Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

broky un "FaZe" pieveic neitrālos Krievijas spēlētājus un iekļūst 1/4 finālā

Rolands Eliņš

broky un "FaZe" pieveic neitrālos Krievijas spēlētājus un iekļūst 1/4 finālā
Helvijs broky Saukants. Foto: HLTV

Datorspēles CS:GO turnīrā "ESL Pro League 15" ceturtdaļfinālu sasniedza "FaZe" komanda ar Latvijas spēlētāju Helviju broky Saukantu sastāvā, izslēgšanas spēļu sākumā vakar vakarā pārspējot "Players", proti, komandu, kas veidota no spēlētājiem, kas ierasti pārstāv Krievijas "Gambit" komandu, kurai dalība šajā turnīrā tika liegta.

"FaZe" pārspēja "Players" ar rezultātu 2:1. Vispirms tika izcīnīta uzvara "Inferno" kartē (16:4), taču pēc tam sekoja gandrīz tikpat smaga sakāve "Mirage" kartē (5:16). Viss izšķīrās "Overpass" kartē, kurā "FaZe" uzvarēja ar 16:9 un iekļuva ESL līgas ceturtdaļfinālā.

Ar iekļūšanu ceturtdaļfinālā "FaZe" garantējusi sev vismaz 32.5 tūkstošu dolāru lielu prēmiju (ieskaitot 15 tūkstošus par uzvarām grupu turnīrā), kā arī garantējusi vismaz 262 "BLAST Premier" turnīra kvalifikācijas punktu iegūšanu.

Ceturtdaļfinālā "FaZe" astotajā aprīlī cīnīsies pret ļoti spēcīgu pretinieci - Ukrainas "Natus Vincere", kas savā apakšgrupā uzvarēja visās piecās spēlēs.

Uzvarā pār "Players" broky izcēlās ar otru labāko statistiku savā komandā (48-39) un ar reitingu 1.09. Vēl labāka statistika bija igaunim Robinam ropz Kolam, kurš atzīmējās ar 63-40 un reitingu 1.35.

"FaZe" pretinieki izslēgšanas spēļu sākumā bija "Players" jeb vienkārši "Spēlētāji", kuri piekrita piedalīties turnīrā, nepārstāvot savu komandu "Gambit", kurai turnīra organizētāji noteica sankcijas, jo tā saistīta ar Krievijas režīmam pietuvinātām personām. Šo komandu pārstāv četri Krievijas un viens Kazahstānas spēlētājs.

Līdzīgā statusā "ESL Pro League" aizvadīja arī Mareks YEKINDAR Gaļinskis, kurš ar saviem komandas biedriem startēja kā "Outsiders", piekrītot nepārstāvēt savas Krievijas komandas "Virtus.pro" nosaukumu. "Outsiders" no grupu turnīra neizkļuva.

Šī turnīra balvu fonds ir 823 tūkstoši dolāru, un uzvarētāji iegūs 175 tūkstošus dolāru. Pagaidām skaidri divi ceturtdaļfināla pāri, un savā starpā sacentīsies Somijas ENCE un Spānijas "Movistar Riders", kamēr Brazīlijas "FURIA Esports" un Zviedrijas "Ninjas in Pyjamas" savus pretiniekus uzzinās šovakar.

     [+] [-]

, 2022-04-06 17:22, pirms 2 gadiem
Murgs. Neitrāls krievu sportists. Vajag mācēt ko tādu izdomāt.

  +1 [+] [-]

, 2022-04-06 17:55, pirms 2 gadiem
Lai tie krievi vispirms pasaka,kam pieder Krima un ka putlers ir okupants.

     [+] [-]

, 2022-04-06 18:24, pirms 2 gadiem
Man šķiet, ka šajā situācijā nevar kā pēc Sočiem - startēt neitrāli. Lai cik arī būtu žēl kāda indivīda, kuram neļauj startēt. Jāpatur prātā, ka Krievijas valdība viņa panākumus pieskaita arī sev.

     [+] [-]

, 2022-04-06 18:55, pirms 2 gadiem
janx13 rakstīja: Murgs. Neitrāls krievu sportists. Vajag mācēt ko tādu izdomāt.
Vajag ko tādu izdomāt uzskatīt šo par sportu