Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Razma sāk pārliecinoši un izcīna karjeras pirmo uzvaru PDC pasaules čempionātā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Razma sāk pārliecinoši un izcīna karjeras pirmo uzvaru PDC pasaules čempionātā
Madars Razma. Foto: PA Wire/PA Images/Scanpix

Šodien PDC pasaules čempionāta pirmās kārtas spēlē Latvijas vadošais šautriņmetējs Madars Razma trijos setos spēja uzvarēt turnīra debitantu no Japānas Toru Suzuki - 3-0. Šī bija Razmas karjeras pirmā uzvara PDC pasaules čempionātā un 23. decembrī sportists par iekļūšanu trešajā kārtā spēkosies pret divkārtējo pasaules čempionu Geriju Andersonu.

Savu otro PDC pasaules čempionātu šautriņmešanā Madars Razma uzsāka ar spēli pret 33 gadus veco japāni Toru Suzuki, kam šī bija debija šāda līmeņa turnīros. Pirmās divas dienas aizritēja bez pārsteigumiem, un visi favorīti izcīnīja uzvaras, ieskaitot esošo čempionu Pīteru Raitu. Par vienu no dramatiskākajiem mačiem izvērtās starp vienu no divām dāmām - Līzu Eštoni, kas pirmajā kārtā cīnījās pret angli Adamu Hantu. Uzvarētājs tika noskaidrots izšķirošajā piektajā setā. Tajā veiksmīgāks ar 3-1 izrādījās Hants, tādējādi iekļūstot otrajā kārtā.

Mačā starp Razmu un Suzuki pirmais sets pagāja izteikti nervozā un mazrezultatīvā cīņā, taču Razmam izdevās atspēlēties no 0:2 un uzvarēt nākamos trīs legos. Par izšķirošo kļuva seta ceturtais legs, kurā Toru Suzuki netrāpīja trīs šautras dubultā deviņi mērķī, kamēr Razma to spēja noslēgt sev par labu ar precīzu metienu dubultajā 12 sektorā. Izšķirošajā legā nedaudz rezultatīvāks bija latviešu šautriņmetējs.

Tikpat nervozi, kā pirmajā setā, abi šautriņmetēji spēlēja otrajā, taču nedaudz rezultatīvāk un ātrāk. Arī šajā setā bija nepieciešami visi pieci legi un noslēdzošajā, nobreikojot pretinieku ar precīzu metienu dubultajā 10 sektorā, Razma panāca jau 2-0 un nonāca viena uzvarēta seta attālumā no pirmā panākuma PDC pasaules čempionātos. Seta laikā Madars varēja uzvarēt arī pārliecinošāk, taču pirmajā legā neizmantoja sešas šautras, lai to noslēgtu. Toru Suzuki pievīla precizitāte dubultajos sektoros, kā arī satraukums.

Arī trešajā setā bija nepieciešami visi pieci legi, kur pārāks izrādījās latviešu šautriņmetējs. Ar katru setu Razma uzlaboja savu precizitāti trīskāršojas sektoros un izšķirošo piekto legu noslēdza ar 18 punktu kombināciju. Lai arī sets neiesākās Razmam veiksmīgi, sportists spēja ātri reabilitēties un nobreikot pretinieku. Spēli latvietis noslēdza ar 89.21 vidēji gūtiem punktiem gājienā un 42% precizitāti dubultajos, kas arī bija izšķirošais šajā mačā.

Madars Razma izcīnījis savu pirmo uzvaru PDC pasaules čempionātā un par iekļūšanu otrajā kārtā garantējis sev 15 000 sterliņu mārciņu prēmiju. 23. decembrī Razma aizvadīs cīņu otrās kārtas maču pret divkārtējo pasaules čempionu Geriju Andersonu.

  +3 [+] [-]

, 2020-12-17 15:17, pirms 3 gadiem
Pirmajos divos setos japānis netrāpija 9 šautriņas lai vinnētu . Pēc spēles vajadzēja būt 0-2 . Bet Madaram paveicās , bet labi ka vismaz tā . Labāk neglīta uzvara nekā skaists zaudējums , bet pret Andersonu vajadzēs spēlēt daudz labāk

     [+] [-]

, 2020-12-17 15:18, pirms 3 gadiem
Būs labi!

     [+] [-]

, 2020-12-17 15:21, pirms 3 gadiem
budamank rakstīja: Būs labi!
Jāpiekrīt ka ja Andersonu vinnēt tad tagad labāk nebūs

  +1 [+] [-]

, 2020-12-17 15:29, pirms 3 gadiem
Kas tur bija parliecinoši?
Grūti paredzēt kā Andersons izskatīsies pēc tik ilgas gaidīšanas, jo tas mačs tikai 23. decembrī, šis ielikts pašizolācijā.
Bet nu fakts kā tāds, ja Andersons būs optimālajā formā vai tuvu tam, tad ar šādu spēli bez variantiem.

  +1 [+] [-]

, 2020-12-17 15:38, pirms 3 gadiem
rihardilio rakstīja: Kas tur bija parliecinoši?
Grūti paredzēt kā Andersons izskatīsies pēc tik ilgas gaidīšanas, jo tas mačs tikai 23. decembrī, šis ielikts pašizolācijā.
Bet nu fakts kā tāds, ja Andersons būs optimālajā formā vai tuvu tam, tad ar šādu spēli bez variantiem.
Šis nav tas labākais gads Andersonam par to liecina 13 vieta pasaules rangā un viņam ir šķidrums celī , vēl viņš tagad sēž pašizolācijā , tas viss dod kaut kādas teorētiskas iespējas ,bet saprotams ne pie tāda spēles līmeņa kādu Madars rādija šodien

  +1 [+] [-]

, 2020-12-17 15:57, pirms 3 gadiem
Malacis, nākamais rindā lidojošais skots

     [+] [-]

, 2020-12-17 16:26, pirms 3 gadiem
SteveDavis rakstīja: Šis nav tas labākais gads Andersonam par to liecina 13 vieta pasaules rangā un viņam ir šķidrums celī , vēl viņš tagad sēž pašizolācijā , tas viss dod kaut kādas teorētiskas iespējas ,bet saprotams ne pie tāda spēles līmeņa kādu Madars rādija šodien
Pašizolācija, ja nav veselības problēmu, nekādu ietekmi neatstāj - spēlētāji līdzi ņem pārnēsājamos dēļus ar statīviem un trenējas viesnīcas numuriņos.

     [+] [-]

, 2020-12-17 16:35, pirms 3 gadiem
mikelis_goppers rakstīja: Pašizolācija, ja nav veselības problēmu, nekādu ietekmi neatstāj - spēlētāji līdzi ņem pārnēsājamos dēļus ar statīviem un trenējas viesnīcas numuriņos.
Tas ir pašsaprotami ,ka visiem ir Unicorn on Tour somā , bet te ir jautājums kā tas pa galvu dod vai nedod ?

     [+] [-]

, 2020-12-17 16:54, pirms 3 gadiem
SteveDavis rakstīja: Pirmajos divos setos japānis netrāpija 9 šautriņas lai vinnētu . Pēc spēles vajadzēja būt 0-2 . Bet Madaram paveicās , bet labi ka vismaz tā . Labāk neglīta uzvara nekā skaists zaudējums , bet pret Andersonu vajadzēs spēlēt daudz labāk
Pirmajā setā, jā, vajadzēja zaudēt, bet japānim nervi. Otrajā gan arī pašam Razmam bija iespējas pabeigt pārliecinošāk, bet pirmajā legā aizmeta pats piecas vai sešas garām dubultajiem, tāpēc nepiekritīšu par 0-2. Andersons ikdienā baigi netrenējas, pats to atzinis vairākās intervijās. Pret viņu varianti ir, taču kaut kā vienmēr Andersonam izdodas izlīst pret ranga zemākiem numuriem, vismaz šogad. Kā jau minēju savā prognozē - spraigā duelī zaudēs.

     [+] [-]

, 2020-12-17 17:04, pirms 3 gadiem
Toms Mālmeisters rakstīja: Pirmajā setā, jā, vajadzēja zaudēt, bet japānim nervi. Otrajā gan arī pašam Razmam bija iespējas pabeigt pārliecinošāk, bet pirmajā legā aizmeta pats piecas vai sešas garām dubultajiem, tāpēc nepiekritīšu par 0-2. Andersons ikdienā baigi netrenējas, pats to atzinis vairākās intervijās. Pret viņu varianti ir, taču kaut kā vienmēr Andersonam izdodas izlīst pret ranga zemākiem numuriem, vismaz šogad. Kā jau minēju savā prognozē - spraigā duelī zaudēs.
Madars jau arī ikdienā netrenējas jo ar tādu metienu rangā jābut krietni augstāk .Var piekrist vai nepiekrist par otro setu cik grib ,taču japānim bija četras šautriņas lai vinnētu otro setu un viņš tās neizmantoja . Kad spēlē setu ne legu spēli ,būtiski ir tieši izšķirošie legi . Jo pēc diviem setiem ja skaitītu legus Madars bija priekšā 6-4 kas ir būtiski mazāks pārsvars nekā 2-0 setos

     [+] [-]

, 2020-12-17 17:16, pirms 3 gadiem
SteveDavis rakstīja: Madars jau arī ikdienā netrenējas jo ar tādu metienu rangā jābut krietni augstāk .Var piekrist vai nepiekrist par otro setu cik grib ,taču japānim bija četras šautriņas lai vinnētu otro setu un viņš tās neizmantoja . Kad spēlē setu ne legu spēli ,būtiski ir tieši izšķirošie legi . Jo pēc diviem setiem ja skaitītu legus Madars bija priekšā 6-4 kas ir būtiski mazāks pārsvars nekā 2-0 setos
Ir dienas, kad nekas nekrīt. Vienu reizi redzēju, kā divi diezgan spēcīgi spēlētāji 4 vai 5 reizes nevarēja trāpīt dubulto viens. jo tur pirmā šautriņa 1 un no score.
Ka tik ir pirmā uzvara, tālāk jau tā kā vajadzētu uzlabot vidējo un spēlēt.

     [+] [-]

, 2020-12-17 17:19, pirms 3 gadiem
archdevil rakstīja: Ir dienas, kad nekas nekrīt. Vienu reizi redzēju, kā divi diezgan spēcīgi spēlētāji 4 vai 5 reizes nevarēja trāpīt dubulto viens. jo tur pirmā šautriņa 1 un no score.
Ka tik ir pirmā uzvara, tālāk jau tā kā vajadzētu uzlabot vidējo un spēlēt.
Viss ir pareizi . Ja paskatās PC tur katru nedēļu tā ir

     [+] [-]

, 2020-12-17 18:21, pirms 3 gadiem
Diezgan drebeliga cina,briziem pasparliecinatibas uzpludi,ceresim,ka turpmak stabilak un drosak...