Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2298, Did:0, useCase: 3

EHL - paraugstunda amatieru hokejā

robertsplavejs
robertsplavejs

Beidzot regulārās sezonas čempionāts ir noslēdzies arī, iespējams, visinteresantākajā Latvijas amatieru hokeja līgā, EHL (Entuziastu Hokeja Līga). Kāpēc līgai tiek veltīti tik ‘’skaļi’’ epiteti? Tāpēc, ka ‘’play-off’’ iekļuvušās komandas, pēc 21 aizvadītas spēles, savā starpā nešķir vairāk par diviem punktiem. Varam spriest, ka līga ir spējusi labi sabalansēt komandu spēka samērus jau sezonas sākumā, tādējādi padarot čempionātu interesantāku. Bet ko vēl EHL ir paveicis savā pirmajā pastāvēšanas sezonā?

Tieši ņemot vērā faktu, ka līgai šī ir tikai pirmā sezona, nopietns sasniegums ir piecpadsmit tajā spēlējošo komandu piesaiste. Taču jāņem vērā, ka šīs sezonas laikā „EHL“ sevi ir parādījis kā ļoti patīkams , moderns un baudāms „brends“, kas jau atmaksājas ar daudzu jaunu izrādīto uzticību un pieteikšanos uz nākamo sezonu.

Jāuzteic arī EHL organizētības līmenis, kas, vismaz amatieru līmeņa sportam, ir negaidīti augsts. Nesākšu salīdzināt EHL ar citām Latvijas amatieru hokeja līgām, kurās arī ir tādi EHL piedāvātie ‘’labumi’’, kā bildes un augstas kvalitātes video, bet Entuziastu radītā līgas mājaslapa komentārus neprasa. No tās varētu mācīties pat dažas ārzemju profesionālās līgas, par Latvijas atklāto čempionātu nemaz nerunājot. Truklāt, EHL, ņemot vērā, ka savā būtībā tā tomēr ir un paliek amatieru līga, ir padomājusi arī par komandām, kas nav spējušas iekļūt play-off izcīņā. Šīm komandām tiek piedāvāta iespēja piedalīties ‘’Challenge Cup’’ miniturnīrā, tādējādi pagarinot savu sezonu. Tā teikt-prieki nekad nebeidzas.

Ļoti iespējams, ka tieši šī profesionālā attieksme ir tas, kas pievilina spēlētājus un komandas jaunajai līgai. No neoficiāliem avotiem jau dzirdēts pat par veselu divīziju ‘’pārvākšanos’’ no citām Latvijas līgām uz EHL. Un tas ir saprotams, jo nekur citur hokejists amatieris nevar sajusties tik ‘’profesionāls’’. Šeit viņam piedāvā regulāri atjaunotu un samērā precīzu statistiku, bildes un veideomateriālus pēc katras spēles, kā arī kādu amatieru līgās reti sastopamu fenomenu. Jā, ja pie labākā spēles spēlētāja balvām esam pieraduši arī citur, tad dažādu, ļoti vērtu balvu piešķiršana līgas mēneša īderiem ir kas tiešām nebijis.

EHL ir diez gan plaži atvēzējušies un ļoti labi iesākuši šo daudzsološo projektu. Līga no savām profesionālajām līdziniecēm šobrīd atpaliek tikai ar tās dalībnieku spēlētprasmi un skatītāju masām. Pēdējā problēma gan ir atrisināma ar vienkāršu līgas popularizēšanu, jo EHL tiešām ir uz ko paskatīties. Jo īpaši tagad, kad ir sākušās play-off cīņas, un savā starpā cīnīsies vairākas komandas, kas ir bijušas sīvi konkurenti jau agrāk, spēlējot citās līgās. Katrā ziņā, tiem, kuriem svarīgākais ir spēles intriga un aizrautība, nevis atsevišķu indivīdu meistarība lai gan arī tās daudziem spēlētājiem netrūkst, šajā play-off turnīrā būs ko redzēt. Atliek tikai cerēt, ka EHL savu kvalitāti nezaudēs un turpmākajās sezonās turpinās augt un attīstīties.

Neliels foto ieskats kā EHL ir gājis martā

Noteikti iesakam apmeklēt EHL Play-off spēles!
Izslēgšanas spēļu pirmās kārtas norises laiki:

DatumsSpēleLaiksVieta
10.04Pīles : Norvid20:45Volvo
13.04Norvid : Pīles20:00Daugava
14.04Predators : Husky20:30Inbox
15.04Hokejam.lv : Ķīpsalas Peldbaseins17:30LSPA
15.04Pavals : Rupuči18:00HS Rīga
16.04Husky : Predators21:15Daugava
17.04Rupuči : Pavals20:00Daugava
22.04Ķīpsalas Peldbaseins : Hokejam.lv19:15Volvo

  +4 [+] [-]

, 2012-04-04 11:42, pirms 12 gadiem
Labākais sporta projekts Latvijā amatieru līmenim.

  +1 [+] [-]

, 2012-04-04 11:48, pirms 12 gadiem
Te arī pate EHL mājas lapa: EHL : Entuziastu Hokeja Līga

  +2 [+] [-]

, 2012-04-04 13:00, pirms 12 gadiem
kas ne sunim asti cels, ja ne pats suns!?

     [+] [-]

, 2012-04-04 13:04, pirms 12 gadiem
dvajbezdavaj rakstīja: kas ne sunim asti cels, ja ne pats suns!?
Kam tad aste domāta? Lai celtu...

  +2 [+] [-]

, 2012-04-04 13:35, pirms 12 gadiem
šitai PR brigādei vajadzētu veidot LČ tēlu, jo pašlaik nevaru pieņemt nevienu komandu, kam just līdzi.

     [+] [-]

, 2012-04-04 15:15, pirms 12 gadiem
Līgas mājas lapa, un zibenīgā informācijas atjaunošana komnetārus neprasa.
Nebaidīšos teikt ka EHL mājas lapa neaptaliek no KHL lapas, iespējams ka pat EHL ir labāk pārskatāmāka un saprotamāka.

     [+] [-]

, 2012-04-04 16:54, pirms 12 gadiem
Jā , komandai 10:166 vārtu attiecība. Ir labi sabalansējusi līga komandas!

     [+] [-]

, 2012-04-04 17:02, pirms 12 gadiem
Videofragmenti. Martā izlases veidā no 10 spēlēm 10 redzu coming soon, pagaidām lejupielādē. Tā ir tā supermodernā lapa?

     [+] [-]

, 2012-04-04 17:52, pirms 12 gadiem
Spudriks rakstīja: Videofragmenti. Martā izlases veidā no 10 spēlēm 10 redzu coming soon, pagaidām lejupielādē. Tā ir tā supermodernā lapa?
Neviens neapgalvo, ka visas komandas ir pilnīgi vienlīdzīgas. Rakstā ir skaidri pateikts, ka ir arī pastarīšu komandas, un tas ir tikai normāli pat tādās līgās kā KHL un NHL. Varbūt labāk papēti augšgala/vidusdaļas komandas un tad parunā?

Jā, pēdējā laikā viņiem ir problēmas ar video, to nevar noliegt. Agrāk gan viss bija kārtībā. Toties pilnie video ir jau spēles dienā vai nākamajā rītā, kamēr citās līgās tie parādās pēc vairākām dienām...

     [+] [-]

, 2012-04-04 19:34, pirms 12 gadiem
Haha. Kad pēdējo reizi tika apbalvoti labākie mēnešu spēlētāji? Mājaslapā par to ieraksts nebija, vrb kkā privāti apbalvojāt. + kopš kura laika mēneša labākais spēlētajs ir tas kuram uz to brīdi ir visvairāk punkti? labākais ir tas kurš attiecīgajā mēnesī savācis visvairāk punktus nevis jau ieskaitot iepriekšējās spēles. Vēl ļoti nepatīk, ka līgā spēlē personas, kuras ir iesaistītas organizēšanā, kas šo lietu padara diez gan negodīgu. EHL iespējams ir labākā līga Latvijā (ne pēc spēku samēra) bet es nekādīgi nevaru teikt, ka tā ir ļoti laba līga...

     [+] [-]

, 2012-04-04 20:43, pirms 12 gadiem
AlanRich rakstīja: Haha. Kad pēdējo reizi tika apbalvoti labākie mēnešu spēlētāji? Mājaslapā par to ieraksts nebija, vrb kkā privāti apbalvojāt. + kopš kura laika mēneša labākais spēlētajs ir tas kuram uz to brīdi ir visvairāk punkti? labākais ir tas kurš attiecīgajā mēnesī savācis visvairāk punktus nevis jau ieskaitot iepriekšējās spēles. Vēl ļoti nepatīk, ka līgā spēlē personas, kuras ir iesaistītas organizēšanā, kas šo lietu padara diez gan negodīgu. EHL iespējams ir labākā līga Latvijā (ne pēc spēku samēra) bet es nekādīgi nevaru teikt, ka tā ir ļoti laba līga...
Pirmkārt, vismaz cik man zināms, labākie spēlētāji tiek apbalvoti katru mēnesi, un tas notiek kādā no spēlēm ar šī spēlētāja dalību nākamā mēneša pirmajā nedēļā. Jā, tas netiek izziņots un tā ir līgas kļūda, jo tad rodas tādi gudrīši, kā Tu.

Un tieši kur ir problēma tajā, ka organizatori [un nepārproti, es tāds ne tuvu neesmu] piedalās paši savā projektā. Man šķiet, ka tas tikai veicina līgas kvalitātes celšanos, jo, loģiski, ja viņi paši tur spēlē, tad vēlas savu līgu un apkārtējo vidi izveidot pēc iespējas labāku. Nevienā brīdī neesmu manījis nekādu interešu konfliktu what so ever. Ja Tu esi, lūdzu, padalies.
Pieņemu, ka Tu runā par komandu ''Pīles'', kur spēlē organizatori...nu, tieši kā viņi ''šmaucas'', tavuprāt? Šī komanda sezonas vidū vēl nebija pat play-off zonā un tikai sezonas BEIGĀS knapi tajā iekļuva. Tāpēc lūdzu, konkrētus faktus-kas nav godīgi?

     [+] [-]

, 2012-04-05 14:19, pirms 12 gadiem
Liquidforce rakstīja: Pirmkārt, vismaz cik man zināms, labākie spēlētāji tiek apbalvoti katru mēnesi, un tas notiek kādā no spēlēm ar šī spēlētāja dalību nākamā mēneša pirmajā nedēļā. Jā, tas netiek izziņots un tā ir līgas kļūda, jo tad rodas tādi gudrīši, kā Tu.

Un tieši kur ir problēma tajā, ka organizatori [un nepārproti, es tāds ne tuvu neesmu] piedalās paši savā projektā. Man šķiet, ka tas tikai veicina līgas kvalitātes celšanos, jo, loģiski, ja viņi paši tur spēlē, tad vēlas savu līgu un apkārtējo vidi izveidot pēc iespējas labāku. Nevienā brīdī neesmu manījis nekādu interešu konfliktu what so ever. Ja Tu esi, lūdzu, padalies.
Pieņemu, ka Tu runā par komandu ''Pīles'', kur spēlē organizatori...nu, tieši kā viņi ''šmaucas'', tavuprāt? Šī komanda sezonas vidū vēl nebija pat play-off zonā un tikai sezonas BEIGĀS knapi tajā iekļuva. Tāpēc lūdzu, konkrētus faktus-kas nav godīgi?
Pats spēlēju līga ( nezinu par Tevi ) un ir bijuši gadījumi, kad ir doti nepamatoti sodi vai arī tieši nedoti sodi kur tiem būtu jābūt (t.i. doti sodi kādi nav bijuši reglamentā, kas ir ielikts mājaslapā ) Ir nācies arī redzēt ''pietiesāšanas'' gadījumus... Es esmu tikai spēlētājs vienā no komandām tpc pieļauju, ka ir vēl daudz, kas ko es nezinu, bet šādas runas ir nonākušas līdz mūsu ģērbtuvei...

     [+] [-]

, 2012-04-05 15:50, pirms 12 gadiem
AlanRich rakstīja: Pats spēlēju līga ( nezinu par Tevi ) un ir bijuši gadījumi, kad ir doti nepamatoti sodi vai arī tieši nedoti sodi kur tiem būtu jābūt (t.i. doti sodi kādi nav bijuši reglamentā, kas ir ielikts mājaslapā ) Ir nācies arī redzēt ''pietiesāšanas'' gadījumus... Es esmu tikai spēlētājs vienā no komandām tpc pieļauju, ka ir vēl daudz, kas ko es nezinu, bet šādas runas ir nonākušas līdz mūsu ģērbtuvei...
nezinu kā citās līgās, bet šajā līgā visi disciplinārās komitejas lēmumi tiek pieņemti visu komandu kapteiņiem balsojot, līdz ar to ja, kādi lēmumi šķiet subjektīvi, tad tā ir komandu pašu subjektivitāte, nevis līgas vadības interešu lobēšana.

     [+] [-]

, 2012-04-05 18:59, pirms 12 gadiem
AlanRich rakstīja: Pats spēlēju līga ( nezinu par Tevi ) un ir bijuši gadījumi, kad ir doti nepamatoti sodi vai arī tieši nedoti sodi kur tiem būtu jābūt (t.i. doti sodi kādi nav bijuši reglamentā, kas ir ielikts mājaslapā ) Ir nācies arī redzēt ''pietiesāšanas'' gadījumus... Es esmu tikai spēlētājs vienā no komandām tpc pieļauju, ka ir vēl daudz, kas ko es nezinu, bet šādas runas ir nonākušas līdz mūsu ģērbtuvei...
Tu esi redzējis kaut vienu līgu, kurā visās spēlēs visi vienmēr ir bijuši 100% apmierināti ar tiesnešu darbību visas sezonas garumā?

     [+] [-]

, 2012-04-05 22:26, pirms 12 gadiem
AlanRich rakstīja: Pats spēlēju līga ( nezinu par Tevi ) un ir bijuši gadījumi, kad ir doti nepamatoti sodi vai arī tieši nedoti sodi kur tiem būtu jābūt (t.i. doti sodi kādi nav bijuši reglamentā, kas ir ielikts mājaslapā ) Ir nācies arī redzēt ''pietiesāšanas'' gadījumus... Es esmu tikai spēlētājs vienā no komandām tpc pieļauju, ka ir vēl daudz, kas ko es nezinu, bet šādas runas ir nonākušas līdz mūsu ģērbtuvei...
AlanRich nu jau man paliek interesanti, lūdzu publisko kurai komandai EHL ir pietiesāts, nedoti sodi, tāpat būtu interesanti kurā komandā Tu EHL spēlē un kurai komandai ir šāds priekšstats, jo iznemot emociju un adrenalina runu pec speles es neko tadu neesmu dzirdejis, bet pa lielam jau ar varu nevienu nespiež spēlēt, ja reiz nepatīk objektivitātas līmenis, kas man škjiet absurdi Pie tam atgriežoties pie Tava absolūti nepārdomāta texta par organizatoru spēlēšanu savā līgā - kur tad vinjiem spelet ?
Un vai Tu zini kaut vienu sakarigu amatieru sporta līgu ( ari arpus LV) kurā nespēlē organizatori ? Aizdomājies kam tad primāri rodas jauni projekti? Liquid jau rakstīja - lai spēlētu tādā vidē kurā pašam ir patīkami!
Bet jebkuras sarunas ir sarunas, tas viss ir OK un ta tam jabut haters will hate, players will play...