Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Masu startā rollerslēpošanas čempionātā mūsējiem divas 8.vietas, sievietēm PK otrā vieta

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Masu startā rollerslēpošanas čempionātā mūsējiem divas 8.vietas, sievietēm PK otrā vieta
Pirmais trijnieks sievietēm tāds pats kā sprintā, tikai savādākā secībā. K.Auziņa (pirmā no kreisās). Foto: A.Veckalniņš.

Pasaules junioru čempionāts rollerslēpošanā šodien Madonā noslēdzās ar Itālijas un Zviedrijas uzvarām brīvā stila distancē ar masu startu, bet labākie Latvijas pārstāvji puišiem un meitenēm ieņēma 8.vietas. Augstākas vietas mūsu junioru līderiem neļāva iegūt kļūmes pēdējā aplī, Laurim Kaparkalējam pat piedzīvojot kritienu nobraucienā. Tikmēr pieaugušajiem Pasaules kausa posmā trešo vietu ieguva madoniete Kitija Auziņa, bet pāris centimetru līdz trijniekam pietrūka madonietim Raimo Vīgantam.

Pēc teicām divām dienām, kad komandu sprintā un individuālajā sprintā Latvija bija trijniekā abas dienas visās četrās grupās, turklāt izcīnot arī trīs uzvaras, noslēdzošajā dienā sanāca tikai viena godalgota vieta, par ko parūpējās Kitija Auziņa. Madoniete bija trešā sešu dalībnieču vidū aiz itālietes un zviedrietes 15km distancē. Uzvaru svinēja Elisa Sardello, kura vienīgā tika trijniekā visos trijos individuālajos startos. Sprinta uzvarētāja Jaklīna Loknere no Zviedrijas ieņēma otro vietu. Nepilnas divas minūtes aiz uzvarētājas finišēja Annija Sabule, kura ziemā uzvarēja Latvijas čempionātā slēpošanā, esot nedaudz priekšā vācietei Rozai Cimarei. Četras ar pusi minūtes aiz uzvarētājas noslēdzošajā 6.vietā finišēja juniore Estere Volfa. Pēdējās divas dienas nestartēja pirmo divu dienu līderes – māsas Keidi un Kaidi Kāsiku no Igaunijas.

Tuvu trijniekam 20,5km distancē bija arī Raimo Vīgants. Vakar viņš sprintā cīņā par otro vietu pēc fotofiniša noskatīšanās bija apsteidzis norvēģi Olafssenu, bet šodien tādā pašā veidā nācās piekāpties četrkārtējam pasaules čempionam rollerslēpošanas sprintā Emanuelem Bekim. Līdz ar to itāļi aizņēma visu goda pjedestālu, jo tāpat kā pagājušajā gadā uzvaru svinēja 2021.gada pasaules čempions šajā distancē Mateo Tanels, bet otro vietu ieguva Tomassso Delladžiakoma. Olimpisko spēļu 20.vietas ieguvējs sprintā Vīgants otro reizi distancē šajā nedēļas nogalē bija sešiniekā, bet divas reizes iekļuva trijniekā. Atzīstami nostartēja arī otrs madonietis, vakardienas sprinta finālists Niks Saulītis, kurš noturējās galvenajā grupā un finišēja 8.vietā, ierindojoties tieši aiz abiem norvēģiem – Pasaules kausa līdera un ceturtdienas klasikas distances uzvarētāja Amunda Korseta un Patrika Kristofersena, kurš uzvarēja pirms nedēļas Igaunijā.

Junioru puišiem tāpat kā ceturtdien klasikā pirmās divas vietas aizņēma zviedri, bet rijnieku noslēdza itālis. Pirmajās divās vietās spraigajā finiša sprintā bija tie paši zviedri, tikai mainītā secībā. Neskatoties uz kritienu otrajā aplī, pirmo reizi par čempionu kļuva Malte Juterdāls, kurš ziemā Zviedrijas junioru sacensībās brīvā stila distancē bija 45.vietā, bet klasiskās distances čempions un pasaules kausa līderis Antons Grāns otro dienu pēc kārtas bija otrais. Grāns līdz ar to kļuva par vienīgo, kuram izdevās nopelnīt medaļu katrā startā – divi zelti un divi sudrabi. Ja klasikā bronza tika Akselam Artusi, tad šoreiz trešo vietu cits itālis – Džiovanni Lorenceti, kurš šajā distancē bija trešais arī pērn Madonā Pasaules kausa posmā.

Vakar zelta medaļu sprintā izcīnījušais 19 gadus vecais madonietis Lauris Kaparkalējs labi brauca visu distanci, bet medaļu, iespējams, zeltu Eiropas Jaunatnes olimpisko spēļu čempionam neļāva izcīnīt sadursme ar itāli un kritiens pēdējā apļa vidū nobraucienā. Līdz ar to pagājušā gada uzvarētājs PK posmā šajā distancē Madonā savā mājas trasē šoreiz finišēja mierīgā tempā otrā desmita vidū kopā ar siguldieti Raineru Paegli, ar kuru kopā piektdien ieguva bronzu komandu sprintā. Labākais no mūsējiem šoreiz bija 8.vietu ieguvušais 19 gadus vecais siguldietis Sandijs Suhanovs, kurš bija ceturtais šajā distancē pirms nedēļas Igaunijā. Atzīstams sniegums 16 gadus vecajam rīdziniekam Jēkabam Skolniekam, kuram 11.vieta 28 dalībnieku vidū, esot otrajam Latvijas komandā.

Trešo panākumu šodien Itālijai nodrošināja Anna Gidi. 17 gadus vecā itāliete, kura vēl nākamos divus gadus varēs startēt junioru konkurencē, uzvarēja pirms nedēļas Igaunijā un tagad to pašu atkārtoja pasaules čempionātā. Līdz ar to Gidi Madonā tika pie pilna medaļu komplekta individuālajos startos. Viņas vienaudze Eba Johnsone no Zviedrijas finišēja otrā, nopelnot savu pirmo medaļu. Viņa ziemā brīvā stila distancē Zviedrijas junioru sacensībās ierindojās vien 93.vietā. Tikmēr ziemā pasaules junioru čempionātā šajā distancē pēdējā 62.vietā finišējusī kazahiete Marija Gerahšenko izcīnīja bronzu. Labākās no Latvijas bija 19 gadus vecā rīdziniece Samanta Krampe, kura vakar bija otrā, un 17 gadus vecā cēsniece Elza Bleidele, kuras abas finišēja plecs pie pleca 8.un 9.vietā. Nedaudz augstāk rīdziniecei ierindoties patraucēja problēmas ar nūju pēdējā apļa laikā. Tieši aiz desmitnieka 11.vietā ierindojās 16 gadus vecā madoniete Linda Kaparkalēja.

     [+] [-]

, 2022-08-29 07:32, pirms 2 gadiem
Žēl par Kaparkalēja kritienu pēdējā aplī, kurš palika ārpus kadra. Noteikti būtu pacīnījies par top3. Vīgantam šoreiz nedaudz pietrūka labam finiša spurtam, bet grūti kaut ko pārmest, ja šajā PK posmā strartēja visās distancēs. Labs starts arī Saulītim.