Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Razma Eiropas čempionātā debitēs pret ranga 16. vietas īpašnieku

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Razma Eiropas čempionātā debitēs pret ranga 16. vietas īpašnieku
Madars Razma. Foto: Imago Images/Scanpix

Oktobra beigās debiju Eiropas čempionātā piedzīvos Latvijas labākais šautriņu metējs Madars Razma, kuram pirmajā kārtā būs jāspēkojas pret nīderlandieti Dirku van Duijvenbodi.

No 27. līdz 30. oktobrim Latvijas vadošais šautriņu metējs Madars Razma pirmo reizi karjerā piedalīsies Eiropas čempionātā. Tajā dalību viņš izcīnīja pēc veiksmīgi aizvadītiem Eiropas tūres posmiem, no kuriem vienā viņš aizspēlējās līdz pusfinālam.

Sacensībās Razma izlikts ar 20. numuru un šodien noskaidrojās viņa pretinieks pirmajā kārtā - tas būs nīderlandietis Dirks van Duijvenbode. Šautriņu metējs sporta elitē ielauzās 2020. gadā, kad vairākos turnīros sasniedza karjeras labākos rezultātus, tostarp spēlēja ''World Grand Prix'' finālā. Pasaules čempionātā un ''World Matchplay'' viņa labākais sasniegums ir tikšana līdz ceturtdaļfinālam, bet ''Order of Merit'' viņš šobrīd ieņem 16. vietu.

Madars Razma šobrīd PDC rangā ir 36. pozīcijā. Piecas vietas uz augšu viņš kāpa pēc veiksmīgā snieguma ''World Grand Prix'', kurā viņš tika līdz ceturtdaļfinālam. Kā sportists atzina intervijā pēc turnīra ''Sporta Studijai'', tad viņa nākamais mērķis ir tikt izsēto vidū pasaules čempionātā, kas ļaus sākt turnīru no otrās kārtas.

Eiropas čempionāts šautriņu mešanā tiek rīkots kopš 2008. gada. Četras reizes turnīrā uzvarējuši Fils Teilors un Maikls van Gervens, bet pirms gada otro reizi karjerā triumfēja Robs Kross, kurš finālā ar 11-8 apspēlēja van Gervenu. 2022. gada turnīra balvu fonds būs 500 tūkstoši sterliņu mārciņu, no kuriem 120 tiks uzvarētājam. Dalība turnīra spēlētājiem jau nodrošinājusi sešus tūkstošus sterliņu mārciņu.

Šautriņu mešanas sacensības tiešraidē piedāvā Viaplay platformā.

     [+] [-]

, 2022-10-17 22:44, pirms gada
Duijvenbode summu monstrs. Daudz variantus neredzu. Bet varbūt sagaidīsim pozitīvu pārsteigumu kā tas bija grand prix. Lai izdodas!