Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

SOK sāk vērtēt Saporo gatavību uzņemt 2030. gada ziemas olimpiskās spēles

Agris Suveizda

SOK sāk vērtēt Saporo gatavību uzņemt 2030. gada ziemas olimpiskās spēles
SOK prezidents Tomass Bahs. Foto: Zumapress/Scanpix

LETA--AFP. Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) pārstāvji ieradušies Japānas pilsētā Saporo, lai sāktu pārbaudīt iespējamās sacensību norises vietas 2030. gada ziemas olimpisko spēļu rīkošanas galvenajai kandidātei.

Tieši Saporo, kas 1972. gadā kļuva par pirmo Āzijas pilsētu, kurā tika uzņemtas ziemas olimpiskās spēles, tiek uzskatīta par galveno pretendenti uz tiesību iegūšanu rīkot olimpiskās spēles 2030. gadā.

Trīs SOK pārstāvji plāno apmeklēt 16 sacensību norises vietas Hokaido reģionā, kā galvaspilsēta ir Saporo. Vietējās amatpersonas norādījušas, ka vizīte ir "daļa no mūsu nepārtrauktā dialoga" ar SOK un, ka "mēs ceram saņemt arī tehniskus padomus" no organizācijas.

Saporo notika 2020. gada Tokijas olimpisko spēļu maratona un soļošanas sacensības. Bez Saporo uz 2030.g ada ziemas olimpisko spēļu rīkošanu pretendē arī Vankūvera Kanādā un Soltleiksitija ASV.

Paredzams, ka SOK rīkotājpilsētu paziņos savā pilnsapulcē pēc gada.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2022-05-31 12:10, pirms 2 gadiem
Nekas pret Saporo, bet Āzijā Ziemas Olimpiskajām spēlem nav tā pati atmosfēra, kas Eiropā vai Ziemeļamerikā.

     [+] [-]

, 2022-05-31 14:02, pirms 2 gadiem
Cik var tajā Āzijā taisīt???

     [+] [-]

, 2022-05-31 15:40, pirms 2 gadiem
zdarova lisij rakstīja: Cik var tajā Āzijā taisīt???
ja paskatās kopējā kontekstā, tad Āzija nemaz tik ļoti neizceļas, bet pēdējo spēļu kontekstā gan. Izskatās, ka Jāpānai patīk apmēram reizi 30 gados uztaisīt ziemas spēles. Kopš iepriekšējām spēlēm Saporo tagad ir pagājuši 50 gadi. Nagano vēl relatīvi svaigā atmiņā. Sanāk diezgan tuvu ar vasaras spēlēm tajā pašā valstī, bet nu Pekinai jau arī iedeva. Gribētos dzirdēt japāņu motivāciju.