Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Austrālijas peldētājiem dota iespēja izmantot jaunās paaudzes starta blokus

Austrālijas peldētājiem dota iespēja izmantot jaunās paaudzes starta blokus
Jaunās paaudzes starta paaugstinājumi
Foto: AFP

Austrālijas Sporta institūts Kanberā uzstādījis starta paaugstinājumus ar leņķi, dodot iespēju saviem sportistiem izmantot jauno tehnoloģiju radītās priekšrocības pār sāncenšiem, kuriem pagaidām vēl šādu starta bloku nav.

Jaunajiem starta paaugstinājumiem aizmugurē ir regulējams atbalsta bloks, līdzīgi kā tas ir vieglatlētikā, palīdzot sportistiem daudz spēcīgāk atsperties, tādējādi arī ieeja ūdenī no starta paaugstinājuma sanāk ātrāka kā līdz šim.

Starta paaugstinājumus ir apstiprinājusi Starptautiskā Peldēšanas federācija (FINA), paredzot tos lietot starptautiskās sacensībās sākot no 2010. gada. Tomēr Austrālijas Sporta institūts jau priekšlaikus jaunās paaudzes starta blokus ir uzstādījis savas valsts sportistu vajadzībām.

"Austrālijas peldētājiem tagad ir iespēja pierast pie jaunām tehnoloģijām, kas nākotnē kļūs par normu visās starptautiskajās sacensībās," saka Austrālijas Sporta institūta direktors Pīters Frikers.

Jaunie starta paaugstinājumi pirmo reizi tika izmēģināti pagājušā gada Pasaules kausa izcīņas posmā Stokholmā, kā arī demonstrēti Pekinas olimpiskajā peldbaseinā. Austrālijas Peldēšanas federācija devusi atļauj tos izmantot nākamajā mēnesī notiekošajās "Duel in the Pool" sacensībās, kur Austrālijas izlase sacentīsies ar Japānas komandu.

Pagaidām neviens vēl īsti nezina, cik lielas priekšocības peldētāji spēs gūt izmantojot jaunos starta paaugstinājums, taču vairums ekspertu uzskata, ka bloki radīs jaunu pasaules rekordu birumu, tiklīdz sportisti atklās pareizo veidu kā tos izmantot.

Austrālijas Sporta institūta Peldēšanas sekcijas galvenā trenere Šenona Rolasona prognozē, ka peldētāji startā spēs nomest līdz pat 10 sekundes simtdaļām, jo jaunajos starta blokos sportisti atspērienam var pilnvērtīgi izmantot arī savu aizmugurējo kāju, kas līdz šim nebija iespējams.

Izmantotie resursi:
uk.eurosport.yahoo.com

     [+] [-]

, 2009-04-30 20:46, pirms 15 gadiem
bet tikai tiem kas izmanto ta saucamo vieglatletikas kaju stavokli starta lecienā.
domaju ka tas nau priekšrocība, jo tie kas izmanto tadu staju, zaude reakcijas laika - viņi ilgak stav uz paaugstinajuma, jo viņiem lielaks atveziens. nu bet redzesīm.
vienmēr labi kad cilveki doma un izgudro

     [+] [-]

, 2009-04-30 20:50, pirms 15 gadiem
Syv123 rakstīja: bet tikai tiem kas izmanto ta saucamo vieglatletikas kaju stavokli starta lecienā.
domaju ka tas nau priekšrocība, jo tie kas izmanto tadu staju, zaude reakcijas laika - viņi ilgak stav uz paaugstinajuma, jo viņiem lielaks atveziens. nu bet redzesīm.
vienmēr labi kad cilveki doma un izgudro
mūsdienās man jau liekas ka lielākā daļa izmanto ''vieglatletikas'' kaju stavokli starta lecienā

     [+] [-]

, 2009-04-30 20:53, pirms 15 gadiem
Man jau liekas ka no tas 'vienkajas prieksa pozas' tapat sanak atsperties pamata ar vienu kaju. Lielaks efekts varetu but ja ari prieksejai kajai uzliktu slipaku atbalstu (apmeram ka vieglatletika).
Vel viens variants, pielikt atgrudiena stienus rokam ka kamaninu sporta. Atsperigas sieninas? Gan jau ari lidz tam nonaksim ne tik driza nakotne.

     [+] [-]

, 2009-04-30 20:56, pirms 15 gadiem
Šitādu brīnumu pirmo reizi redzu. Bet nu būtu ju labais, ja mums ar tādus uzliktu. Ar to saucamo vieglatlētikas stāju tagad varēs krietni efektīvāk atsperties. Nu gribētos jau pamēģināt, moš kaut kad starptautiskos sačos.
Syv123, nu tu maldies, vieglatlētikas startu var uztrenēt, un lēkt krietni ātrāk par parasto.
Labs raksts, cepums autoram.

     [+] [-]

, 2009-05-01 09:06, pirms 15 gadiem
Tieši tā, arī tagad uz parastā starta bloka var jaudīgāk atsperties, sagrupēties un nonākt ātrāk ūdenī, ja tur kājas pamīšus. Standarta reakcija pro džekiem uz vecā tipa blokiem ir aptuveni 0.6 sekundes ar kāju priekšā, savukārt visiem "dirty old - school" starta piekritējiem (pie kuriem piederu arī es ) ar divām kājām, starta reakcija ir no 0.7 - 0.8 desmitdaļām. Tā kā spriežat paši par to, kas labāks.