Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Basketbola treneris Bagatskis kļūst par izglītības ministres padomnieku

Emils Ozerinskis

Basketbola treneris Bagatskis kļūst par izglītības ministres padomnieku
Ainars Bagatskis. Foto: FIBA

LETA. Par izglītības un zinātnes ministres Andas Čakšas (JV) padomnieku sporta jautājumos iecelts Ukrainas basketbola izlases treneris Ainars Bagatskis, aģentūru LETA informēja Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļa.

Bagatskis bijis profesionāls basketbolists, daudzus gadus spēlējis Latvijas izlasē un ir tās visu laiku rezultatīvākais spēlētājs. Pēc spēlētāja karjeras noslēgšanas Bagatskis pievērsās trenera arodam un septiņus gadus bijis arī izlases galvenais treneris, 2017. gadā Eiropas čempionātā izcīnot 5. vietu, kas ir valstsvienības labākais rezultāts kopš neatkarības atjaunošanas. Kopš 2019. gada Bagatskis ir Ukrainas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris, šogad Eiropas čempionāta finālturnīrā aizvadot komandu līdz astotdaļfinālam.

Šobrīd Bagatskis vada Rumānijas klubu "Voluntari". Iepriekš speciālists strādājis ar Latvijas klubiem "Barons" un "Valmiera", Lietuvas grandu Kauņas "Žalgiris", Krievijas vienībām Krasnojarskas "Enisey" un "Nizhny Novgorod", kā arī bijis Turcijas kluba Stambulas "Darussafaka" treneru kolektīvā un vadījis Izraēlas grandu Telavivas "Maccabi".

Viņš vadījis klubus arī Gruzijā, Vācijā un Ukrainā, tostarp Kijevas "Budivelnyk", ko divreiz aizveda līdz valsts čempionu godam. Pēdējās trīs sezonas viņš trenēja Ukrainas vienību "Kyiv", kurai divas reizes palīdzēja sasniegt FIBA Eiropas kausa izslēgšanas spēles, kā arī pa reizei izcīnīt sudrabu un bronzu Ukrainas superlīgā.

Sporta politikas pamatnostādnes 2022. - 2027. gadam turpmāko gadu laikā Latvijā paredz veidot uz sistēmisku attīstību vērstu sporta nozares finansēšanas un administratīvās pārvaldības modeli, veicināt iedzīvotāju, it īpaši bērnu un jauniešu, fizisko aktivitāti, kā arī radīt konkurētspējīgu vidi augstu sasniegumu sportam, norāda ministrija.

Tāpēc augsta līmeņa sporta profesionāļa iesaiste un redzējums šajos procesos sniegs būtisku ieguldījumu sistēmas pilnveidē un attīstībā, argumentē Čakša.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2022-12-30 17:17, pirms gada
vai tad vajadzéja líst politiká?

  +1 [+] [-]

, 2022-12-30 17:24, pirms gada
Viņam ar politiku nebūs nekāda sakara.

  -1 [+] [-]

, 2022-12-30 17:25, pirms gada
Sviests

  -1 [+] [-]

, 2022-12-30 17:53, pirms gada
..droši vien čerez tri pi...di rodsvennik...

  +6 [+] [-]

, 2022-12-30 18:00, pirms gada
Šī ir būt laba ziņa - lai par sportu lemj cilvēki arī no iekšienes, nevis tikai papīra birokrāti.

  -1 [+] [-]

, 2022-12-30 18:40, pirms gada
Ņemot vērā, ka Bagatskis nekad nevar uzņemties atbildību un nekad pats nekur nav vainīgs, tad ideāls amats tas padomnieks. Būs īstajā vietā.

  +2 [+] [-]

, 2022-12-30 18:42, pirms gada
Nu nezinu...Kā Aināram savienot darbu savās darba vietās Rumānijā un Ukrainā(plāni, treniņi, skautings utml.) ar vēl trešo? Var jau būt, ka tas padomnieka tituls ir goda lieta. Un ko dara ministrijas ierēdņi, ja vēl vajag individuālo palīgu-jautājums Čakšas kundzei

     [+] [-]

, 2022-12-30 18:53, pirms gada
Gudri runāt Bagijam patīk, tas tiesa. Būs "savā" vietā.

     [+] [-]

, 2022-12-30 19:08, pirms gada
neziniitis51 rakstīja: Nu nezinu...Kā Aināram savienot darbu savās darba vietās Rumānijā un Ukrainā(plāni, treniņi, skautings utml.) ar vēl trešo? Var jau būt, ka tas padomnieka tituls ir goda lieta. Un ko dara ministrijas ierēdņi, ja vēl vajag individuālo palīgu-jautājums Čakšas kundzei
Kaplos kā reklāmas stabs

  +7 [+] [-]

, 2022-12-30 19:32, pirms gada
Visiem ka tik pairst. Un neviena vārda par to, ka viens no inteliģentākajiem sporta sabiedrības dalībniekiem Latvijā. Cerams, viņā arī kāds ieklausīsies.

     [+] [-]

, 2022-12-30 21:00, pirms gada
edd333 rakstīja: Visiem ka tik pairst. Un neviena vārda par to, ka viens no inteliģentākajiem sporta sabiedrības dalībniekiem Latvijā. Cerams, viņā arī kāds ieklausīsies.
Tieši tā! Plus pēc viņa darbībām pēc 24.feb manās acīs ir iemantojis vēl papildus cieņu! Ļoti jācer,ka viņš spēs palīdzēt LV basketam arī šādi

  +1 [+] [-]

, 2022-12-30 21:57, pirms gada
edd333 rakstīja: Visiem ka tik pairst. Un neviena vārda par to, ka viens no inteliģentākajiem sporta sabiedrības dalībniekiem Latvijā. Cerams, viņā arī kāds ieklausīsies.
Cilvēks normālu jautājumu uzdeva, Bagijam jau divi darbi ir, bez tam kādi sporta jautājumi, ja viņš izteikts basketa cilvēks

     [+] [-]

, 2022-12-30 22:13, pirms gada
fall in love rakstīja: Cilvēks normālu jautājumu uzdeva, Bagijam jau divi darbi ir, bez tam kādi sporta jautājumi, ja viņš izteikts basketa cilvēks
Parādi kādu kurš nav izteikti no kāda sporta veida? Bagijs ir bijis viens no labākajiem basketbolistiem LV vēsturē, tad paņēmis LV izlasi mirklī kurā neviens īsti negribēja tajā giljotīnā likt savu galvu. Vēlāk ir parādijis savu vīrišķību ar visu Ukrainas ķezu. Beigu beigās ir izaudzinājis arī savu dēlu, kas arī drīz būs porfesionāls sportists. Domāju Bagijam pieredze dzīvē ir gana liela, lai varētu sniegt kādam kompitentus padomus. Kā arī ticu viņa patriotismam un vēlmei darīt vienīgi labu Latvijas sabiedrībai. Atcerieties, padomdevējs nepieņem lēmumus, bet izsaka savu viedokli. Tādam amatam nav nepieciešams strādāt 5/7 darba režīmā.

  +1 [+] [-]

, 2022-12-30 22:34, pirms gada
Bagij,lai TEV veicas un pie viena pakonsultē ,lai Ministre patīra to liekēžu baru,kas tur ir aizsēdējusies,pie viena arī LSPA ,kur ir pārpilns ar naftalīnu ,jo tie stagnāti nespēj neko progresīvi studentiem iemācīt,stāsta 18 gadsimtu ,drausmīga atpalicība un savu kjolēģu bīdīšana,newrunājot ,kā tiek veidoti tie doktoru un prof .grādi uttt.

  +1 [+] [-]

, 2022-12-30 22:37, pirms gada
Kad rakstiju ,kļūdijos tur zeļ PLAĢIĀTISMS...

     [+] [-]

, 2022-12-30 23:05, pirms gada
Varētu vēl painformēt kādu samaksu saņems šis vērtīgais padomnieks

  +1 [+] [-]

, 2022-12-31 06:57, pirms gada
neziniitis51 rakstīja: Nu nezinu...Kā Aināram savienot darbu savās darba vietās Rumānijā un Ukrainā(plāni, treniņi, skautings utml.) ar vēl trešo? Var jau būt, ka tas padomnieka tituls ir goda lieta. Un ko dara ministrijas ierēdņi, ja vēl vajag individuālo palīgu-jautājums Čakšas kundzei
Jautājums tev: Kā tev šķiet, cik % no normāla darbaspējīgā mēneša slodzes, 90% šie (liela daļa absurdie) valsts amatu ieņēmēji pavada darba vietā vai pilda amata pienākumus? Atbildēšu tavā vietā: rakstiski ierosinājumi utt ieteikumj reizi mēnesī, tas arī viss.

  -1 [+] [-]

, 2022-12-31 08:48, pirms gada
sapnis rakstīja: Tieši tā! Plus pēc viņa darbībām pēc 24.feb manās acīs ir iemantojis vēl papildus cieņu! Ļoti jācer,ka viņš spēs palīdzēt LV basketam arī šādi
Labs placdarms PR pēc 24. februāra...

     [+] [-]

, 2022-12-31 16:30, pirms gada
Robis rakstīja: Parādi kādu kurš nav izteikti no kāda sporta veida? Bagijs ir bijis viens no labākajiem basketbolistiem LV vēsturē, tad paņēmis LV izlasi mirklī kurā neviens īsti negribēja tajā giljotīnā likt savu galvu. Vēlāk ir parādijis savu vīrišķību ar visu Ukrainas ķezu. Beigu beigās ir izaudzinājis arī savu dēlu, kas arī drīz būs porfesionāls sportists. Domāju Bagijam pieredze dzīvē ir gana liela, lai varētu sniegt kādam kompitentus padomus. Kā arī ticu viņa patriotismam un vēlmei darīt vienīgi labu Latvijas sabiedrībai. Atcerieties, padomdevējs nepieņem lēmumus, bet izsaka savu viedokli. Tādam amatam nav nepieciešams strādāt 5/7 darba režīmā.
Te runa par to, ko tieši var ieteikt sportam kopumā vai, kādam citam sporta veidam, ja caur un cauri pārzina tikai 1. Var veidoties deķa vilkšana tikai basketam vai VV variants, kad mēģina tēlot, ka zina visu, bet realitātē šobrīd pat savu jomu pārzina pakāpi, nerunājot par citām jomām