Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Razmam otrais ''Nine-darter'' divās dienās, ''Pro'' tūres 27. kārtu noslēdz astotdaļfinālā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Razmam otrais ''Nine-darter'' divās dienās, ''Pro'' tūres 27. kārtu noslēdz astotdaļfinālā
Madars Razma. Foto: PDC

Spīdoši otrajā kārtā nospēlēja Latvijas labākais šautriņu metējs Madars Razma, kurš spēli pret Lūku Hamfrīzu noslēdza izšķirošajā 11. legā ar realizētu ''Nine-darter''. Tas bija sportista otrais pēdējās divās dienās un ceturtais karjerā. ''Pro'' tūres 27. kārtu Razma noslēdza astotdaļfinālā ar zaudējumu Rikijam Evansam.

Latvijas vadošais šautriņu metējs Madars Razma ceturtdien PDC rīkotajā ''Player's Championship'' 26. turnīrā prata aizkļūt līdz pusfinālam, kurā piekāpās anglim Robam Krosam. Tieši pusfinālā Razma trešo reizi karjerā kādu legu noslēdza ar minimālo šautru skaitu jeb to paveica ar tā saucamo ''Nine-darter''.

Šodien notika šīs nedēļas noslēdzošais sabraukuma turnīrs - ''Player's Championship'' 27. kārta, kurā Razma apstājās astotdaļfinālā. Pirmajā kārtā ar 6-3 Razma pārspēja skotu Alanu Sutaru, vidēji piegājienā metot 93.93 punktus. Otrajā kārtā latvietim bija jāspēlē pret ''Pro'' tūres ranga 14. numuru Lūku Hamfrīzu un uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešami maksimālie 11 legi. Tieši tajā Razma otro reizi divās dienās prata legu noslēgt ar ''Nine-darter'', to izdarot ceturto reizi karjerā. 11. legu šautriņu metējs sāka ar trāpītu 171 punktu (trīs trīskāršie 19), turpinot ar 174 (viens trīskāršais 20, divi trīskāršie 19) un noslēdzot ar 156 kombināciju (divi trīskāršie 20 un viens divkāršais 18).

Latvietis apstājās astotdaļfinālā, kurā ar 2-6 zaudēja ātrajam šautriņu metējam Rikijam Evansam. Par izšķirošajiem kļuva pirmie četri legi, kuros uzvarēja pretinieks.

Razma sezonu turpinās nākamnedēļ, kad no 29. līdz 31. oktobrim Nīderlandes galvaspilsētā Amsterdamā notiks ''World Series of Darts'' fināls, kurā Razma saņēma ielūgumu un kurā latvietis izsēts ar astoto numuru. Šautriņu metējs sacensības sāks sestdien 30. oktobrī no otrās kārtas pret pāra Džeimsa Veida un Mervina Kinga uzvarētāju.