Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Dobelē un Tukumā norisinājies Latvijas čempionāts ložu šaušanā jauniešiem

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Dobelē un Tukumā norisinājies Latvijas čempionāts ložu šaušanā jauniešiem
Foto: Latvijas šaušanas federācija.

Pagājušajā nedēļas nogalē Dobeles un Tukuma šautuvēs norisinājās Latvijas čempionāts ložu šaušanā, noskaidrojot uzvarētājus jauniešiem gan vidējā, gan arī vecākajā grupā.

Dobeles sporta skola audzēknis un Eiropas čempionāta medaļnieks Daniels Vilciņš bija labākais trijos veidos – šaušanā ar pneimatisko pistoli 10 m distancē, šaušanā ar mazkalibra pistoli 25 metru, gan arī šaušanā ar brīvas sistēmas pistoli 50 m distancē. Jaunietēm katrā vingrinājumā bija dažādas uzvarētājas, šaušanā ar pneimatisko pistoli pirmo vietu iegūstot Annai Šukstei no Daugavpils, bet šaušanā ar mazkalibra pistoli 25 metru distancē par čempioni kļūstot Elīzai Rasiņai no Dobeles sporta skolas. Jaukto komandu sacensībā šaušanā ar pneimatisko pistoli uzvaru svinēja dobelnieki Daniels Vilciņš un Elīza Rasiņa.

Šaušanā ar mazkalibra šauteni no trīs stāvokļiem (guļus, stāvus, no ceļa) titulu ieguva Dienvidkurzemes sporta skolas sportiste Sabīne Ķeķe un Didzis Aleksāns no Viļakas sporta skolas. Šaušanā ar mazkalibra šauteni no guļus pozīcijas labākie bija Una Birkmane no Tukuma sporta skolas un Dienvidkurzemes sporta skolas audzēknis Jānis Lasmanis. Šaušanā ar pneimatisko šauteni vēl vienu zeltu savā kontā nopelnīja Didzis Aleksāns no Viļakas sporta skolas un Anna Stieģele no Dienvidkurzemes sporta skolas. Jaukto pāru sacensībā vecākajā grupā čempionu godā tika Viļakas sporta skolas audzēkņi Didzis Aleksāns un Gunita Šakina. Tokmēr komandu kopvērtējumā nepārspēti palika Dienvidkurzemes sporta skolas komanda. Otrajā vietā ierindojās Dobeles sporta skolas komanda, bet trešā vieta tika Viļakas sporta skolai.

Latvijas čempionāts ložu šaušanā vidējā vecuma grupā bija šādi uzvarētāji. Šaušanā ar pneimatisko pistoli 10 m distancē – Ivans Ziļs no Daugavpils un Alise Dravišķe no Tukuma sporta skolas, bet šaušanā ar mazkalibra pistoli 25 metru distancē – Sanija Didže un Dmitrijs Ivanovs no Dobeles sporta skolas.

Šaušanā ar mazkalibra šauteni no trīs stāvokļiem (guļus, stāvus, no ceļa) vislabāko rezultātu uzrādīja Dienvidkurzemes sporta skolas sportiste Kate Lietavniece un Aļģis Berestnevs no Krāslavas. Šaušanā ar mazkalibra šauteni no guļus pozīcijas trāpīgākie bija Lija Ignatjeva no Krāslavas sporta skolas Dobeles sporta skolas audzēknis Mārtiņš Bergmanis. Šaušanā ar pneimatisko šauteni pārējos konkurentus pārspēja Edvards Ercmanis no Tukuma sporta skolas un Marta Bladžinauska no Dienvidkurzemes sporta skolas.

Komandu kopvērtējumā nepārspēti palika Dienvidkurzemes sporta skolas komanda. Otrajā vietā Tukuma sporta skolas komanda, bet trešā vieta Dobeles sporta skolai.

Izmantotie resursi:
Latvijas Šaušanas Federācija