Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:347, Did:0, useCase: 3

Latvijas skeitborda slalomistiem medaļas pasaules čempionātā

Rolands Eliņš

Latvijas skeitborda slalomistiem medaļas pasaules čempionātā
Publicitātes foto

Aizvadītajā nedēļas nogalē Kanādas Ontario štata pilsētā Kornvālā norisinājās pasaules čempionāts skeitborda slalomā, kurā Latviju pārstāvēja četri dalībnieki: Olaines skeitborda kluba pārstāvji Jānis Kuzmins un Artūrs Liskovs, OSSG skeitborda kluba pārstāvis no Liepājas Toms Dreiblats un rīdzinieks Gustavs Gailītis.

Dalībnieki sacentās Milzu, speciālajā un Hybrid slalomā. Par galvenajiem pretendentiem pirms čempionāta tika uzskatīts Džo Maklarens no ASV, latvietis Jānis Kuzmins un kanādietis Luis Rikards. Latvijas izlases dalībnieki spēja demonstrēt noturīgu sniegumu un nedaudz labāk šoreiz veicās pieredzes bagātākajiem skeitborda slalomistiem.

Jānis Kuzmins visās disciplīnās izrādīja sīvu konkurenci cīņā par zelta godalgām, tomēr šoreiz nācās samierināties ar 2.vietu visās trijās disciplīnās. Milzu slalomā Jāni Kuzminu no uzvaras šķīra vien divas sekundes tūkstošdaļas. Par panākumu jāuzskata Gustava Gailīša sniegums, kurš pirmo reizi savā karjerā ieguva medaļu pasaules čempionātā un nodemonstrēja nevainojamu stabilitāti. Gustavam Gailītim, pēc ne tik augstiem rezultātiem kvalifikācijas braucienos, tomēr izdevās pierādīt sevi finālos un izcīnīt 3.vietu visās disciplīnās.

Tomam Dreiblatam augstākais rezultāts padevās milzu slalomā un līnijslalomā, kuros izcīnīta 4.vieta, savukārt Artūram Liskovam augstākais sasniegums bija 5.vietā hibrīdslalomā.

Šogad skeitborda slalomā vēl plānots aizvadit Eiropas čempionātu, kas no 16.- 17.septembrim norisināsies Madridē, Spānijā. Tās solās būt ļoti piesātinātas un sarežģītas arī Latvijas pārstāvjiem.

Informāciju sagatavoja:
Lienīte Skaraine
Latvijas Skeitborda federācijas prezidente