Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Cīņā par uzvaru un otro kārtu: šautriņu izlase PK turpinās pret Bahreinu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Cīņā par uzvaru un otro kārtu: šautriņu izlase PK turpinās pret Bahreinu
Madars Razma. Foto: Jonas Hunold/PDC

Šovakar ap plkst. 21:30 Vācijā Pasaules kausu šautriņu mešanā turpinās Latvijas izlase, kam gaidāma K grupas otrā spēle pret Bahreinu. Uzvara ļaus nodrošināt otro kārtu un tādējādi iekļūšanu 16 labāko izlašu vidū. Tiešraide Viaplay.

• Šodien vakara sesijā ap plkst. 21:30 Latvijas šautriņu mešanas komanda turpinās Pasaules kausa K grupas izspēli ar maču pret Bahreinu. Uzvara ļaus nodrošināt pirmo vietu grupā un tikšanu otrajā kārtā.

• Vakar pirmajā grupas spēlē Madars Razma pārī ar Dmitriju Žukovu tika pie ļoti svarīgas uzvaras pār Jaunzēlandi (4-2). Pēc zaudētiem pirmajiem diviem legiem turpinājumā nākamie četri tika uzvarēti.

• Gan Razma, gan Žukovs izcēlās ar vienu maksimālo 180 punktu gājienu, bet spēle tika noslēgta ar precīzu metienu dubultajā desmit, to īstenojot Razmam.

• Kamēr Madars piedalās savā trešajā Pasaules kausā, tikmēr Žukovam šī ir debijas reize. Pēc ne pārāk labiem piegājieniem pirmajos divos legos, nākamajos jau šautriņu metējs bija pārliecinošāks.

• Bahreina uzskatāma par K grupas pastarīti. Pie tam, tā šodien aizvadīs abas grupas spēles. Pēcpusdienas sesijā tai gaidāma cīņa pret Jaunzēlandi.

• Turnīrā to pārstāv Basems Mahmuds un Abdulnasers Jusufs. Mahmuds vēl nesen piedalījās ‘’World Series of Darts’’ turnīrā Bahreinā, ar 0-6 zaudējot Džonijam Kleitonam. 62 gadus vecais Jusufs arīdzan piedalījās šajā turnīrā, ar 1-6 piekāpjoties pasaules čempionam Maiklam Smitam.

• Pirms šī gada Pasaules kausa tika mainīts turnīra formāts. Katra no spēlēm tiek aizvadīta pēc dubultspēles principiem. Grupā jāuzvar četros legos, otrajā kārtā, ceturtdaļfinālā un pusfinālā astoņos, bet finālā desmit.

• Četras valstis – Anglija, Skotija, Velsa un Nīderlande, turnīru sāks no otrās kārtas. Pārējās 36 sadalītas 12 grupās par trim izlasēm, otrajā kārtā tiekot tikai uzvarētājai.

• Pirms gada pirmo reizi par Pasaules kausa uzvarētāju kļuva Austrālija, bet visvairāk reižu triumfējusi Anglija un Nīderlande.

• Latvija piedalās trešajā Pasaules kausā. Līdz šim tā abās reizēs sasniegusi otro kārtu – 2020. gadā tika zaudēts Beļģijai, bet pirms gada Anglijai.

• Tiešraide Viaplay.

Vakara sesijas spēles

GrLaiksSpēleRezultāts
A20:10Beļģija - Ķīna
I20:30Čehija - Filipīnas
L20:50Itālija - Zviedrija
G21:10Polija - Lietuva
K21:30Latvija - Bahreina
J21:50Dienvidāfrika - Islande
E22:10Īrija - Horvātija
D22:30Francija - Ukraina
H22:50Kanāda - Ungārija
B23:10Vācija - Japāna
C23:30Austrālija - Gibraltārs
F23:50Dānija - ASV