Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Pasaules čempionātā badmintonā visvairāk zelta medaļas izcīna Dienvidkoreja

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Pasaules čempionātā badmintonā, kas jau piekto reizi notika Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā, visvairāk zelta medaļas izcīnījuši Dienvidkorejas badmintonisti.

Sieviešu vienspēlēs uz pjedestāla augstākā pakāpiena stājās pasaules reitinga pirmā rakete An Se Janga no Dienvidkorejas. Finālspēlē viņa divos setos pārspēja labi zināmo spānieti Karolīnu Marinu. Sieviešu dubultspēlēs neuzvarams bija Ķīnas duets Čena Kvinga Čena pārī ar Jiu Ji Fanu, kuras divos setos uzvarēja Indonēzijas pāri Apriyani Rahayu un Siti Fadiu Silvu Ramadhanti.

Vīriešu vienspēlēs pasaules čempiona titulu izcīnīja Kunlavuts Vitidsarns no Taizemes, kura pretinieks finālā bija japānis Kodai Naraoka. Jāpiebilst, ka Viktors Akselsens, kurš pēc reitinga ir pasaules pirmā rakete, piedzīvoja zaudējumu ceturtdaļfinālā pret Indijas spēlētāju H.S. Prannoyu.

Vīriešu dubultspēlēs trīs setu cīņā labāki izrādījās Dienvidkorejas pāris Seo Seungs Jae un Kangs Mins Hjuks, kuri finālā apspēlēja pretiniekus no Dānijas un vietējo līdzjutēju favorītus Kimu Astrupu un Andersu Skarupu Rasmusenu.

Jauktajās dubultspēlēs vēl viena uzvara Dienvidkorejai un jau minētajam Seo Seungam Jae, kurš piedalījās veselos divos finālos. Viņš pārī ar Čae Ju Jungu trijos setos pārspēja trīskārtējos pasaules čempionus jauktajās dubultspēlēs no Ķīnas Žengu Si Veju un Huangu Ja Kiongu.

Pasaules čempionāts badmintonā notiek kopš 1977. gada, un to organizē Pasaules badmintona federācija.
Pirmais pasaules čempionāts notika 1977. gadā Malmē, Zviedrijā, un līdz 1983. gadam čempionāts notika reizi trijos gados. Sākot ar 2005. gadu, pasaules čempionāts notiek ik gadus, izņemot olimpiskos gadus.

Izmantotie resursi:
badminton.lv

     [+] [-]

, 2023-08-30 12:07, pirms 10 mēnešiem
Akselsens gan izgāzās..

Ko ta Sindhu tik švaka palikusi?