Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Madars Razma triumfē "Luksemburgas Open" pāru turnīrā

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

Madars Razma triumfē "Luksemburgas Open" pāru turnīrā
Madars Razma (otrais no labās) kopā ar Uvi Morčauzeru

2013./2014. gada BDO reitinga sezonu šautriņu mešanā noslēdzis Latvijas vadošais šautriņu metējs Madars Razma, kurš pēdējo trīs nedēļu laikā aizvadīja turnīrus Anglijā, Rumānijā un Luksemburgā.

Lielisku sniegumu šautriņu mešanas kluba „Priekule” pārstāvis parādīja 20. un 21. septembrī Anglijas pilsētā Bridlingtonā notiekošajās „BDO British Open 2014” sacensībās, kurās Madars Razma aizcīnījās līdz turnīra 1/16 finālam, pirms kura diemžēl priekulnieku pievīla inventārs un salūzusī šautriņu lika samierināties ar 9. vietu. Kopumā turnīrā startēja 652 dalībnieku no vairāk nekā 10 valstīm, bet par uzvarētājiem kļuva Anglijas sportisti – Dita Hedmana (Deta Hedman) un Skots Mičels (Scott Mitchell).

Nedēļu vēlāk Rumānijas galvaspilsētā Bukarestē ar nelielu WDF Eiropas Kausa pēcgaršu tika aizvadītas „Rumānijas Open 2014” sacensības, kuras priekulnieks Madars Razma sāka ar trīs pārliecinošām uzvarām ar rezultātu 4:0, bet izstājās turnīra 4. kārtā, kurā ar rezultātu 2:4 atzina Īrijas šautriņu metēja pārākumu. Kopumā startējot 340 dalībniekiem no 28 valstīm, kungu konkurencē par uzvarētāju kļuva Skots Veits (Scott Waites) no Anglijas. Jāpiemin, ka lielisku sniegumu pirms turnīra notiekošajā Eiropas Kausā parādīja lietuvietis Darius Labanauskas, izcīnot Eiropas sudrabu individuālajās sacensībās. Latvijas šautriņu metēji Eiropas Kausā nestartēja.

Arī aizvadītās nedēļas nogalē Luksemburgā notiekošajās „Luksemburgas Open 2014” individuālajās sacensībās Latvijas šautriņu metējam nācās samierināties ar zaudējumu turnīra 4. kārtā un ieņemtu vien 17. vietu. Daudz labāks sniegums sekoja pāru sacensībās, kurās kopā ar vācieti Uvi Morčauzeru (Uwe Morchhäuser) tika izcīnīta uzvara. Luksemburgā kopumā startēja vairāk nekā 200 dalībnieku no 10 valstīm.

Tikmēr jau Madars Razma un vēl trīs Latvijas šautriņu metēji ir ieradušies Anglijas pilsētā Hūlā, kur otrdien un trešdien tiks aizvadītas 2015. gada „BDO World Trophy” un „Lakeside World Professional Darts Championships” kvalifikācijas turnīri, bet ceturtdien sāksies „Winmau World Masters 2014” sacensības.

„Lakeside” pasaules čempionātam, kurš norisināsies no 2015. gada 3. līdz 11. janvārim Anglijā jau ir kvalificējies Madars Razma, līdz ar to viņam kvalifikācijas sacensības jāaizvada nebūs. Savukārt pēc pilnas programmas Anglijā startēs vēl viens šautriņu mešanas kluba „Priekule” pārstāvis Guntis Žiemelis, kā arī Talsu šautriņu metējs Nauris Gleglu un Jēkabpils kluba „Lūsis” pārstāvis Rihards Tomašickis.

Informējam, ka „Winmau World Masters” ir vienas no vecākajām šautriņu mešanas sacensībām pasaulē un šogad tās norisinās jau 41. reizi, tiešraidē to pārraidot vairāk nekā 70 pasaules valstīs, tai skaitā Latvijā līdz varēs sekot „Eurosport” kanālā. Turnīra kopējais balvu fonds sasniedz teju 90 000 eiro un tajā startēs vairāk nekā 300 nacionālo un starptautisko turnīru uzvarētāji, pārstāvot teju visus pasaules kontinentus.

Tāpat atgādinām, ka līdz 31. oktobrim turpinās reģistrēšanās gada lielākajam šautriņu mešanas festivālam Baltijas valstīs – „LATVIA OPEN 2014”, kurš norisināsies no 2014. gada 7. līdz 9. novembrim Rīgā, “Maritim Park Hotel Riga” telpās un tā kopējais balvu fonds ir 5550 €. Jau šobrīd sacensībām ir pieteikušies vairāk nekā 120 sportisti no 15 valstīm. Plašāka informācija par „LATVIA OPEN 2014” ir atrodama turnīra mājas lapā – LATVIA OPEN 2014 | WDF and BDO ranking darts...

Izmantotie resursi:
Latvijas Darts Organizācija

  -1 [+] [-]

, 2014-10-07 10:50, pirms 10 gadiem
Kā jau ierasts, vācu valodu SC spečuki pārvalda sliktāk kā suahili! Un tā nu Morhhoizera vietā sanāk Morčauzers (((

     [+] [-]

, 2014-10-07 11:37, pirms 10 gadiem
Nu tad varbūt piesakies par vācu valodas speciālistu.. Starp citu, tādā gadījumā sportacentram vajag arī itāļu, franču, grieķu, spāņu un citu valodu speciālistus! Tu droši vien pārvaldi pilnīgi visas pasaules valodas!
Padomā ko raksti, gudrīti!!!