Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Pirmajā darts Premjerlīgā uzvar Guntars Grebskis

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Pirmajā darts Premjerlīgā uzvar Guntars Grebskis
No kreisās: Madars, Ieva, Guntars un Žanis

Pagājušajā sestdienā (04.07) Vecrīgas NB biljarda kluba telpās notika 1. Latvijas darts Premjerlīgas sacensības. Sacensībās piedalījās šautriņu metēji no Jēkabpils, Priekules, Bārtas un Kalētiem, kā arī rīdzinieki.

Pirmajai Latvijas darts Premjerlīgai no NB Darts turnīriem pēc reitinga bija kvalificējušies četri labākie - 1. Madars Razma, 2. Mareks Gražuls, 3. Imants Nikolajevs un tikai pēdējā NB Darts turnīrā 4. vietu sev nodrošināja Ronalds Mežals.

Pirms premjerlīgas bija paredzēts izspēlēt kvalifikācijas sacensības, lai noskaidrotu vēl četrus dalībniekus, kuri piedalīsies Premjerlīgā. Tā kā Ronalds tomēr personisku iemeslu dēļ nevarēja ierasties, tad kvalifikācijā tika izspēlētas piecas vieta Premjerlīgas sacensībās.

Kvalifikācija

Uz kvalifikācijas sacensībām bija ieradušies 13 dalībnieki. Kvalifikācijas sacensībām viņi tika ielozēti četrās apakšgrupās un izspēlēja spēles pēc apļa sistēmas. Premjerlīgai automātiski kvalificējās tie, kuri ieņēma pirmās vietas grupās. Kvalifikācijā piedalījās arī divas daiļā dzimuma pārstāves Ligita Vilks un Ieva Brikamne-Buklovska. Bez vietējiem spēlētājiem kvalifikācijā piedalījās arī viens Lielbritānijas pārstāvis, kurš regulāri apmeklē NB Darts turnīrus - Barnaby Scothern.

Kā pirmie Premjerlīgai kvalificējās Žanis Buklovskis, Aigars Strēlis, Guntars Grebskis un Rihards Tomašickis. Savukārt Ēriks Gertners, Ģirts Ločmelis, Kaspars Abramenko un Ieva Brikmane-Buklovska cīnījās par pēdējo ceļazīmi uz pamatturnīru.

Cīņā par iekļūšanu Premjerlīgā Ieva ar 3:1 bija pārāka par Ģirtu, savukārt Ēriks ar 3:2 pārspēja Kasparu. Attiecīgi abu dueļu uzvarētājiem bija jātiekas savā starpā, lai noskaidrotu, kurš tad startēs Premjerlīgā. Cīņa izvērtās ļoti dramatiska un finālā uzvarot ar 3:2 tiesības startēt Premjerlīgā izcīnīja Ieva tādējādi esot pirmā daiļā dzimuma pārstāve, kura startē Premjerlīgā.

Latvijas Darts Premjerlīga

Pirmajā kārtā visi dalībnieki izlozēja savu pozīciju izslēgšanas spēļu sistēmā tādējādi noskaidrojot savus pretiniekus. Sākotnēji tika izspēlētas ceturtdaļfināla spēles līdz divu setu uzvarai, kur katrs sets tika izspēlēts līdz divu legu uzvarai.

Ceturtdaļfināli (līdz 2 setu uzvarai)

Pirmajā ceturtdaļfinālā tikās Mareks Gražuls un Guntars Grebskis. Spēli labāk iesāka Mareks un pirmo legu ar 27. šautriņu noslēdza savā labā. Savukārt otro legu pabeidzot ar 17. šautriņu uzvarēja Guntars (1:1). Trešo legu ļotiu labi atkal uzsāka Mareks taču dubulto realizācija nepadevās un Guntars iemetot 180 strauji pietuvojās un trešo legu arī pabeidza ar 17. šautriņu un uzvarēja pirmo setu.

Arī otrajā setā Marekam neveicās ar dubultajiem, kā rezultātā Guntars pabeidzot divus legus pēc kārtas uzvarēja arī otro setu un iekļuva pusfinālā.

Mareks Gražuls (22,58) 0:2 (1:2, 0:2) Guntars Grebskis (24,60)

Otrajā ceturtdaļfinālā tikās Žanis Buklovskis un Imants Nikolajevs. Pirmo legu labi uzsāka Žanis un noslēdza to savā labā pabeidzot ar 19. šautriņu. Otrajā legā Imantam bija ļoti laba iespēja rezultātu izlīdzināt, bet veiksmīgāks izrādījās Žanis un pirmo setu noslēdza savā labā.

Imantam bija teicama izdevība otrā seta pimo legu noslēgt savā labā taču dubultie nekrita un Žanis pabeidzot divus legus pēc kārtas ar 20. un 19. šautriņu svinēja sausu uzvaru gan setos, gan legos.

Žanis Buklovskis (23,58) 2:0 (2:0, 2:0) Imants Nikolajevs (21,82)

Trešajā ceturtdaļfinālā spēkiem mērojās Aigars Strēlis un Ieva Brikmane-Buklovska. Pirmo setu, pabeidzot divus legus ar 21. un 20. šautriņu, savā labā noslēdza Ieva. Otrā seta pirmo legu uzvarēja Aigars taču pēc tam spēle vairs nevedās un arī otrā setā Ieva svinēja uzvaru 2:1.

Aigars Strēlis (18,34) 0:2 (0:2, 1:2) Ieva Brikmane-Buklovska (22,41)

Ceturtajā ceturtdaļfinālā tikās Rihards Tomašickis un Madars Razma. Pirmajā setā abiem kungiem spēle īsti negāja taču veiksmīgāks bija Madars, kurš pirmo setu savā labā noslēdza ar 2:1. Otrajā setā abi spēlētāji nospēlēja nedaudz labāk, taču uzvaru šajā setā ar 2:0 svinēja Madars.

Rihards Tomašickis (16,96) 0:2 (1:2, 0:2) Madars Razma (18,23)

Pusfināli (līdz 3 setu uzvarai)

Pirmajā pusfinālā tikās Guntars un Žanis un spēle izvērtās ļoti spraiga. Pirmajā setā Žanim galīgi nekrita dubultie un Guntars viegli uzvar;eja setu 2:0. Otrajā setā pirmo legu ar 15. šautru savā labā noslēdza Žanis taču jau nākamajā legā ar 15. šautru atbildēja Guntars (1:1). Trešajā legā Žanim atkal nepadevās nobeigums un rezultāts pa setiem jau 2:0 Guntara labā. Trešājā setā rezultāts jau bija 1:1, bet Žanis nepadevās un pabeidzot legu ar 14. šautriņu samazināja rezultāta starpību setos 1:2.

Ceturtā seta pirmo legu vinnēja Žanis, lai gan Guntaram bija lieliska iespēja to noslēgt savā labā. Otrajā legā savukārt Žanim bija lieliska iespēja izlīdzināt rezultātu setos taču atkal nepaveicās nobeigumā un 1:1. Trešo legu lieliski nospēlēja Guntars un pabeidzot no 108 nodrošināja sev vietu finālā, bet Žanim atliek cīnīties par 3. vietu.

Guntars Grebskis (22,23) 3:1 (2:0, 2:1, 1:2, 2:1) Žanis Buklovskis (22,81)

Otrajā pusfinālā Ieva tikās ar NB reitinga līderi Madaru Razmu. Madaram spēle gāja no rokas. Pirmā seta pirmo legu Madars sākot ar 180 pabeidza 13. bultiņā. Taču otro legu ar 27. šautru savā labā noslēdza Ieva. Trešo legu pabeidzot ar 18. bultiņu Madars sev nodoršināja uzvaru pirmajā setā. Pēc līdzīga scenārija notika arī otrais sets. Pirmais legs ar 20. šautru Madaram, tad otrais ar 20. šautru Ievai un noslēdzošais ar 18. šautru atkal Madaram un rezultāts pa setiem 2:0.

Trešā posma scenārijs bija identisks. Pirmo legu Madars pabeidza ar 18. šautru, tad otro legu Ieva ar 20. šautru un trešo legu Madaras ar 19. šautriņu.

Ieva Brikmane-Buklovska (22,06) 0:3 (1:2, 1:2, 1:2) Madars Razma (24,98)

Spēle par 3. vietu (līdz 3 setu uzvarai)

Spēlē par trešo vietu tikās Žanis un Ieva. iespējams, ka visa emocijas bija palikušas pusfinālos. un spēle notika bez īpaši lielas spriedzes. Vienīgais, kas Ievai patraucēja gūt kaut vienu legu bija neveiksmīga dubulto realizācija. Iespēju bija daudz taču rezultāts palika nepielūdzams 3:0 pa setiem Žaņa labā.

Žanis Buklovskis (19,03) 3:0 (2:0, 2:0, 2:0) Ieva Brikmane-Buklovska (18,75)

Fināls (līdz 4 setu uzvarai)

Fināls tika spēlēts līdz 4 setu uzvarai un tajā tikās pieckārtējais Latvijas čempions Guntars Grebskis un maz pieredzējušais Madars Razma. Pirmajā setā Guntaram neveicās ar dubulto realizēšanu un pirmais sets 1:2 par labu Madaram. Otrā seta pirmo legu vinnēja Madars, tad otro legu vinnēja Guntars. Madarma bija teicama izdevība uzvarēt trešo legu un spēlē izvirzīties vadībā pa setiem 2:0, bet veiksmīgāks bija Guntars un rezultāts 1:1.

Trešo setu atkal labi iesāka Madars pirmo legu pabeidzot ar 19. šautriņu. Taču nākamie divi lgi piederēja Guntaram un rezultāts jau 2:1 pa setiem. Ceturto setu teicami nospēlēja Madars pabeidzot legus ar 17. un 18. bultīņu un spelē atkal ir neizšķirts 2:2.

Taču tas arī bija viss, uz ko bija spējīgs Madars. Par sevi lika manīt gan pieredzes trūkums, gan nervi, gan spēku izsīkums. Lai gan Madars arī izrādīja pretestību tomēr nākamos divus setus ar 2:1 un 2:0 savā labā noslēdza Guntars un svinēja uzvaru visā spēlē 4:2.

Guntars (20,73) 4:2 (1:2, 2:1, 2:1, 0:2, 2:1, 2:0) Madars (20,83)

Latvijas Darts Premjerlīgas un kvalifikācijas izspēļu tabulas, rezultātus un statistikas ir iespējams aplūkot Latvijas Darts Organizācijas mājas lapā latviadarts.com

Ar šo uzvaru Guntars jau sev ir nodrošinājis vietu 2. Latvijas darts Premjerlīgas pamatturnīrā, kur viņam pievienosies trīs labākie no NB Darts reitinga pēc jūlija rezultātiem, bet pārējiem būs iespēja piedalīties kvalifikācijas sacensībās par vietu Premjerlīgā.

Nākošā Latvijas darts Premjerlīga notiks šī gada 01. augustā Vecrīgas NB biljarda kluba telpās.

Informāciju sagatavoja:
Žanis Buklovskis

     [+] [-]

, 2009-07-07 20:24, pirms 15 gadiem
Ja tev interese manu sautrinju cena 100 ls

     [+] [-]

, 2009-07-08 12:05, pirms 15 gadiem
Kādām gan ir jābūt šautrām par 100 LVL?