Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Mūsu šautriņu metējas dominē Lietuvā

Mūsu šautriņu metējas dominē Lietuvā
Kopbilde pirms sacensībām

Pagājušajā nedēļas nogalē Lietuvas galvaspilsētā Viļņā notika šautriņu mešanas sacensības "Viļņas Open 2009". Abas dienas pārliecinoši dominēja mūsu dāmas. Kopumā no Latvijas uz sacensībām bija ieradušies pieci kungi un piecas dāmas.

Individuālās sacensības

Sestdienā notika kungu un dāmu individuālās sacensības, kurās piedalījās 37 kungi un 13 dāmas, kas ir ļoti vājš rādītājs. Iespējams, ka daudzi vēl centās tvert pēdējos šīs vasaras saules starus.

Kungu konkurencē uz sacensībām no Latvijas bija ieradušies, Guntars Grebskis, Ilgvars Lācis, Kristaps Deksnis, Jurijs Botvinko un Žanis Buklovskis. Veiksmīgākais starts padevās Guntaram, kurš ieņēma ceturto vietu turnīrā. Spēlē par 3. vietu Guntars piekāpjoties Dariusam Labanauskasam. Kungu finālā izvērtās ļoti dramatiska cīņa, kurā šoreiz ar rezultātu 5:4 uzvaru svinēja Tomas Šakys. Arūnasam Čiplim nācās samierināties ar otro vietu.

Pavisam savādāk viss izvērtās dāmu konkurencē, kur no Latvijas bija ieradušās Avelīna Lāce, Ligita Vilks, Ieva Brikmane-Buklovska, Natālija Zelenika un Vita Grebska. Visas mūsu dāmas veiksmīgi pārvarēja apakšgrupu kārtas un iekļuva ceturtdaļfinālā. 5.-8. vietā ierindojās Vita un Avelīna. Pusfinālā Ieva pārspēja lietuvieti Eriku Bagdonavičieni, bet Natālija apspēlēja Ligitu.

Spēlē par 3. vietu Ligita piekāpās Erikai un ieņema ceturto vietu. Savukārt finālā tikās Ieva un Natālija. Natālija finālā izvirzījās vadībā ar 3:1, bet savu pārsvaru nosargāt neizdevās piekāpjoties ar 3:4 savai partnerei pāru cīņās Ievai.

Pāru sacensības

Pāru sacensības mūsu kungiem bija nedaudz veiksmīgākas. No Latvijas pāru sacensībās tika pārstāvēti 2,5 pāri. Guntars spēlēja vienā pārī ar Ilgvaru, Kristaps ar Juriju. Savukārt Žanis spēlēja vienā pārī ar lietuvieti Jurijusu Stekoļņikovas.

Kristapa un Jurija duetam sacensības bija neveiksmīgas, jo neizdevās pārvarēt apakšgrupu kārtu. Guntars ar Ilgvaru savā grupā ieņēma otro vietu tādējādi sev nodrošinot vietu ceturtdaļfinālā. Žanis ar Jurijusu svinot uzvaras visās apakšgrupas spēlēs ar legu attiecību 12:1 no apakšgrupas izgāja kā pirmie.

Bet tad bija lemts tikties abiem mūsu spēlētāju pārstāvētiem pāriem. Šoreiz daudz labāk nospelēja Guntars ar Ilgvaru un svinot uzvaru ar 4:1 iekļuva pāru sacensību pusfinālā. Savukārt Žanim ar Jurijusu bija jāsamierinās ar 5.-8. vietu.

Pusfinālā Guntaram un Ilgvaram pretī stājās Arūnas Čiplys un Arvydas Kvedaras. Pie rezultāta 3:2 par labu mūsējie Guntars veica fantastisku nobeigumu, pabeidzot legu ar "bulli", nodrošinot sev un Ilgvaram vietu finālā.

Finālā mūsējiem pretī stājās Jaroslavas Svirskas un Leonidas Smirinenko. Fināls mūsu duetam galīgi neizdevās un piekāpjoties ar 2:5 nācās atzīt pretinieku pārākumu. Trešajā vietā Arūnas un Arvydas, kuri spēlē par 3. vietu apspēlēja Gintari Armali un Dariusu Labanauskas.

Savukārt dāmu konkurencē piedalījās kopā tikai 6 pāri no kuriem 2,5 pāri bija mūsējie. Ieva spēlēja pārī ar Natāliju, Vita spēlēja pārī ar Avelīnu, bet Ligitai tika piespēlēta Lietuviešu spēlētāja.

Pāru sacensībās Vita un Avelīna ieņēma 5.-6. vietu. Ieva un Natālija pusfinālā tikās ar Ligitu un viņas pārenieci Kvedarieni jaunāko. Šajā duelī uzvaru ar 3:1 svinēja Ieva un Natālija. Spēlē par trešo vietu Ligita ar savu pārinieci piekāpās Arūnei Kvedarienei un Irenai Čiplienei.

Savukārt finālā mūsu dāmas ne bez grūtībām ar 4:3 pārspēja Vilmu Armalieni un Auritu Sirviditi. Tādējādi Ieva un Natālija pa divām nocēla visas augstākās godalgas.

Papildus tam visām dāmām un kungiem, kuri netika laukā no apakšgrupas, bija iespēja piedalīties papildspēlē "bullis".

Arī šajā disciplīnā dāmu konkurencē labākā bija Ieva, kura 10 sērijās pa centriem savāca 475 punktus, kas tajā dienā arī palika kā vislabākais rezultāts. Kā vēlāk izrādījās tas bija vispār labākais rezultāts, jo kungu pirmajai vietai Erikam Mačiūnasam 425 punkti. Vēl pa 475 punktiem katrs sameta Guntars un Arūnas, bet tā kā viņi bija kvalificējušies jau pusfinālie, tad viņu rezultāts kopējā sarakstā netika fiksēts.

Tuvākās sacensības "Bauskas Kauss 2009" jau šo sestdien 22. augustā Bauskas stadiona telpās. Sīkāka informācija atrodama Latviajas Darts Organizācijas mājas lapā latviadarts.com