Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Pasaules čempionātā kērlingā triumfē vācietes

Jānis Celmiņš

Pasaules čempionātā kērlingā triumfē vācietes
Vācijas izlases kērlingistes
Foto: AP/Scanpix

Pasaules kērlinga čempionātā dāmām triumfējusi Vācijas izlase, kas čempionāta finālā tikai papildus endā ar 8:6 apspēlēja Skotijas izlasi. Vācijas izlase pasaules čempionātā triumfēja pēc 22 gadu pārtraukuma.

Interesanti, ka vāciete Andrea Šepa kļuva par vecāko komandas kapteini jeb skipu, kas kļuvusi par pasaules čempioni. Ja čempionātā būtu triumfējusi Skotijas izlase tās kapteine Īve Mjurheda kļūtu par jaunāko skipu. Mjurhedai šobrīd ir tikai 19 gadu.

Bronzas medaļas 2010. gada čempionātā izcīnīja kanādietes, kuras cīņā par trešo vietu ar 9:6 pieveica Zviedriju.

Čempionātā startēja arī Latvijas izlase, kļūstot par pirmo mūsu kērlinga komandu, kas nodrošināja vietu pasaules čempionātā. Turnīra noslēgumā Latvijas izlase izcīnīja 12. vietu. Kopumā mūsu izlase čempionātā aizvadīja 11 spēles, tiekot pie vienas uzvaras, ar rezultātu 7:6 pārspējot ASV izlasi. Arī pret vairākām citām komandām tika aizvadītas labas spēles. Tikai ar 4:7 tika zaudēts Japānai, ar 2:4, iespējams, talantīgākajai izlasei (nestabilākajai noteikti) Krievijai. Mazliet panervozēt bija spiestas arī olimpiskās čempiones zviedrietes (čempionātā spēlē jaunās kērlingistes, vairākkārtējās junioru čempionāta laureātes), kā arī pasaules elites valsts Šveice, kura gan Kanādā ieradusies ne ar to labāko sastāvu. Iegūta vērtīga pieredze spēlēs ar pasaules čempionēm ķīnietēm, olimpiskajām vicečempionēm kanādietēm, kā arī Eiropas grandu Skotiju.

Vietu sadalījums:

1. Vācija
2. Skotija
3. Kanāda
4. Zviedrija
5. ASV
6. Dānija
7. Ķīna
8. Krievija
9. Norvēģija
10. Šveice
11. Japāna
12. Latvija

Izmantotie resursi:
seasonofchampions.ca