Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas galda tenisa komanda iegūst 26. vietu Eiropā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Latvijas galda tenisa komanda iegūst 26. vietu Eiropā
Matīss Burģis, Sandijs Vasiļjevs, Oļegs Kartuzovs
Foto: lgtf.lv

Aizvadītajā nedēļas nogalē Portugāles galvaspilsētā Lisabonā norisinās 2014. gada Eiropas komandu čempionāts galda tenisā. Tajā piedalās arī Latvijas vīriešu komanda (Matīss Burģis, Sandijs Vasiļjevs, Oļegs Kartuzovs) un ieguva 26. vietu.

Apakšgrupas pirmajā mačā Latvijas izlase apspēlēja Lietuvu (3:0), otrajā cīņā atzina Dānijas pārākumu (0:3), bet saspringtā trešajā spēlē zaudēja Ukrainai (2:3).

Turpinājumā mūsu vienība piedalījās turnīrā par 25.-31. vietu, kur sāka ar uzvaru pret Īriju (3:1), uzveica arī Norvēģiju (3:1), bet pēdējā mačā piekāpās Bulgārijai (1:3). Tādējādi šogad tika iegūta 26. vieta, kas ir solis uz priekšu, salīdzinot ar pērno 32. pozīciju.

Latvijas izlases līderis bija Londonas olimpisko spēļu dalībnieks Matīss Burģis. Eiropas komandu čempionātā viņa bilance bija gana iespaidīga (8-1), taču pārējiem mūsu sportistiem veicās krietni vien sliktāk: Sandijs Vasiļjevs uzrādīja 1-5, bet Oļegs Kartuzovs finišēja ar bilanci 3-5.

Finālā portugāļi pārspēja vāciešus, kuri bija čempioni iepriekšējās sešas reizes.

Izmantotie resursi:
ettu.tournamentsoftware.com
www.galdateniss.lv