Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

D. Zvejnieks skrituļslaloma PK sezonu sāk ar sesto vietu

Edgars Beļakovs
Edgars Beļakovs

D. Zvejnieks skrituļslaloma PK sezonu sāk ar sesto vietu
Dāvis Zvejnieks
Foto: Sandra Meldere

Aizvadītajā nedēļas nogalē Slovēnijā tika uzsākta 2023. gada Pasaules kausa sezona skrituļslalomā, Latvijas šī brīža labākajam skrituļslalomistam Dāvim Zvejniekam izcīnot sesto vietu.

Pasaules kausa sezona atklāta tika Slovēnijas ziemeļu daļā esošajā ciematiņā Sloveņgradekā. Jau sacensību pirmajā braucienā Dāvis Zvejnieks ar laiku 23,93 sekundes sasniedza sesto ātrāko rezultātu, vien par 0,53 sekundēm atpaliekot no labākā laika īpašnieka, vācieša, Jorga Bertša.

Otrajā braucienā Zvejniekam deficīts līdz līderiem bija mazliet lielāks – brauciena līderim zaudējot 1,72 sekundes, tomēr divu braucienu summā latvietim izdevās noturēt sesto pozīciju. Kopsummā Dāvis Zvejnieks sacensību ātrākajam rezultātam zaudēja 2,21 sekundi, savukārt no piektajā vietā palikušā čeha Jana Mollera deficīts bija vien 0,18 sekundes. Pirmajā PK posmā visu goda pjedestālu aizņēma Vācijas sportisti, Noa Zingam par nieka 0,01 sekundi apsteidzot Bertšu, savukārt trešajā vietā ierindojās Maksimilians Lēvs, kurš uzvarētājam zaudēja 0,88 sekundes.

Tāpat Latviju sezonas pirmajā Pasaules kausa posmā pārstāvēja Rihards Allens, kurš sacensību noslēgumā ieņēma 18. vietu, no labākā laika atpaliekot par 6,48 sekundēm.

Dāvis Zvejnieks pēc sacensībām stāsta: “Ar pirmo posmu esmu apmierināts! Sezonu vienmēr ir forši iesākt ar labiem rezultātiem, lai paņemtu pārliecību līdzi visas sezonas garumā. Sagatavošanās sacensību dienā, otrajā braucienā mazliet samežģīju potīti, bet nekas krimināls, trasē tāpat neko nejūt, tikai mauc no starta līdz finišam un pēc tam jau domā vai kas sāp vai nesāp. Pasaules kausa dienā tāpat bija tiešām labi un stabili braucieni. Kļūdiņas, protams, pāris vietās arī pieļāvu, bet kad iet uz 100%, tā sportā vienkārši gadās. Ar labu sajūtu dodos mājās un jāturpina gatavoties nākamajiem posmiem! Lai arī sezona ir tikko iesākusies, tā būs gara, tāpēc jānotur fokuss un tik jāiet uz priekšu!”

Šī gada Pasaules kausa kalendārs sastāv no septiņiem posmiem, no kuriem ceturtais jau otro gadu norisināsies arī Latvijā. Sacensības Ikšķilē plānotas 29. un 30. jūlijā.