Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Potenciālā cīņa par uzvaru grupā: Latvijas šautriņmetēji PK sāks pret Franciju

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Potenciālā cīņa par uzvaru grupā: Latvijas šautriņmetēji PK sāks pret Franciju
Madars Razma. Foto: Jonas Hunold/PDC

Šodien ar pirmajām spēlēm sāksies Pasaules kauss šautriņu mešanā. Ap 21:00 J grupā pirmā spēle turnīrā gaidāma arī Latvijas izlasei ar Madaru Razmu un Valteru Melderi sastāvā. Pretiniekos būs Francija un visdrīzāk šī būs spēle par uzvaru grupā.

• Šodien ap plkst. 21:00 Latvijas šautriņu metēji ar Madaru Razmu un Valteru Melderi sāks Pasaules kausu.

• Jau pirmā spēle var būt par uzvaru grupā – pretiniekos būs izsētā Francija. Pretinieku zināmākais šautriņu metējs ir Tibo Trikolē, kurš PDC rangā ieņem 93. vietu. Pēdējā pasaules čempionātā savā debijas reizē viņš tika līdz otrajai kārtai.

• Trikolē pārinieks būs ranga 117. vietā esošais Žaks Labrē.

• Madars Razma ir Latvijas vadošais šautriņu metējs, kurš šobrīd rangā ieņem augsto 35. vietu. Šogad viņa labākais sasniegums bijis vienā no PDC Eiropas tūres posmiem, kurā sasniegts pusfināls.

• Katru gadu Razmas pārinieks Pasaules kausā bijis cits – vispirms viņš meta kopā ar Jāni Mustafejevu, bet pēc tam Dmitriju Žukovu un Nauri Gleglu. Šogad viņa pārinieks būs Valters Melderis, kurš rangā bijis visaugstāk no pārējiem latviešiem.

• Latvija Pasaules kausā šautriņu mešanā piedalīsies ceturto reizi. Pirmajās trijās dalības reizēs zaudējumi piedzīvoti vai nu otrajās kārtās vai pirmajā izslēgšanas kārtā.

• Pirmajā dalības reizē otrajā kārtā tika zaudēts Beļģijai, bet divus gadus vēlāk – Anglijai. Pagājušogad, kad turnīrs noritēja pēc jaunā formāta, Latvija uzvarēja grupā, un vēlāk pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā zaudēja Anglijai.

• Jau rīt Latvija spēlēs pret otru grupas pretinieci Dāniju. Uzvaras gadījumā spēle notiks vakara sesijā, bet zaudējuma gadījumā – pēcpusdienas. Grupu pārvarēs tikai uzvarētāja.

• Grupu turnīrā tiek spēlēts līdz četriem uzvarētiem legiem. Otrajā kārtā, ceturtdaļfinālā un pusfinālā komandas spēlēs līdz astoņiem uzvarētiem legiem, bet finālā – desmit.

• Pasaules kauss šautriņu mešanā tiek rīkots kopš 2010. gada. Četras reizes par uzvarētājiem kļuvuši Anglijas un Nīderlandes šautriņu metēji, bet esošie čempioni ir velsieši.

• Turnīra kopējais balvu fonds ir 450 tūkstoši sterliņu mārciņas. 80 tūkstoši tiks čempioniem, bet 50 – finālistiem.

PDC Pasaules kauss ceturtdien

Gr.LaiksSpēle
K20:10Zviedrija - Spānija
H20:35Čehija - Bahreina
J21:00Francija - Latvija
I21:20Horvātija - Malaizija
E21:40Īrija - Lietuva
G22:00Polija - Norvēģija
L22:20ASV - Portugāle
A22:40Beļģija - Singapūra
B23:00Ziemeļīrija - Dienvidāfrika
C23:20Vācija - Jaunzēlande
D23:40Austrālija - Japāna
F0:00Austrija - Ķīna

     [+] [-]

, 2024-06-27 14:16, pirms 3 dienām
Kurš rangā ir Melderis?

  +3 [+] [-]

, 2024-06-27 14:38, pirms 3 dienām
RDS rakstīja: Kurš rangā ir Melderis?
PDC rangā viņa nav. Cīņa par vietu blakus Madaram notika caur PDCNB rangu, kas ir PDC Skandināvijas un Baltijas tūre. Valters labākais pēc izcīnītajiem punktiem 12 mēnešu griezumā starp latviešiem.

Ranku Pasaules kausa kvalifikācijai var atrast šeit:
https://www.dartsrankings.com/nordi...

     [+] [-]

, 2024-06-27 16:51, pirms 3 dienām
Ko lai novēlu? Vairāk 3x60 un skaistu galotni! Lai veicas puišiem!

     [+] [-]

, 2024-06-27 21:29, pirms 2 dienām
āmen 1-4