Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:347, Did:0, useCase: 3

Autors: Mārtiņš Sīlis

Nedēļas nogalē pirmais Latvijas čempionāts fingerbordā

Šo svētdien, 21. martā, Liepājas Olimpiskajā centrā norisināsies pirmais Latvijas Čempionāts fingerbordā. Plānots, ka sacensībās piedalīsies dalībnieki ne tikai no Liepājas un Rīgas, bet arī citām Latvijas pilsētām. Sacensību sākums pulksten 11:00.

Lai gan fingerbords ir radies pagājušā gadsimta septiņdesmito gadu beigās, kad miniatūros skeitborda dēļus izmantoti tika kā atslēgu piekariņus, tomēr tie pamazām no skeiteru aksesuāra ir kļuvuši par sporta veidu un izplatītu hobiju visā pasaulē. Latvijā fingrborda aktivitātes piedzīvo uzplaukumu tieši šobrīd, tādēļ tiek rīkots pirmais Latvijas Čempionāts, lai noskaidrotu labākos šā brīža fingerbordistus.

Līdzīga veida pasākumi Liepājā jau ir notikuši un tie ir guvuši diezgan lielu atsaucību, tāpēc ar galveno organizatoru iedvesmu un pūlēm tika noorganizēts pirmais šāda veida „Latvijas čempionāts”, kas tiks rīkots jau ierastajā šā pasākuma norises vietā – Liepājas Olimpiskajā centrā.

Dalībnieku reģistrācijas sākums būs no pulksten 11.00 un uzreiz pēc tā ikvienam dalībniekam būs iespējams apgūt parka konstrukciju un iesildīties pirms gaidāmajām sacensībām. Ap pulksten 12:00 ir plānots sacensību sākums.

Sacensību dalībnieki tiks dalīti trijās vecuma grupās (līdz 10 gadu vecumam, no 11 līdz 14 gadiem, 15 gadi un vecāki) un pusotru minūšu ilgā laika posmā dalībniekiem būs jācenšas parādīt savs labākais sniegums.

Sacensību dalībnieku snieguma sarežģītību, dažādību, parka izmantošanu un reālistiskumu vērtēs divi tiesneši, tādējādi nosakot pirmos Latvijas čempionus. Sīkāka informācija par pasākuma norisi ir iespējama pie Ginta Ruperta (mob.t.: 29498214) un Aināra Jermačenko (mob.t.: 29729977).

Visiem sacensību dalībniekiem dalības maksa būs 1Ls.
Skatītājiem ieeja: bezmaksas.

Informāciju sagatavoja: Mārtiņš Kozlovskis
LOC sporta projektu vadītājs


, 2010-03-16 11:41, pirms 14 gadiem
var būt kāds paskaidros kas ir šis sporta veids?
, 2010-03-16 12:16, pirms 14 gadiem
Lūdzu - http://en.wikipedia.org/wiki/Fingerboard_(skateboard)

gulbis30 rakstīja: var būt kāds paskaidros kas ir šis sporta veids?
Artūrs Bogdanovičs. Publicitātes foto

Olimpiskās vienības skeitbordists Bogdanovičs aizvadījis sacensību sezonu

Septembra beigās aktīvo sacensību un ceļojumu sezonu Latvijas Olimpiskās vienības sastāvā noslēdza skeitbordists Artūrs Bogdanovičs, kurš savu slavu vietējās un nu jau arī starptautiskajās aprindās kā skeitbordists un fotogrāfs izpelnījies zem pseidonīma “Mr.Boga”, informē portāls balticevents.info.
Edgars Grāvītis. Foto: Ninajelencphoto

Grāvītis un Plaudis U23 un jauniešu PČ pārvar kvalifikācijas sacensības

LETA. Latvijas smaiļotājs Edgars Grāvītis sestdien Krakovā pasaules U23 čempionātā airēšanas slalomā pārvarēja kvalifikāciju smaiļošanas slaloma krosā, bet junioru konkurencē tas pa spēkam bija Mārtiņam Plaudim.
Artūrs Bogdanovičs. Foto: No personīgā arhīva

Latviešu skeitbordists Bogdanovičs uzsācis ceļu pretim 2024. gada Parīzes OS

Jūlija sākumā no savas pirmās starptautisko sacensību tūres atgriezās viens no aktīvākajiem Latvijas skeitbordistiem – Latvijas Olimpiskās vienības sportists un Boards.lv komandas braucējs Artūrs Bogdanovičs (starptautiskajās skeitborda aprindās pazīstams kā Mr.Boga). Kopš maija mēneša Artūram izdevies paviesoties jau sešās Eiropas valstīs, kur viņš veiksmīgi startēja vairākās pasaules līmeņa sacensībās, paralēli aktīvi trenējoties un brīvajā laikā arī iemūžinot piedzīvoto fotogrāfijās. Šajā tūrē noslēdzošās bija sezonas pirmās Olimpiskās kvalifikācijas sacensības Romā – Street Skateboarding Rome.