Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Noskaidrots Latvijas sastāvs cīņai pret igauņiem

Vēlā ceturtdienas pēcpusdienā Žagarkalnā tikās vairāk nekā trīsdesmit Latvijas stiprākie snovborda braucēji, lai savā starpā noskaidrotu, kuri no tiem ir tik spēcīgi, lai iekļūtu "Red Bull X-Border" Latvijas komandā un aizstāvētu Latvijas godu cīņā pret Igauniju "Red Bull X-Border" sacensībās, kas 5. aprīlī norisināsies Latvijas un Igaunijas kaimiņpilsētās Valkā un Valgā.

Kvalifikācijas atlase šīm sacensībām notika Latvijā vēl nepieredzētā formātā – tā notika kā "jam session", kurā pašiem dalībniekiem bija jāvēro kā brauc to labākie draugi un sīvākie konkurenti, lai finālā atklāti izteiktu savu viedokli un nodotu savas balsis par saviem favorītiem.

Speciāli šīm atlases sacensībām Žagarkalnā tika uzbūvēti divi pilnīgi jauni, īpaši gari un sarežģīti slaidi, lai nevienam no kvalifikācijas dalībniekiem nebūtu priekšrocība, un Latvijas komandā, kuras kapteinis ir Stass Korotkovs, iekļūtu paši spēcīgākie un labākie snovbordisti.

Fināla balsojumā visaugstāko vērtējumu un pārsteiguma balvas no "Red Bull" un "Burton" saņēma Voldemārs Siliņš, Kaspars Groza, Juris Strangots, Raivis Krasņikovskis un Kristaps Dzenis. Šie sportisti arī saņēma uzaicinājumu kopā ar Stasu Korotkovu pārstāvēt Latviju vēl nepieredzētās sacensībās, kuras aci pret aci Latvija un Igaunija, kas savstarpēji līdz šim ir cīnījušās tikai reņģu karos.

Dāmu konkurencē uzvarēja pieredzes bagātā snovbordiste Dace Banga, kura arī saņēma pārsteiguma balvas no Burton un Red Bull, bet diemžēl netika iekļauta Latvijas komandā, jo igauņa Jusi Apivalas komandas atlasei nav pieteikusies neviena skaistā dzimuma snovbordiste.

Informāciju sagatavoja:
PR konsultants Ģirts Avotiņš