši Garbare tika nosaukta kā labākā spēlētāja uzvarētāju komandas rindās.

Trekšem mīnus pieci lietderība spēlē pret līderim

Otro neveiksmi pēc kārtas Somijas pēc spēka otrajā stiprākajā līgā piedzīvojis Pētera Trekšes pārstāvētais “Koovee”, kas viesos ar rezultātu 3:10 (0:2, 1:4, 2:4) kapitulēja čempionāta līderiem “FBC Turku”. Otro spēli pēc kārtas bez punktiem palika Latvijas izlases florbolists Pēteris Trekše, kuram spēlē arī ļoti vājš lietderības koeficients – mīnus pieci. Pēc šīm divām neveiksmēm “Koovee” atstājusi otro vietu, ar 43 punktiem atkāpjoties uz trešo vietu, turklāt tikpat punktu ir “SaiPa” vienībai, kurai viena spēle rezervē. “FBC Turku” iekrājuši 49 punktus, be tikai par punktu no līderiem atpaliek “Karhut”. Nākamo maču “Koovee” aizvadīs 30. janvārī, tiekoties ar sestajā vietā esošo “Josba”.

Biļinskai jau sestā neveiksme pēc kārtas

Grūta cīņa par vietas saglabāšanu Zviedrijas spēcīgākajā florbola līgā gaidāma Luīzes Biļinskas pārstāvētajam “Karlstad IBF”, kas kārtējā mačā ar 1:11 (0:2, 0:4, 1:5) kapitulēja vienai no tabulas līdervienībām “Endre IF”. Karlštādes vienībai šī bija jau sestā neveiksme pēc kārtas. Tas viņas turnīra tabulā ar 12 punktiem 17 spēlēs atbīdījis uz pirmspēdējo 13.pozīciju. Tikpat punktu ir arī “Jonkopings”, kurām par vienu nospēlētu maču vairāk. Savukārt pēdējā vietā esošais “IBK Lund Elite” atpaliek par trim punktiem, turklāt pastarītēm ir par trim nospēlētiem mačiem mazāk”. Biļinska, kura iepriekšējā mačā tika pie diviem vārtu guvumiem, šoreiz palika bez punktiem.

Pavlovska atgriežas ar palikšanu rezervē

Pēc vairāku spēļu izlaišanas Somijas vienā no spēcīgākajām komandām SSRA atgriezusies Latvijas izlases aizsardze Elizabete Pavlovska. Viņa gan palika rezervē cīņā, kurā komanda nedaudz negaidīti ar 3:4 (1:2, 2:2, 0:0) piekāpās “FBC Loisto”. Pēc šī zaudējuma vēl nesenās turnīra tabulas līderes ar 38 punktiem atrodas trešajā pozīcijā, par punktu atpaliekot no “SB-Pro”, bet pret PSS ir sliktāka gūto un zaudēto vārtu attiecība. Regulārās sezonas pēdējo spēli SSRA aizvadīs 30. janvārī, kad uzņems pašreizējās līderes. Panākuma gadījumā ir iespējams pakāpties vismaz vienu vietu augstāk.

“Skorpionēm” vēl viena neveiksme

Šveices sieviešu florbola spēcīgākajā līgā pēc sezonas atsākšanās Elīnas Jeiges pārstāvētais “Skorpion Emmental Zollbruck” tika pie trim uzvarām pirmajās trijās spēlēs, bet tagad zaudējušas divas cīņas pēc kārtas. Kārtējā mačā “skorpiones” savās mājās ar rezultātu 4:7 (2:2, 1:2, 1:3) piekāpās “Zug United”. Latviešu florboliste bija pieteikta spēlei, taču šoreiz palika rezervē. Ar vidēji izcīnītajiem 1.909 punktiem komanda gan saglabā trešo vietu turnīra tabulā, kamēr Cūgas komanda atrodas piektajā vietā. Nākamais mačs komandai ieplānots 14. februārī viesos pret otrajā vietā esošo “piranha Chur”.