Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Ar krāšņu šovu Rīgā noslēdzies IFBB Starptautiskais Latvijas kauss Rīgas Pērle 2016

Jānis Celmiņš

Aizvadītajā nedēļas nogalē Studio69 norisinājās ikgadējais IFBB Latvijas kauss fitnesa un bodibildinga sporta veidos. Pasākumā piedalījās 140 sportisti no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Krievijas un Anglijas. Pasākuma ietvaros notika federācijas organizētā projekta „Fit Model Latvija 2016” fināls, kā arī otrais IFBB „Baltic Fit Model 2016” turnīrs. Sacensības organizēja Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federācija ar LSFP un Valsts sportam atbalstu. Pasākuma tiešraidi deviņu stundu garumā nodrošināja Sportacentrs.com TV.

Turnīru oficiāli atklāja LBFBF prezidente Kristīne Vederņikova un sacensības varēja sākties ar bērnu un jauniešu fitnesa kategorijām. Kopā dalību ņēma 12 sportistes no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Uzvarētājas kategorijās: Darija Vilsone, Beate Blagonadezdina un Sofija Sinegubova (visas no Latvijas). Kategorijā sieviešu fitness uzvarēja igauniete Vasilina Kuksova. Pasākums turpinājās ar fit model kategoriju, kurā pirmajā vietā ierindojās Igaunijas sportiste Julia Korototš, otrajā vietā Daira Purmale, trešajā vietā Jūlija Kubraka (abas no Latvijas). Klasiskajā bodibildingā dalību ņēma 8 sportisti un uzvarētāja godā tika nominēts sportists no Lietuvas Vilius Sosnovskis, atstājot aiz sevis divus tautiešus Marius Arlauskas un Giorgi Mačavariani. Bodibildinga kategorijā vīriešiem uzvarēja Deividas Dubinas no Lietuvas. Sieviešu bodifitnesa kategorijā, kurā dalību ņēma 13 sportistes, uzvarēja Lietuvas pārstāve Viktorija Petraityte. Latvijas sportiste Ramona Buliņa ierindojās godpilnajā otrajā vietā, atstājot aiz sevis lietuvieti Sonatu Ilijonskieni. Mens physique absolūtajā kategorijā uzvarēja Latvijas titulētākais mens physique sportists Elvis Rudbahs, otrajā vietā Justinas Barkus (Lietuva), trešais Ats Lahi (Igaunija).

Pasākuma skaitliski lielākās kategorijas bija bikini fitnesa sporta disciplīna, kur 57 sportistes cīnījās par augstākā kaluma medaļām 6 auguma kategorijās. Dalībnieču sagatavotības līmenis bija ļoti augsts, ar daudzu titulētu pasaules ranga sportistu dalību sacensībās. Kategorijā bikini fitness –160 cm uzvarēja Karina Polovnikova no Igaunijas. Bikini fitnesā –163cm uzvarētājas laurus plūca Latvijas sportiste Jevgēnija Soldatenko. Godalgotais trijnieks kategorijā bikini fitness –166cm Helena Mang (Igaunija), Ivanda Laizāne (Latvija) un Dagmar Samon (Igaunija). Kategorijā bikini fitness –169cm medaļu sadalījums Agne Kiviselg no Igaunijas pirmajā vietā, Kristina Narbutaityte (Lietuva) un Solvita Šellare (Latvija) attiecīgi otrajā un trešajā vietā. Bikini fitness –172 cm godalgotās trīs vietas: Asta Kočenaitė (Lietuva), Santa Liepiņa (Latvija) un Ivanda Andriksone (Latvija). Kategorijā +172cm uzvarēja igauniete Jane Tammearu, sudraba medaļa Kristīnei Indričai (Latvija), bronza Gabriele Morkute (Lietuva). Sportistes bija teicamā formā, jo daudzas no viņām pēc divām nedēļām dosies uz IFBB Pasaules čempionātu, to skaitā 6 Latvijas sportistes!
Ar lielu interesi tika sagaidītas pavasara projekta „Fit Model Latvia 2016” astoņas finālistes. Meitenes pasākuma finālam gatavojās projekta atbalstītāja „MyFitness” sporta klubos, lai IFBB Latvijas kausa ietvaros piedalītos pirmo reizi sporta sacensībās. Sacensības izvērtās par lielisku sportisko šovu kā skatītājiem, tā arī pašām dalībniecēm. Meitenes bija ļoti plastiskas, ar labu fizisko sagatavotību, skaistām ķermeņa proporcijām un apburošiem smaidiem. Atsevišķs iznāciens veļā no Change Lingerie lieliski papildināja sportisko pasākumu.

IFBB Atklātā Latvijas čempionāta ietvaros norisinājās arī otrais "IFBB Baltic Fit Model Cup 2016" turnīrs, kur divās auguma kategorijās startēja 18 sportistes no Latvijas un Lietuvas fitnesa projektiem! Tiesneši projekta dalībnieces vērtēja divos raundos: iznāciens kleitās un peldkostīmos. Auguma kategorijā –168cm uzvarēja Lina Jurgickaite (Lietuva), otrajā vietā Valerija Derkača (Latvija) un trešajā vietā Arina Falkeviča (Lietuva). Kategorijā +168cm medaļu sadalījums: zelta medaļa Astai Kaukaitei no Lietuvas, sudrabs Latvijas pārstāvei Līgai Jenčai Salcēvičai, bronzas medaļa Jolantai Leonavičiutei no Lietuvas.

Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federācijas prezidente Kristīne Vederņikova ir gandarīta par sacensību augsto sportisko līmeni un izsaka pateicību visiem pasākuma atbalstītājiem - LSFP, Valsts Sportam, Myfitness, Change Latvija, Mangaļi, Valio, CIDO, restorānam Riverside House, Belka, sportacentrs.com par uzticību un atbalstu!

Informāciju sagatavoja:
Kristīne Vederņikova
LBFBF prezidente