Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Noskaidroti "Priekules Kausa" čempioni šautriņu mešanā, Razmam rekords

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

Noskaidroti "Priekules Kausa" čempioni šautriņu mešanā, Razmam rekords
"Priekules kauss 2014" čempioni Madars Razma (no kreisās), Irēna Bauze un Rokas Aniulis

Nedēļas nogalē Priekulē norisinājās Latvijas un Baltijas reitinga sacensības šautriņu mešanā, kuras kopumā 45 dalībniekus no Latvijas un Lietuvas, noskaidrojot 2014. gada „Priekules Kausa” jaunos čempionus jauniešu, dāmu un kungu konkurencē.

Individuāli jauniešu konkurencē pārliecinošu uzvaru izcīnīja lietuvietis Rokas Aniulis, aiz sevis atstājot divas Viļņas kluba „Legionas” pārstāves – Jekaterinu Kuškovu un Mariju Sologubaiti. Daudz spraigāk jau noslēdzās dāmu un kungu individuālās sacensības. Dāmām finālā tikās Irēna Bauze no Vaiņodes un Kristīne Kuzmane no Vecpiebalgas, kuru cīņā šoreiz ar rezultātu 5:3 pārāka bija Irēna Bauze, tādējādi izcīnot savu pirmo uzvaru Baltijā. 3. vietas dāmu konkurencē izcīnīja Areta Kovļevska no Bauskas un Sandija Andersone no Rīgas. Kungiem finālā šautriņu mešanas kluba „Priekule” pārstāvis Madars Razma ar rezultātu 5:3 uzveica lietuvieti Arūnu Čipli, kurš nedaudz negaidīti pārliecinoši turnīra pusfinālā bija apspēlējis Latvijas un Baltijas reitinga līderi Dariusu Labanausku, kuram kopā ar citu lietuvieti Roku Aniuli Priekulē ieņemta 3. vieta.

Dāmu pāru sacensībās jau piekto gadu pēc kārtas Priekulē triumfēja vaiņodnieces Irēna Bauze un Kristīne Mickus, kuras spraigā finālā ar rezultātu 4:3 uzvarēja rīdzinieces Ievu Brikmani – Buklovsku un Sandiju Andersoni, savukārt 3. vietas izcīnīja rēzekniete Anita Puncule ar lietuvieti Irēnu Čiplieni un Vecpiebalgas šautriņu metēja Kristīne Kuzmane ar priekulnieci Laimu Upenieci.

Kungiem panākumu izcīnīja Lietuvas vadošie šautriņu metēji Darius Labanauskas un Arūnas Čiplis, kuri finālā ar rezultātu 5:4 pāspēja mājiniekus Madaru Razmu un Aigaru Strēli. Augsto 3. vietu kungu pāru sacensībās izcīnīja vaiņodnieks Jānis Birznieks ar kalētnieku Andri Ziemeli un Tomas Šakis ar Roku Aniuli no Lietuvas.

Jāatzīmē, ka „Priekules Kauss” kļuva par pirmo turnīru Baltijā, kurā kādam no spēlētājiem izdodas uzvarēt legu ar 9. bultu un to izdarīja mājinieks Madars Razma, kurš to paveica turnīra pusfinālā pret lietuvieti Roku Aniuli.

Nākamās sacensības šautriņu metējiem ir paredzētas jau nākamās nedēļas nogalē, kad Rīgā norisināsies 2014. gada Baltijas Kauss, kurš arī šogad ir iekļauts WDF pasaules reitinga turnīru kalendārā un čempioni tiks noskaidroti ne vien individuāli un pāros, bet arī komandu vērtējumā.

Izmantotie resursi:
Latvijas Darts Organizācija
smkpriekule.lv