Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Pasaules čempionātā veterāniem Latvijas dambretists kļūst par čempionu ātrspēlē

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Pasaules čempionātā veterāniem Latvijas dambretists kļūst par čempionu ātrspēlē
No kreisās: Jānis Lelis un Jakovs Levins. Foto: Latvijas dambretes federācija

Vācijas pilsētā Korbahā noslēdzies 3. pasaules čempionāts veterāniem 100 lauciņu dambretē, kur Latvijas dambretistiem 13. un 24. vieta klasikā, bet uzvara un čempiona tituls ātrspēlē.

Čempionātā piedalījās veterāni sākot no 60 gadu vecuma. Latviju čempionātā pārstāvēja Jakovs Levins un Jānis Lelis. Sākumā, no 22. oktobra līdz 28. oktobrim, čempionāts norisinājās klasikā, kur 44 dalībnieku konkurencē, iegūstot 10 punktus no 18 iespējamajiem 13. vietu izcīnīja Jakovs Levins, bet Jānis Lelis ar iegūtajiem 9 punktiem ierindojās 24. vietā.

Par pasaules čempionu veterāniem vīriešu ieskaitē kļuva starptautiskais lielmeistars no Ukrainas Rotislavs Ļeščinskis, savukārt sievietēm pasaules čempiones godā Romualda Šidlauskiene no Lietuvas.

28.oktobrī pasaules čempionāts veterāniem norisinājās ātrspēlē, kur teicams panākums Jakovam Levinam. 30 dalībnieku konkurencē, izcīnot 14 punktus no 18 iespējamajiem, viņš kļuva par pasaules čempionu veterāniem. Jānis Lelis izcīnija 8 punktus un atkārtoti ierindojās 24. vietā. Sievietēm par pasaules čempioni veterāniem ātrspēlē atkārtoti kļuva Romualda Šidlauskiene.

Izmantotie resursi:
Latvijas Dambretes Federācija