Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Lapiņam 27 minūtes Čehijas Superlīgā, Krūmiņam zaudējums

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Lapiņam 27 minūtes Čehijas Superlīgā, Krūmiņam zaudējums
Valters Lapiņš
Foto: TB Sportfoto

Teju pusi spēles Čehijas florbola Superlīgā laukumā pavadījis latviešu florbolists Valters Lapiņš, komandai gan nespējot palīdzēt. Turpat līderu duelī neveiksmi piedzīvojis Daniela Aņa klubs, bet Somijā svarīgā spēlē zaudējums Moricam Krūmiņam.

Krūmiņam vēl viena neveiksme

Pēc vairākām spilgtām cīņām, nelielā sportiskās formas bedrē iekļuvis Somijas F-liiga klubs “Nokian KrP”, kuri piedzīvojuši otro zaudējumu īsā laika sprīdī. Kārtējā mačā latvieša Morica Krūmiņa pārstāvētais klubs viesos ar rezultātu 3:8 (1:4, 1:2, 1:2) piekāpās vieniem no galvenajiem konkurentiem uz otro vietu turnīra tabulā “Oilers”. Krūmiņš spēlēja pirmajā maiņā, ar rezultativitātes punktiem neizceļoties un maču beidzot ar negatīvu (-1) lietderības koeficientu. Trīs kārtas pirms regulārās sezonas noslēguma “Nokian KrP” ar 53 punktiem ir atkāpušies uz trešo vietu, par punktu atpaliekot no “naftiniekiem”, kuriem ari viena spēle rezervē. Turklāt aizmugrē sešu punktu attālumā ir Turku TPS, kuriem divas spēles rezervē. Zemāk par ceturto vietu gan nokrist nav iespējams, līdz ar to Krūmiņa komanda nodrošinājusi sava laukuma priekšrocības izslēgšanas spēļu cīņās. Nākamo spēli komanda aizvadīs 10. februārī, kad sacentīsies ar līderiem “Classic” un šo spēli translēs arī Sportacentrs.com TV.

Lapiņš spēlē teju 30 minūtes

Otro zaudējumu Čehijas Superlīgā piedzīvojis latviesu trio pārstāvētais “Hu-Fa Panthers Otrokovice”, kas viesos ar rezultātu 2:7 (2:5, 0:1, 0:1) atzina “Sokoli Pardubice” vienības pārākumu. Komandai kopumā tā bija jau septītā neveiksme pēc kārtas, kas neļauj atstāt pēdējo ailīti turnīra tabulā. Pirmo reizi pieteikumā tika Reinis Rudzītis, bet Rūdolfs Vilmanis mačam bija pieteikts jau otrajā spēlē, šoreiz gan laukumā tā arī netiekot ne reizes. “Panteras” maču aizvadīja divās maiņās, tādējādi teju 28 minūtes laukumā pabija Valters Lapiņš. Pie pirmajiem rezultativitātes punktiem viņam tikt gan neizdevās, spēli noslēdzot ar negatīvu (-2) lietderības koeficientu. Jāpiezīmē, ka pirmajā spēlē Lapiņš laukumā tika vien uz trim nomaiņām.

Anis atgriežas ar zaudējumu līderu divcīņā

Pēc atgriešanās Čehijā ļoti svarīgu pirmo maču aizvadījis Daniels Anis, kurš devās laukumā “1. SC Tempish Vitkovice” komandas sastāvā, lai sacentos ar galvenajiem konkurentiem uz uzvaru regulārajā sezonā “Predvyber.CZ Florbal MB”. Latviešu florbolists bija iekļauts pirmajā maiņā, ar rezultativitātes punktiem neizceļoties, et komanda piedzīvoja neveiksmi ar rezultātu 4:6 (1:2, 1:3, 2:1). Mača izskaņā Ostravas komanda spēja pietuvoties viena precīza metiena attālumā, taču tad sāncenši iemeta bumbiņu tukšos pretinieku vārtos. Kā vienu no neveiksmes iemesliem Ostravas komandas galvenais treneris Pavels Brus minēja spēļu prakses trūkumu, norādot, ka komanda nav spēlējusi trīs nedēļas, kas noveda pie daudzām tehniskām kļūdām, kas lielā mērā arī maksāja trīs vārtu zaudējumus. Pēc šīs cīņas “Vitkovice” ar 49 punktiem 19 spēlēs atkāpušies uz otro vietu, par trim punktiem atpaliekot no pēdējiem pretiniekiem.