Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Noskaidroti Rīgas atklātā čempionāta uzvarētāji skrituļslidošanā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Noskaidroti Rīgas atklātā čempionāta uzvarētāji skrituļslidošanā
Uz starta juniori, pieaugušie un Master grupa. Foto: "ASI Skbox".

Uzvaras parkā notikušajā Rīgas atklātajā čempionātā skrituļslidošanā, kurā visās grupās piedalījās vairāk nekā 90 skrituļslidotāju, 21km distancē elites grupā vīriešiem pārliecinoši uzvarēja Reinis Znotiņš, kurš aiz sevis atstāja Lauri Bitenieku un Sandri Šnori. Sieviešu konkurencē līdzīgā cīņā starp abām jaunietēm Laura Jankovska pārspēja Agati Priedīti, bet trijnieku noslēdza pagājušā gada uzvarētāja Arta Irbe.

Saulainos laika apstākļos tika aizvadīts ikgadējais Rīgas atklātais čempionāts skrituļslidošanā, ko rīko sporta klubs “ASI” sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, Kultūras un sporta departamenta Jaunatnes un Sporta pārvaldi un SS “Arkādija”. Garākā distance bija 21km, bet paši mazākie skrituļslidotāji veica 500m. Atšķirībā no citām reizēm, šoreiz bija punktu brauciens, atsevišķos starpfiniša apļos pirmajiem trijniekam nopelnot attiecīgi 5, 3 un 2 punktus, bet pēdējā aplī šī punkti dubultojās. Līdz ar to uzvarētāju noteica pēc nopelnītajiem punktiem, nevis pēc finiša līnijas šķērsošanas secības. Taču, tā kā nevienā no grupām pretendentu uz uzvaru nebija vairāk par diviem vai trim, tad faktiski arī pirmie finišējušie arī izcīnīja pirmās vietas, jo bija savākuši arī vislielāko punktu skaitu starpfinišos.

Pieaugušo grupā 21km distancē (21x 1km) jau pirmajā aplī no pārējiem konkurentiem aizmuka un savu pārākumu nodemonstrēja uzvaras arī starptautiskajās sacensībās guvušais Reinis Znotiņš, nopelnot arī maksimālu punktu skaitu. Viņš neielaidās taktiskās cīņās ar kluba biedriem, bet izpildīja trenera doto uzdevumu, veicot 21km ātrāk par 36 minūtēm – 34:56,06. Līdz pat devītā apļa sākumam kopā turējās kvartets ar Lauri Bitenieku, Sandri Šnori un diviem ātrākajiem junioriem – Jāni Jurdžu un Haraldu Dernovu, bet devītajā aplī pieredzējušākais no šiem četriem Bitenieks pamazām atrāvās, turpinot pelnīt otros labākos punktus. Jau pāris apļus pirms finiša bija skaidrs, ka Lauris ieņems otro vietu, jo viņa kluba biedrs un sīvais konkurents Sandris šoreiz bija saguris un nespēja izrādīt konkurenci distances otrajā pusē. Šnorem līdz ar to trešā vieta. Tikmēr abu labāko junioru starpā viss izšķīrās finiša spurtā, kur nedaudz ātrāks izrādījās Haralds Dernovs, atstājot “Skibox balvas” kopvērtējuma līderi junioriem Jurdžu otrajā vietā. Tikpat interesanta bija cīņa par trešo vietu, kur Ivo Pencis pārspēja labāko V4 grupas pārstāvi Sandi Reinsonu.

Sievietēm galveno toni noteica jaunietes. Ja sākumā vēl vadībā turējās un pirmajā starpfinišā piektā apļa beigās pirmā bija juniore Arta Irbe, tad turpinājumā kalnu slēpošanas treniņnometnē slēgtajā Lietuvas hallē “Snow arena” sagurusī Irbe palika lēnāka un divvaldībā izvirzījās jaunietes Laura Jankovska un Agate Priedīte, kuras pirms bija izcīnījušas uzvaras attiecīgi S3 un S4 grupās. Abu 2004. un 2005.gadā dzimušo jauniešu līdzīgajā cīņā ātrāka finišā bija par gadu jaunākā Laura. Tikmēr ne bez grūtībām Irbe nosargāja trešo vietu, jo distances vidū blakām brauca ceturtās vietas ieguvēja Signe Malnača.

Pieaugušo grupā dāmām pirmo vietu ieņēma Katrīne Dreimane, kura piekāpās trim labākajām juniorēm un kopējā ieskaitē ieņēma 4.vietu, aiz sevis atstājot Denisu Druku-Jaunzemi un Daigu Gavariņu. Master grupās dominēja Antra Zemīte un Dzintars Sarmulis, bet pie godalgām tika arī Denisa Druka-Jaunzeme, Daiga Gavariņa, Ivars Vingris un Ģirts Jankovskis.