Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

''Hanzas maiznīcas pavasara kross'' pulcē vairāk nekā 500 skolēnus

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

''Hanzas maiznīcas pavasara kross'' pulcē vairāk nekā 500 skolēnus
Jeļena Prokopčuka
Foto: Andris Dobelis

Vakar sporta centrā ''Anniņmuiža'' ar vairāk nekā 500 Latvijas skolēnu līdzdalību noslēdzās lielākās pavasara sacensības skolēniem ''Hanzas Maiznīcas pavasara kross''. Par pasākuma kulmināciju kļuva Latvijas slavenākās maratonistes Jeļenas Prokopčukas ierašanās un dalība apbalvošanas ceremonijā.

''Neskatoties uz krīzi, prieks, ka skolas no reģioniem ir atradušas iespēju atbraukt uz Rīgu un piedalīties šajās ikgadējās sacensībās. Skriešana ir kļuvusi par daudzu skolēnu iemīļotu sporta veidu, tādēļ arī šīs sacensības ik gadu pulcē tik lielu dalībnieku skaitu,'' par veiksmīgu krosa norisi gandarīts ir Latvijas Skolu sporta federācijas prezidents Māris Simanovičs.

Pavasara krosā dalībnieki startēja sešās vecuma grupās no 1989. līdz 1999.dzimšanas gadam dažādās distancēs - no 500m līdz 3000m skrējieniem. Par uzvarētājiem prestižākajā vidusskolu grupā jau tradicionāli kļuva Jēkabpils 3.vidusskola, otro vietu izcīnīja Ugāles, bet trešo Kārsavas vidusskola. Kopumā par uzvarētājiem ir kļuvuši jaunieši no visas Latvijas, apliecinot, ka spēcīgi skrējēji mācās visā Latvijā.

''Šādām skolēnu sacensībām ir milzīga vērtība. Tā ir vieta, kur skolēni var sajust sacensību garšu – gan uzvaru, gan zaudējumu. Fiziskajām aktivitātēm ir liela nozīme arī bērnu un jauniešu veselībā, tāpēc ceru, ka valsts turpmāk atbalstīs šīs sacensības un tās notiks arī rudenī un nākamajā pavasari,'' norādīja Jeļena Prokopčuka.

Skolēni aktīvi izmantoja iespēju saņemt Prokopčukas autogrāfu uz sava sacensību starta numura. Autogrāfu medniekus nenobiedēja pat garā rinda, kurā nācās gaidīt pēc slavenās sportistes paraksta. Prokopčuka arī apbalvoja labākos skrējējus vairākās vecuma grupās un fotografējās kopā ar krosa dalībniekiem.

Garlaicīgi nebija ne dalībniekiem, ne skolotājiem, jo LSSF bija sarūpējusi arī dažādas papildus sportiskas un izklaidējošas aktivitātes. Paralēli sacensībām pasākuma dalībnieki ieguva jaunas zināšanas AS Hanzas Maiznīcas grafiti darbnīcā viena no labākajiem Latvijas grafiti mākslinieka vadībā. Sadarbībā ar ''Asics'' ikviens varēja saņemt konsultācijas pareizu skriešanas apavu izvēlē.

Rezultāti

Kopvērtējums komandu cīņā

Vidusskolu grupa
1. vieta – Jēkabpils 3.vidusskola
2. vieta – Ugāles vidusskola
3. vieta – Kārsavas vidusskola

Pamatskolu grupa
1. vieta – Saldus pamatskola
2. vieta – Drabešu internātpamatskola
3. vieta – Cieceres internātpamatskola

Mazo pamatskolu grupa
1. vieta – Matkules pamatskola
2. vieta – Remtes pamatskola
3. vieta – Pampāļu pamatskola

Arodskolas, tehnikumu, Valsts ģimnāziju, ģimnāziju grupa
1. vieta – Jelgavas 1.ģimnāzijas
2. vieta – Āgenskalna Valsts ģimnāzija
3. vieta – Āgenskalna ģimnāzija

Informāciju sagatavoja:
Andris Lukss

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja