Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

Gaļinska "Virtus.pro" pieveic spēcīgo "Gambit" un iekļūst "Play-off", "FaZe" un broky izdzīvo

Toms Jēkabs Bērziņš
Toms Jēkabs Bērziņš

Gaļinska "Virtus.pro" pieveic spēcīgo "Gambit" un iekļūst "Play-off", "FaZe" un broky izdzīvo
Mareks Gaļinskis jeb YEKINDAR. Foto: ESL

Otro uzvaru datorspēles CS:GO turnīrā "IEM Winter" šodien izcīnījusi Mareka YEKINDAR Gaļinska pārstāvētā "Virtus.pro", kas grūtā cīņā ar 2-0 (19:15 un 16:14) pieveica vienu no pasaules labākajām komandām "Gambit Esports", nodrošinot vietu šī turnīra izslēgšanas mačos. Tāpat pie uzvaras tika Helvijs broky Saukants un "FaZe Clan", kas ar 2-0 (16:13, 16:14) tika galā ar Dānijas vienību "Heroic".

YEKINDAR šoreiz savāca sliktāko reitingu savā komandā (1.03), taču tas tāpat bija labāks kā četriem no pieciem "Gambit" spēlētājiem. Tāpat Gaļinskis abās kartēs kopā savāca 42 punktus, kamēr labākais VP komandā bija komandas saspēles vadītājs Džami Jame Ali ar 47 punktiem un reitingu 1.36.

"Virtus.pro" vien papildlaikā izdevās nodrošināt uzvaru sevis izvēlētajā "Dust2" kartē, lai gan mača gaitā komanda bija vadībā pat ar 14:6, kamēr "Vertigo" "Virtus.pro" praktiski visu laiku atradās priekšā un ar trešo mačpunktu noslēdza spēli.

VP nodrošinājusi vismaz otro vietu savā apakšgrupā, bet cīņā par pirmo tā rīt 21:00 mērosies spēkiem ar jaunizveidoto Brazīlijas komandu "GODSENT".

"Virtus.pro" zaudējusī "Gambit" tikmēr nokritusi uz B grupas apakšējo zaru, kur tai rīt 14:30 būs jāspēkojas ar "FaZe". Helvija broky Saukanta komandai vairs nav kur atkāpties - katrs zaudējums nozīmē turnīra beigas. Šodien izdevās tikt pāri pirmajam solim - ar 2-0 tika pieveikta "Heroic" vienība. Saukants bija trešais produktīvākais savā komandā ar 42 punktiem un reitingu 1.10. Abas komandas aizvadīja ļoti līdzīgu cīņu bez lieliem izrāvieniem, tomēr izskaņā veiksmīgāka izrādījās "FaZe". Kas interesanti, tad "Heroic" izvēlētajā "Nuke" kartē otrajā puslaikā bumba ne reizi netika novietota ieskaites zonā, proti, visi 15 punkti tika gūti, izslēdzot visus pretinieku spēlētājus.

"FaZe" un "Gambit" cīņas uzvarētājs rīt 21:00 cīņā par vietu izslēgšanas spēlēs cīnīsies pret "BIG" un "Fnatic" mača uzvarētājiem.

Izmantotie resursi:
https://www.hltv.org/events/5730/ie...