Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Līgatnē longborda nobrauciena meistari cīnīsies par kopvērtējuma godalgām, arī pasaules čempions

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Līgatnē longborda nobrauciena meistari cīnīsies par kopvērtējuma godalgām, arī pasaules čempions
Foto: Latvijas Skeitborda federācija.

Sestdien Līgatnē, Gaujas lielā, notiks šī gada trešās un noslēdzošās Latvijas longborda nobrauciena seriāla sacensības ‘’Līgatnes balvas izcīņa’’, kur startēs arī pasaules čempions skeitborda slalomā Gustavs Gailītis.

Līdz šim aizvadīti divi posmi- jūnijā sporta un atpūtas bāzē ‘’Smeceres Sils’’ un jūlijā slēpošanas un biatlona centrā ‘’Cēsis’’. Jau ierasts, ka sacensībās piedalās arī ātrākie Lietuvas un Igaunijas sportisti un arī sezonas kopvērtējumā viņiem ir labas izredzes uz augstām vietām.

Līdzšinējos divos posmos Open grupā uzvaras svinējis pasaules čempions skeitborda slalomā Gustavs Gailītis. Kopvērtējumā otro vietu ieņem igaunis Toomas Keskula, kuram pirmajos posmos attiecīgi divas trešās vietas. Igauņa uzvaras gadījumā Gailītim pietiks ar sesto vietu, lai atkārtoti nodrošinātu uzvaru kopvērtējumā. Savukārt trešais pirms pēdējā posma ir vēl viens igaunis Reijo Seemre. Viņa uzvaras gadījumā Gailītim pietiks ar astoto vietu titula nodrošināšanai. Pie šo sacensību favorītiem jāpieskaita arī Ralfs Andersons, kurš izlaida Madonas posmu, taču otrajā posmā finišēja otrais. Tāpat arī vienmēr ātrie šoreiz jau vienreiz finālu sasniegušais juniors Aksels Hofmanis un šosezon stabili braucošais Masters grupas braucējs Eduards Everts.

Dāmu grupā soli no otrās uzvaras pēc kārtas seriāla kopvērtējumā ir Dominika Adriāna Ozoliņa, savukārt junioriem pirmoreiz pretī titulam soļo Kristers Karlštreims. Saspringti notikumi solās būt arī Masters grupā, kur tikai uzvara var ļaut Eduardam Evertam saglabāt cerības uz titulu, jo šobrīd kopvērtējumā viņam priekšā ir divi lietuvieši, Lukas Kirkilionis un Arūnas Gaulia. Aiz top3 kopvērtējumā šobrīd ierindojas Kaspars Balamovskis un Toms Juzups.

Sacensības sestdien sāksies 11:00, kad tiks aizvadīti treniņbraucieni. Tiem sekos kvalifikācijas braucieni un finālbraucieni, lai noskaidrotu gan 2024.gada ‘’Līgatnes balvas izcīņas’’, gan Latvijas longborda nobrauciena seriāla čempionus.

Informāciju sagatavoja
Gustavs Gailītis