Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas jaunatnes meistarsacīkšu rezultāti skrituļslidošanā (video)

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas jaunatnes meistarsacīkšu rezultāti skrituļslidošanā (video)
Finišs S2 grupā. Foto: SK "ASI".

Nedēļas nogalē kopā ar Rīgas atklāto čempionātu skrituļslidošanā, kur sacentās pieaugušie un juniori, norisinājās arī Latvijas jaunatnes meistarsacīkstes, kurās startēja vairāku jauniešu grupu skrituļslidotāji. Vecākajai jauniešu grupai S un V5 (2002./2003.g.) bija jāveic 5km, bet jaunākās jauniešu S un V3 grupas dalībnieki (2006./2007.g.) mēroja tikai 1km. Sacentās arī divas bērnu grupas, jaunākajā no kurām bija 500m distance, kā arī Fitnesa grupā, kurā bija atļauts piedalīties jebkuram skrituļslidošanas interesantam bez vecuma ierobežojuma.

V5 grupa puišiem bija tā, kur norisinājās vislīdzīgākā cīņa par uzvaru, jo labākie trīs finiša līniju šķērsoja vienlaicīgi un vietu sadalījumam trijniekā, kas satilpa nieka 0,11 sekundēs, bija nepieciešama fotofiniša palīdzība, ko bija sarūpējuši laika ņēmēji. 5km distancē jau pašā sākumā izveidojās šīs grupas līderu trio – Edgars Ņezamovs, Viktors Kokins, Sandis Reinsons, kuriem līdz pat finišam līdzi turējās labākais no V4 grupas Rihards Ordelovskis. Visi viens otro uzmanīja un neļāva atrauties, bieži līderiem braucot ne tikai palēni, bet tā, ka var lietot apzīmējumu “ar svētdienas pastaigas ātrumu”. Izšķirošie notikumi sākās pēdējā apļa beigās. Iebraucot finiša taisnē, vēl nedaudz priekšā abiem konkurentiem bija šajās sacensībās labāku sniegumu nekā iepriekš rādošais Edgars Ņezamovs, tomēr viņu par pāris centimetriem apsteidza gan Sandis Reinsons, gan arī garāko izklupienu veikušais Viktors Kokins, kurš tad beigās, apsteidzot abus BJC “Laimīte” pārstāvjus, nodrošināja uzvaru “ASI Skibox”. Pirmie trīs pārējiem bija krietni priekšā, jo otrs trijnieks no 4.-6.vietai viņiem zaudēja divas minūtes.

Meitenēm S5 grupā 5km (5x1km) savu favorītes statusu apliecināja Alīna Savrucka (“Laimīte”), kura bija gandrīz par pusminūti ātrāka nekā savas grupas bieži “vizinājušies” puiši. Pirmajā aplī no Alīnas tikai 3 sekundes atpalika Līva Kreitāle (ASI Skibox), taču nākamajos apļos viņa katrā bija par 10 sekundēm lēnāka, kas beigās deva 44 sekunžu deficītu. Tikmēr trijnieku noslēdza divas minūtes uzvarētājai zaudējusī komandas biedrene Elīna Kondrāte.

Video (Arnis Tenters)

V4 grupā puišiem (2004./2005.g.) vēl otrā apļa sākumā līderim Rihardam Ordelovskim līdzi turējās un kopā arī ar vadošo trijnieku V5 grupā brauca Artūrs Miglinieks (abi ASI Skibox), taču beigās Artūrs no Riharda atpalika 44 sekundes. Pilni godalgoto trijnieku “ASI Skibox” nodrošināja Rainers Kreitāls. Meitenēm tāpat kā puišiem nebija cīņas par uzvaru, ko nodrošināja ar S5 grupas uzvarētāju Alīnu Savrucku kopā braukusī Patrīcija Sniķere (Laimīte), taču par otro vietu gan bija ārkārtīgi līdzīga cīņa, kurā iesaistījās baigais lērums skrituļslidotāju – piecas (!) dalībnieces, četrām no 2.-5.vietai satilpstot trešdaļā (!) sekundes. Līdz ar to arī šeit ļoti noderēja fotofinišs, kas parādīja, ka otrā vieta pienākas progresējušajai Signei Malnačai un trešā vieta Laurai Jankovskai (abas “Laimīte”), bet Ancei Kucinai (ASI Skibox) bija jāsamierinās ar palikšanu ārpus godalgotā trijnieka, līdz kuram pietrūka nieka divu sekunžu simtdaļu. Parasti otro vietu šajā grupā iegūstošā Agate Priedīte, kurai pērn jaunatnes meistarsacīkstēs bija pat dalīta pirmā vieta, šoreiz šajā blīvajā finišā palika piektā.

S un V3 grupā (2006./2007.g.) bija jāmēro 1km. Spraigāka cīņa bija puišiem, kur no sešiem dalībniekiem pirmie pieci finišēja 1,8 sekundes robežās. Ja pēdējos Skibox balvas posmos Gustavs Vācietis jau bija pieradis pie pārliecinošām uzvarām, tad šoreiz viņam nācās iespringt, lai nosargātu pirmo vietu, jo ļoti sīvu pretestību izrādīja Lūkass Pušņins no SK “Pantera”, kurš piekāpās tikai par 0,19 sekundēm. Tāpat kā vecākais brālis arī Kristaps Ņezamovs parādīja progresu, un tas vainagojās ar ilgi gaidīto godalgoto vietu, noslēdzot labāko trijnieku. Turpat jau pavisam blakus bija gandrīz identisku laiku uzrādījušie Kristaps Smirnovs un Ralfs Konrads, kuriem bija jāsamierinās ar vietām ārpus pjedestāla. Meitenēm grupas līderei un uzvarētājai Annai Krūmiņai šoreiz tuvāk atradās otrās vietas ieguvēja Amanda Eihmane (abas ASI Skibox), taču neapdraudot Annas pirmo vietu un piekāpjoties par gadu vecākajai komandas biedrenei par 4 sekundēm. Otrajās sacensībās pēc kārtas Uzvaras parkā trijniekā iekļuva Loreta Jurēvica (ASI Skibox), bet atkal nestartēja Alīna Novikova.

Sacensībās piedalījās arī divas jaunākās bērnu grupas. V2 puišiem 1km distancē vēl vienu otro vietu Pušņinu ģimenei nodrošināja Arno (SK Pantera), kurš piekāpās tikai pārliecinošajam uzvarētājam Rodrigo Šaudiņam (Laimīte), kamēr jaunākais dalībnieks šajā grupā Dāvis Ulmanis ieņēma trešo vietu. Meitenēm gan sanāca sīva spēkošanās, pirmās trīs godalgotās vietas finiša sprintā sadalot ASI Skibox pārstāvēm, Sabīnei Ceriņai atkal esot pirmajai, bet Ievai Kucinai, šoreiz apsteidzot trijnieku noslēdzošo Katrīnu Krūmiņu, ierindojoties otrajā vietā. Pašā jaunākajā grupā S un V1 (2010.g. un jaunāki) pārākumu nodemonstrēja Beatrise Fokrota un Endijs Škutāns. Puišiem līdzīgajā duelī par otro vietu, Markus Timmermanis pārspēja Edvartu Vācieti, bet meitenēm pie godalgotām vietām tika Betija Orupa un Una Ceriņa.

Fitnesa grupā 5km distancē uzvaras svinēja Līga Pikšena un Rihards Mozaļevskis, kuram sīvu pretestību izrādīja lielāko distances daļu priekšgalā braucošais Kaspars Skrastiņš.

Rezultāti: infoski.lv