Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latviešiem zelts un sudrabs Pasaules kausa rollerslēpošanā pirmajā dienā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latviešiem zelts un sudrabs Pasaules kausa rollerslēpošanā pirmajā dienā
Foto: Agris Veckalniņš

Trīs dienu garumā, no 27. līdz 29. augustam, Madonā norisināsies Pasaules kausa rollerslēpošanā trešais posms. Sacensību ietvaros Latvijas posmā piedalās 88 sportisti no deviņām pasaules valstīm. Pirmā sacensību diena tika aizvadīta ar 200m distanci sprintā, kurā latvieši junioru grupā izcīnīja divas medaļas: Laurim Kaparkalējam zelta godalga un Samantai Krampei - sudrabs.

Par spīti lietum visas dienas garumā, kas sacensību norisi padarīja sportistiem bīstamu, latvieši godam aizvadījuši pirmo sacensību dienu. Junioru grupā puišiem madonietis Lauris Kaparkalējs 22 dalībnieku konkurencē ieguva 1. vietu 200 metru sprinta distancē, savukārt šī brīža junioru grupas līdere rīdziniece Samanta Krampe godam izcīnīja 2. vietu savā grupā.

Pārstāvot Latviju, uz starta līnijas stājās vairāk nekā 20 sportisti, kuri veiksmīgi sevi pierādījuši arī iepriekšējos Pasaules kausa rollerslēpošanā posmos. Junioru meiteņu grupā startēja Estere Volfa, kas šodien ieguva 8. vietu starp 19 dalībniecēm. Savukārt sieviešu elites grupā vienīgā Latvijas pārstāve bija Kitija Auziņa, kura kopvērtējumā ieguva 6. vietu. Sīvā konkurencē junioru puišu grupā pusfinālos cīnījās Bruno Krampe, iegūstot 8. vietu. Vīru elites grupā Latvijas labākajam rollerslēpotājam salauztā nūja neļāva pakāpties augstāk par 7. vietu, savukārt Nikam Saulītim – 9. vieta.

Lauris Kaparkalējs, latviešu rollerslēpotājs un pirmās vietas ieguvējs 200m sprintā junioru grupā: „Esmu pārsteidzis pats sevi, jo izcīnīju uzvaru supersprintā, kas kopumā nav mana distance! Šogad, salīdzinot ar pagājušo gadu, konkurence ir sīvāka, arī laikapstākļi šodien mūs nelutināja. Esmu ļoti gandarīts par šo sasniegumu un domāju, ka tieši veiksmīgs stars finālā ļāva noticēt tam, ka varu cīnīties par uzvaru. Liels paldies atbalstītājiem, jo viņu atbalsts bija milzīgs!”

Sacensību direktors Gunārs Ikaunieks stāsta: “Esam gandarīti, ka par spīti nelabvēlīgajiem laikapstākļiem, sportisti šodien godam aizvadīja startus 200 metru sprinta distancē. Deviņu valstu delegācijas veido sīvu konkurenci, tāpēc latviešu sportistu panākumi ir vērā ņemami, un varam būt lepni par šīs dienas sniegumu. Diemžēl elites grupas līderim Raimo Vīgantam pusfinālu braucienos lauztā nūja liedza cīnīties par godalgu, tomēr viņam tāpat kā abiem junioriem: Samantai Krampei un Laurim Kaparkalējam ir izdevies saglabāt līderpozīcijas sezonas kopvērtējumā. Šodien, sacensību otrajā dienā, laika prognoze nav iepriecinoša, tāpēc ir pieņemts lēmums apļa garumu samazināt no 3,3 kilometriem līdz 2,1 kilometriem, tādā veidā, lai saglabātu distances garumu, tiks palielināts veicamo apļu skaits. Lēmums tika pieņemts, lai lietus gadījumā neapdraudētu sportistu drošību. Neskatoties uz to, no organizatoriskā viedokļa, esam gatavi rītdien gaidāmajam masu startam pilsētas ielās. Taču, sakarā ar veiktajām izmaiņām trasē, aicinām skatītājiem klātienē tam pievērst uzmanību. Tie, kas vēros attālināti, atgādinu, ka tāpat kā šodien, arī rīt pieejama sacensību tiešraide, kas tiek translēta gan Facebook, gan Youtube kanālos.”

Godalgotās vietas 200 metru sprinta distancē:
Junioru grupa - sievietes:
1. Alexandra Kazakova (Krievija), 2. Samanta Krampe (Latvija), 3.Ekaterina Gryaznova (Krievija)

Elites grupa - sievietes:
1. Jackline Lockner (Zviedrija), 2. Sandra Schuetzova (Čehija), 3. Olga Letucheva (Krievija)

Junioru grupa - vīrieši:
1. Lauris Kaparkalējs (Latvija), 2. Harald Ekenberg (Zviedrija), 3. Pavel Makarov (Krievija)

Elites grupa - vīrieši
1. Emanuele Becchis (Itālija), 2. Dmitriy Voronin (Krievija), 3. Kristian Ankersen (Norvēģija)

Pasaules kausa rollerslēpošanā 3. posms norisināsies no 27. – 29. augustam Madonā, startus aizvadot Madonas ielās un sporta bāzē “Smeceres sils”. Šogad PK posmā Madonā sacensībās piedalīsies 88 sportisti no Slovākijas, Čehijas, Itālijas, Vācijas, Lietuvas, Latvijas, Zviedrijas, Norvēģijas un Krievijas. Latviju sacensībās pārstāv 27 sportisti.

Šodien dalībnieki stāsties uz starta līnijas, lai piedalītos masu starta 15 un 20 kilometru distancēs, kas tiks aizvadīts Madonas ielās. Savukārt sacensību noslēdzošajā dienā gaidāms individuālais starts klasiskajā stilā sporta bāzes “Smeceres sils” trasē. Gluži tāpat kā iepriekšējos gados, piedaloties individuālā starta distancē visi dalībnieki atradīsi vienlīdzīgos apstākļos, jo startēs ar vienādām tehniskā atbalstītāja “FF Rollerskis” rollerslēpēm.

Informāciju sagatavoja:
Gita Sauka