Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:277, Did:0, useCase: 3

Zicmanis pievienojas "Madonai", Gailums apsteidz Ābolu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Zicmanis pievienojas "Madonai", Gailums apsteidz Ābolu
"Madona" pasakās saviem līdzjutējiem
Foto: FK Madona

Bijušais Latvijas izlases florbolists Māris Zicmanis pēc ilgāka laika atgriezies florbola apritē, pievienojoties "Madonas" komandai, kuras līderis Edgars Gailums pakāpies uz 2.vietu visu laiku rezultatīvāko spēlētāju sarakstā vīriešu 1.līgā.

Līgatnes florbola audzēknis Māris Zicmanis 2006.gadā pasaules florbola čempionātā Gēteborgā pārstāvēja Latvijas valstsvienību. Karjeras lielāko laika posmu Zicmanis pārstāvējis Cēsu "Lekrings" komandu, taču pamanījies uzspēlēt arī tādās virslīgas komandās kā "Latvijas Avīze/LU" un "RTU-Inspecta". Lai gan tika runāts, ka pagājušajā sezonā Zicmanis varētu pievienoties kādai komandai, nevienu maču viņš tā arī neaizvadīja un līdz pat šai sezonai pēdējā spēle Latvijas čempionātā viņam datēta ar 2011./12.gada sezonu "Latgranula/Līgatne" sastāvā. Tagad, pēc piecu gadu pārtraukuma, aizsargs atgriezies apritē, pievienojoties "Madonas" komandai, kas pēdējos gados ne sevišķi sekmīgi startē Latvijas čempionāta 1.līgā. Šīs sezonas pirmajās divās spēlēs Zicmanis izcēlies ar 2 (1+1) rezultativitātes punktiem.

Tikmēr Zicmaņa jaunais komandas biedrs, "Madonas" vadošais spēlētājs, Edgars Gailums ar 340 (172+168) punktiem pakāpies uz otro vietu visu laiku rezultatīvāko spēlētāju sarakstā 1.līgā, apsteidzot Lauri Ābolu. Līdz līgas līderim Normundam Jansonam, kurš pēc vairāku gadu pārtraukuma atgriezies virslīgā, pietrūkst vēl 78 punkti.

Turnīra tabulā pēc pagājušās nedēļas nogales spēlēm līderpozīcijās atrodas četras komandas – "Lielvārde/FANS" un FK "JeNo" uzvarējuši visās trijās spēlēs, savukārt "LU/FS Masters" un "Rubene-1" tikuši pie panākumiem abās aizvadītajās cīņās. Turpat atrodas arī "RSU/Babīte", kuriem pieci punkti no sešiem iespējamajiem. Pagājušajā nedēļā spraigākā cīņa izvērtās Spuņciemā, kur "RSU/Babīte" ar 4:3 papildlaikā pieveica "Rockets-1". Savukārt "JeNo" tika pie panākuma gan Salaspilī, ar 8:4 pieveicot "Saulkalni", bet mājās ar 7:5 apspēlēja "Roja-Rauda Print". Otri līderi "Lielvārde/FANS" ar 7:3 uzvarēja Irlavā, bet čempioni "Rubene-1" ar 7:4 triumfēja Kuldīgā.

Šajā nedēļas nogalē ieplānotas kārtējās sešas spēles, no kurām interesantākā varētu būt divcīņa starp "RSU/Babīte" un "Lielvārde/FANS". Kādai no komandām beidzot būs jāpiedzīvo pirmā neveiksme sezonā.

Turnīra rezultatīvākais spēlētājs pašlaik ir Matīss Pēteris Polis no "Lielvārde/Fans", kurš trijās spēlēs savācis 10 (5+5) punktus. Tuvākie sekotāji ir komandas biedrs Valters Cīrulis (5+4) un ogrēnietis Elvijs Jankovskis (6+3).