Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Dāvis Zvejnieks skrituļslaloma sezonu uzsāk ar piekto vietu PK posmā

Edgars Beļakovs
Edgars Beļakovs

Dāvis Zvejnieks skrituļslaloma sezonu uzsāk ar piekto vietu PK posmā
Dāvis Zvejnieks

Pagājušajā nedēļas nogalē Slovēnijas pilsētā Sloveņgradecā norisinājās 2024. gada skrituļslaloma sezonas pirmais Pasaules kausa izcīņas posms, tajā piekto vietu sasniedzot Latvijas skrituļslalomistam Dāvim Zvejniekam.

Kopumā šajā sezonā paredzēti seši Pasaules kausa posmi, savukārt septembrī plānotas pasaules skrituļsporta spēles Itālijā. Jāuzsver, ka arī šogad PK kalendārā iekļauts posms Latvijā – jau trešo gadu pēc kārtas, 27. un 28. jūlijā, Ikšķilē tiks sarīkots Pasaules kausa posms skrituļslalomā.

Pasaules kausa sezona sportistiem iesākās izaicinošos apstākļos – sezonas pirmais posms tika aizvadīts pa slapju segumu. Sacensību pirmajā braucienā Dāvis Zvejnieks uzrādīja ceturto labāko laiku, no līderpozīcijā esošā vācieša Maksimiliana Šodlbauera atpaliekot par 0,59 sekundēm.

Otrajā braucienā Zvejniekam priekšā aizsteidzās čehs Jans Mollers, sacensību noslēgumā latvietim finišējot piektajā pozīcijā un uzvarētājam Noa Zingam no Vācijas zaudējot 2,32 sekundes. Jāpiemin, ka uzvarētājs Zings otro braucienu veica ļoti ātri, savu tautieti Šodlbaueru apsteidzot par gandrīz sekundi.

Labus rezultātus pirmajā PK posmā sasniedza arī Georgs Šmalcs, kurš ierindojās devītajā vietā. Savukārt Jurģis Zvejnieks un Rihards Allens ieņēma attiecīgi 12. un 14. pozīciju.

“Esmu patīkami pārsteigs par savu rezultātu, pirmā gonka sezonā pa slapjo. Pirms tam nebija uz slapjā seguma bijuši treniņi, turklāt izmēģināju jaunus riteņus, bet viss sanāca un, manuprāt, ļoti labs sniegums priekš pirmajām sacensībām. Ceru, ka nākamās sacensības būs pa sauso, bet izskatās, ka lietus ir mana stiprā puse. Pirmajā trasē sanāca labāk, otrajā nevarēju īsti atrast īsto ritmu, bet kopumā esmu ļoti apmierināts. Sezona ir iesākta labi, un pozitīvi raugos uz nākamajiem posmiem. Paldies visiem atbalstītājiem, Skrituļslidošanas federācijai un sporta klubam Virsotne,” pēc sacensībām stāsta Dāvis Zvejnieks.

Nākamais PK posms paredzēts 16. jūnijā, Čehijas pilsētā Visoka Pec, savukārt Latvijas līdzjutējiem iespēja klātienē Ikšķilē vērot pasaules labākos skrituļslalomistus būs 27. un 28. jūlijā.