Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:347, Did:0, useCase: 3

32 gadu vecumā miris Austrālijas karoga nesējs Soču olimpiskajās spēlēs

Andrejs Siliņš

32 gadu vecumā miris Austrālijas karoga nesējs Soču olimpiskajās spēlēs
Alekss Palins. Foto: AFP / Scanpix

Trešdien 32 gadu vecumā mūžībā devies divkārtējais pasaules čempions snovbordā Alekss Palins, kurš Soču olimpiskajās spēlēs bija Austrālijas karoga nesējs.

Palina ķermenis tika atrasts Kvīnslendas zelta piekrastē bez dzīvības pazīmēm. Ārstu centieni atdzīvināt sportistu bija neveiksmīgi. Zināms, ka Palins devies uz pludmali, lai ar šķēpu ķertu zivis, bet viņa nekustīgo ķermeni no ūdens krastā iznesuši vietējie glābēji un mediķi pēc tam, kad zem ūdens viņu pamanījis kāds snorkelētājs.

"Viņam nebija skābekļa maskas, viņš nira bez papildus aprīkojuma un ķēra zivis netālu no rifa," skaidroja vietējās policijas pārstāvis. "Aleksu mīlēja visa Austrālijas sniega sporta veidu sabiedrība, viņš mums ļoti pietrūks," norādīts Austrālijas sniega sporta veidu federācija. "Viņš bija vienreizējs atlēts, mīlēts komandas biedrs un elks."

Palins piedalījās trīs olimpiskajās spēlēs (2010, 2014, 2018), bet lielākos sasniegumus izcīnīja pasaules čempionātos. 2011. un 2013. gadā Palins izcīnīja pasaules zeltu, bet 2017. gadā - bronzu.

Izmantotie resursi:
BBC